kam1k0 Posted May 10, 2020 Share Posted May 10, 2020 cześć, mam pytanie. chciałbym wymienić swoj włącznik od żyrandola na taki z wifi i fajnie jakby była możliwość podpiecia go pod xiaomi home. widze ze tam na liscie jest do wyboru duzo roznych przelacznikow oprocz systemowych aquara, tylko nie ma zadnych nazw czy producena. znacie jakies ktore mozna kupic? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted May 10, 2020 Developer Share Posted May 10, 2020 ptx mijia 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kam1k0 Posted May 10, 2020 Author Share Posted May 10, 2020 8 minut temu, rezmus napisał: ptx mijia czyli jednak jest! super dzieki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angust Posted May 11, 2020 Share Posted May 11, 2020 Tylko uważaj bo one nie pasują do polskich puszek. Poza tym zwróć uwagę na przewód neutralny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kam1k0 Posted May 11, 2020 Author Share Posted May 11, 2020 22 minuty temu, angust napisał: Tylko uważaj bo one nie pasują do polskich puszek. Poza tym zwróć uwagę na przewód neutralny. a co jest nie tak z tym przewodem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angust Posted May 11, 2020 Share Posted May 11, 2020 (edited) Są 2 typy tych przełączników, jeden wymaga przewodu neutralnego drugi nie. W Polsce przewód neutralny w puszcze to chyba rzadkość. Ja w swoich nie mam. Edited May 11, 2020 by angust Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kam1k0 Posted May 11, 2020 Author Share Posted May 11, 2020 14 minut temu, angust napisał: Są 2 typy tych przełączników, jeden wymaga przewodu neutralnego drugi nie. W Polsce przewód neutralny w puszcze to chyba rzadkość. Ja w swoich nie mam. a spoko, to moze uda mi sie tez z puszką chinska kupic z ali Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeszczejak Posted May 11, 2020 Share Posted May 11, 2020 Puszka nie ma znaczenia, musisz mieć neutralny doprowadzony poza fazą - w starych instalacjach jest sama faza. Polecacie jakiś ściemniacz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts