GiGi Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 (edited) A ja mam inne pytanie związane z WiFi. Jeżeli włączyłem je i w domu łączy się z siecią to czy jest ono cały czas włączone i skanuje otoczenie? Czy skanowanie uruchomione jest tylko wtedy kiedy wejdę w ustawienia, wybiorę połączenia a następnie WiFi? Edited November 10, 2017 by Lector Oddzielony od tematu ROMu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artmaniak Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 w zasadzie połączenie WIFI w zegarku działa tylko jak je specjalnie włączysz dla potwierdzenia możesz wykonać próbę - na swoim routerze - listę zalogowanych urządzeń - zegarek wyświetla się jako Amazfit Watch.... jak poniżej na screenie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiGi Posted November 10, 2017 Author Share Posted November 10, 2017 (edited) Dzięki, mam tak też i u siebie jak na screenie ale tu nasuwa się kolejne moje pytanie. Na routerze widnieje jako urządzenie połączoną z siecią, ale czy to oznacza że połączenie jest tylko wtedy kiedy korzysta z niego dana aplikacja lub kiedy wybiorę np akutalizację? Jeżeli tak to z tego wynika że urządzenie jest sparowane z routerem ( tak to nazwijmy) ale łączy się z wybraną siecią tylko na żądanie i nie utrzymuje cały czas połączenia z nią. Czy jednak mylę się? Pytam i drążę ten temat ponieważ zaciekawiło mnie czy WiFi jest cały czas włączone co wpływało by na zużycie baterii. Edited November 10, 2017 by GiGi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artmaniak Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 Napisałem , że " działa jak je specjalnie włączysz " - co miałem na myśli, że wifi w zegarku działa stricte pod konkretne zadanie - np. aktualizacja softu (u nas na tę chwilę działa to ciut inaczej) WIFI nie działa w zegarku w tle (dostaje IP od routera na czas świadomego Twojego włączenia tego sposobu połączenia) 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiGi Posted November 10, 2017 Author Share Posted November 10, 2017 1 godzinę temu, Artmaniak napisał: Napisałem , że " działa jak je specjalnie włączysz " - co miałem na myśli, że wifi w zegarku działa stricte pod konkretne zadanie - np. aktualizacja softu (u nas na tę chwilę działa to ciut inaczej) WIFI nie działa w zegarku w tle (dostaje IP od routera na czas świadomego Twojego włączenia tego sposobu połączenia) Dobra, dobra. Dotarło w końcu. Jeszcze raz dzięki za informację. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eda Posted February 4, 2018 Share Posted February 4, 2018 Witam Wszystkich. Jako ,że jestem tu nowy to nie chcę zakładać nowego tematu i podepnę się pod ten. Otóż mam taki problem: kiedy połączę zegarek z WIFI i próbuję zaktualizować oprogramowanie to po pobraniu ok 6-7 % połączenie WIFI zostaje przerwane. Zegarek zakupiłem na początku stycznia br. w polskiej dystrybucji z instrukcją po Polsku gdzie stoi " aktualizacja oprogramowania : połączyć się z WIFI i kliknąć upload. " Obecna wersja ROM 1.3.5 MODEL A 1612. Proszę o info w czym jest problem. EDEK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts