elroy Posted March 16, 2020 Share Posted March 16, 2020 Cześć! Nabyłem taką bramkę jak poniżej, zwie się chyba popularnie V3 (w zależności od miejsca ) Generalnie jest widoczna w aplikacji (zmodowana, najnowsza wersja). Przy pierwszym podłączeniu jakimś cudem się dodała i działała, ale z tego co zauważyłem, po zaniku zasilania ona się sama nie umie podłączyć do sieci No i teraz za nic nie mogę jej sparować. Stan taki jak niżej i po tym komunikat, że czas połaczenia przekroczony. I tak w kółko. Macie na to jakiś patent? Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted March 17, 2020 Author Share Posted March 17, 2020 Hm, reset routera (btw Xioami) i bramka się połączyła. Ciężko rzec, czy to tego wina, bo dostęp do sieci mam cały czas. Zresztą ten router robi u mnie za APka. Na razie nie chcę go wyłączać, bo znowu godzina nie moja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tedi Posted April 1, 2020 Share Posted April 1, 2020 W dniu 16.03.2020 o 23:51, elroy napisał: Cześć! Nabyłem taką bramkę jak poniżej, zwie się chyba popularnie V3 (w zależności od miejsca ) Generalnie jest widoczna w aplikacji (zmodowana, najnowsza wersja). Przy pierwszym podłączeniu jakimś cudem się dodała i działała, ale z tego co zauważyłem, po zaniku zasilania ona się sama nie umie podłączyć do sieci No i teraz za nic nie mogę jej sparować. Stan taki jak niżej i po tym komunikat, że czas połaczenia przekroczony. I tak w kółko. Macie na to jakiś patent? Czy udało Ci się rozwiązać sprawę? Ja dzisiaj przełączałem bramkę z serwera CN na UE i niestety musiałem podłączyć ją na nowo i miałem dokładnie taki sam problem. U mnie pomogło rozłączenie wszystkich urządzeń, które korzystają z sieci zarówno wi-fi jak i po kablu (oczywiście poza telefonem) i wtedy elegancko bramka się podłączyła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted June 11, 2020 Author Share Posted June 11, 2020 Nie zauważyłem odpowiedzi, sorki. Generalnie to co zrobiłem, to zresetowałem u siebie router (btw Mi). Nie umiem powiedzieć, czemu to zadziałało, bo router działa ok i nie ma problemu z dołączeniem nowych urządzeń. Wygląda, że zrobiłeś to samo, widać ta bramka tak ma. Swoją drogą można do niej podłączyć np ten czujnik Aqara? Bramka chce się z nim łączyć, nie wyskakuje żaden błąd. Ta jest lepsza, niż podobna wersja z MI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pat Posted June 29, 2020 Share Posted June 29, 2020 (edited) W dniu 11.06.2020 o 21:42, elroy napisał: Swoją drogą można do niej podłączyć np ten czujnik Aqara? Bramka chce się z nim łączyć, nie wyskakuje żaden błąd. Ta jest lepsza, niż podobna wersja z MI Oczywiście że można taki czujnik podłączyć pod tą bramkę, sam taki posiadam Edited June 29, 2020 by Pat 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now