Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Xiaomi Mijia CMSXJ16A komunikat Sorry, this device is not supported in your area

PiotrSz
 Share

Recommended Posts

Witam,zakupiłem kamerkę jak w tytule na Ali, po 3 miesiącach czekania dotarła. Miała byc wersja Global. Niestety próba instalacji i otwarcia w mihome kończy się komunikatem Sorry, this device is not supported in your area. Ustawiony region Chiny. Sprzedawca nie udziela jakiejkolwiek pomocy:(

Może macie jakis pomysł na taki przypadek?

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• Developer

chciales global, a podpinasz na chiny? ;) global to wszystko, tylko nie chiny. masz 3 opcje - zmiana regionu, downgrade firmware lub uzywanie mi home mod (tam usunelismy sprawdzanie).

Edited by rezmus

W poprzednim zdaniu był błąd, to nie jest wersja global, sorki. Komunikat ten sam nie zależnie od tego jaki region ustawie;(  To wygladaxtrochectak jakbyby było weryfikowane miejsce logowania i blokowanie nie zależnie regionu wybranego w apce. Inne kamery i czujniki działają mi bez problemu:(

Edited by PiotrSz
Literowka

• Developer

ciezko powiedziec bez kamery. model global/cn jest ten sam, wiec teoretycznie kazdy hub mozesz podpiac na dowolny region. ograniczenie moze byc regionlock w pluginie, wiec potrzeba moda. jesli dokupisz sama kamere bez huba to z tego co czytalem na regionie china mozna podpiac 1 kamere do huba, na pozostalych wiecej. nie wiem gdzie jest ograniczenie, czy firmware/chmura/plugin. moze to nieaktualne, bo czytalem jakis czas temu. dopiero maja w reku urzadzenie mozna cos kombinowac ;)

• 2 weeks later...

@rezmus

Mam też kamerę cmsxj11a i mam ten sam problem co PiotrSZ.  Jak mogłeś mu pomóc?  Czy muszę przesłać ten plik do bramki?

https://cdn.cnbj2.fds.api.mi-img.com/chuangmi-cdn/product/ipc016/firmware/IPC016_16.3.4.5_0081.zip

Zrobiłeś coś jeszcze?  Jak rozumiem, PiotrSZ dał ci dostęp.  Proszę wybaczyć mój biedny polski.  To nie jest mój pierwszy język.