Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Amazit PACEfied aplikacja na IOS + słuchawki BT

michalmichna
 Share

Recommended Posts

Witam,

Jestem nowym użytkownikiem forum oraz zegarka. Pod koniec roku wgrałem ROM PACEfied i mam już język polski.
Zegarek jest połączony z telefonem - Iphone SE i powiadomienia bez problemu przychodzą. Natomiast stara wersja aplikacji Amazfit nie działa, nie mogę się zalogować, reset hasła nie pomaga.
Wiem że po wgraniu nowego ROMa powinienem zainstalować wersję chińską aplikacji, ale w App Store nie mam innej wersji aplikacji.
Chciałbym zegarek wykorzystać do biegania bez telefonu, a więc zegarek miałby służyć jako odtwarzacz muzyki przez BT i gps.
Wgrałem na niego muzykę, ale zegarek nie widzi moich słuchawek: Xiaomi Mi Sport, co więcej jak  połączeniach wybieram Bluetooth to żadnej pozycji nie widzi nawet telefonu.

Będę ogromnie wdzięczny za łopatologiczną instrukcję jak wgrać aplikację która pozwoli synchronizować dane i sprawować ją np. ze Strava lub innym programem do biegania na iphona oraz jakieś wskazówki dot. połączenia ze słuchawkami. Czytałem że nie każde słuchawki podejdą, ale myślę że słuchawki tego samego producenta powinny zadziałać.

Z góry dzięki za pomoc i przepraszam jeśli gdzieś temat był poruszany, próbowałem odnaleźć ale nic zrozumiałego dla mnie nie znalazłem

Co do parowania z programami do biegania to mi się nie udało. Gdzieś czytałem o stravie ale nie mogę się podłączyć ani na wersji en ani cn. Podobnie z mifitem, niektórzy pisali, że da się zsynchronizować.

Jedyna opcja to ręczne dodawanie treningów. W zegarku wchodzisz w dany trening, eksportujesz dane do pliku gpx i później importujesz to np w endomondo. Trochę dziwne, że niby sportowy zegarek ale działa tylko sam sobie. Mogli by chociaż kopiowanie tych plików ogarnąć przez wifi/bt albo bezpośredni eksport z aplikacji amazfit w smartfonie.

Co do słuchawek to nie każde da się sparować z zegarkiem. W sumie to na 4 testowane 3 się łączyły więc nie ma tragedii ale musiałem dokupić moduł bt do słuchawek kz bo z takim adapterem bt gdzie podłącza się słuchawki kablem nie działało a szkoda.