krisq Posted March 29, 2020 Share Posted March 29, 2020 Od dwóch tygodni jestem posiadaczem VIOMI. Wszystko było od początku OK. Dziś po odkurzaniu założyłem mopa i VIOMI zwariował. Po wystartowaniu jeździ w kółko (robi niewielkie okręgi) tak jakby jedno kółko wolniej się kręciło. Ponadto robi to szybciej niż wtedy gdy działał prawidłowo. Nie wraca też do bazy ładującej. Ogólnie komunikacja z nim jest, nawet przy tych chaotycznych ruchach skanuje pomieszczenie, mogę go zatrzymać i wystartować z aplikacji. Próbując sterować bezpośrednio z aplikacji strzałkami też jeździ w kółko. Zrobiłem reset do ustawień fabrycznych (przynajmniej tak mi sie wydaje) na nowo wgrałem go do aplikacji i dalej to samo. Czy ma ktoś pojęcie co się mogło stać? Jak temu zaradzić? A ha, ostatnio wgrywałem też jakąś nowszą wersje oprogramowania ale na niej udało się posprzątać poprawnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisq Posted May 25, 2020 Author Share Posted May 25, 2020 Odkurzacz wrócił z naprawy, wymieniono kółko i jeździ OK, ale za to przestał wyświetlać mapę. Sprząta ale nie rejestruje mapy i na dodatek gdy wystartuje to jedyna rzecz którą można zrobić to go zatrzymać przez pausę i łączność z nim się urywa (trwa ładowanie i w końcu jest error) i nie jest to problem wifi, Po prostu ręce opadają. Mam wrażenie że wykonanie tego urządzenia przerosło pomysłodawców. To że kółko się uszkodziło, no cóż zdarza się (choć nie wiem od czego). Teraz jakaś kucha z oprogramowaniem w dodatku świeżo po serwisie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now