maniana Posted May 6, 2020 Share Posted May 6, 2020 Witam, mam kilka kamer Xiaomi Mi 360 w domu. Od kilku dni próbuję uruchomić automatyzację, która będzie monitorować ruch w domu podczas mojego pobytu w pracy. powiedzmy: 7-18 W opcjach "Automatyzacja" mam dodaną pozycję: Jeśli Ruch w obszarze kamery to wyślij powiadomienie, funkcja działa w przedziale czasowym 7-18. Niestety ta funkcja nie działa jeśli nie jest uruchomiony Asystent monitorowania domu ? dobrze myślę ? Po uruchomieniu wspomnianego asystenta domu, moje utworzona automatyzacja nie ma sensu, ponieważ Asystent monitoruje ruch w przedziale czasowym ale przez 7 dni w tygodniu. Prośba o pomoc w konfiguracji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted May 6, 2020 Developer Share Posted May 6, 2020 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniana Posted May 6, 2020 Author Share Posted May 6, 2020 Do tego doszedłem, ale w ten sposób monitoruję 7 dni w tygodniu, a chodzi mi o monitoring od pon do pt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted May 6, 2020 Developer Share Posted May 6, 2020 (edited) jesli w weekend nie chcesz monitorowania to zrob automatyzacje w piatek po pracy sleep, a w poniedzialek rano wake. monitoring dziala tylko jak kamera jest wybudzona. Edited May 6, 2020 by rezmus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniana Posted June 2, 2020 Author Share Posted June 2, 2020 Niestety asystent teraz już sam nie wiem jak pracuje. Ma ustawione, aby pracował od 7 do 17 a on o 6 rano wysyła powiadomienia o ruchu ... Po reinstalacji aplikacji nadal to samo, jakby nie reagował na ustawiony przedział czasu. Dodam, że to jest ustawiane na iOS. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts