Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Jak działa WiFi w zegarku

GiGi
 Share

Recommended Posts

A ja mam inne pytanie związane z WiFi. Jeżeli włączyłem je i w domu łączy się z siecią to czy jest ono cały czas włączone i skanuje otoczenie? Czy skanowanie uruchomione jest tylko wtedy kiedy wejdę w ustawienia, wybiorę połączenia a następnie WiFi?

Edited by Lector
Oddzielony od tematu ROMu.

• Lector unpinned this topic

Dzięki, mam tak też i u siebie jak na screenie ale tu nasuwa się kolejne moje pytanie.

Na routerze widnieje jako urządzenie połączoną z siecią, ale czy to oznacza że połączenie jest tylko wtedy kiedy korzysta z niego dana aplikacja lub kiedy wybiorę np akutalizację?

Jeżeli tak to z tego wynika że urządzenie jest sparowane z routerem ( tak to nazwijmy) ale łączy się z wybraną siecią tylko na żądanie i nie utrzymuje cały czas połączenia z nią.

Czy jednak mylę się?

Pytam i drążę ten temat ponieważ zaciekawiło mnie czy WiFi jest cały czas włączone co wpływało by na zużycie baterii.

Edited by GiGi

Napisałem , że " działa jak je specjalnie włączysz " - co miałem na myśli, że wifi w zegarku działa stricte pod konkretne zadanie - np. aktualizacja softu (u nas na tę chwilę działa to ciut inaczej)

WIFI nie działa w zegarku w tle (dostaje IP od routera na czas świadomego Twojego włączenia tego sposobu połączenia)

• Like 2

1 godzinę temu, Artmaniak napisał:

Napisałem , że " działa jak je specjalnie włączysz " - co miałem na myśli, że wifi w zegarku działa stricte pod konkretne zadanie - np. aktualizacja softu (u nas na tę chwilę działa to ciut inaczej)

WIFI nie działa w zegarku w tle (dostaje IP od routera na czas świadomego Twojego włączenia tego sposobu połączenia)

Dobra, dobra. Dotarło w końcu. Jeszcze raz dzięki za informację.

• 2 months later...

Witam Wszystkich.

Jako ,że jestem tu nowy to nie chcę zakładać nowego tematu i podepnę się pod ten.

Otóż mam taki problem: kiedy połączę zegarek z WIFI i próbuję zaktualizować oprogramowanie to po pobraniu ok 6-7 % połączenie WIFI zostaje przerwane.  Zegarek zakupiłem na początku stycznia br. w polskiej dystrybucji z instrukcją po Polsku gdzie stoi " aktualizacja oprogramowania : połączyć się z WIFI i kliknąć upload. " Obecna wersja ROM 1.3.5 MODEL A 1612.

Proszę o info w czym jest problem.

EDEK