Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Xiaomi Gateway v3 - parowanie

elroy
 Share

Recommended Posts

Cześć!

Nabyłem taką bramkę jak poniżej, zwie się chyba popularnie V3 (w zależności od miejsca ;) )

Generalnie jest widoczna w aplikacji (zmodowana, najnowsza wersja). Przy pierwszym podłączeniu jakimś cudem się dodała i działała, ale z tego co zauważyłem, po zaniku zasilania ona się sama nie umie podłączyć do sieci :(

No i teraz za nic nie mogę jej sparować. Stan taki jak niżej  i po tym komunikat, że czas połaczenia przekroczony. I tak w kółko. 

Macie na to jakiś patent?

image.png.199bd83fccc7d7bd626a4c2b5a4c3ea5.png

214479_1.jpg

Hm, reset routera (btw Xioami) i bramka się połączyła. Ciężko rzec, czy to tego wina, bo dostęp do sieci mam cały czas. Zresztą ten router robi u mnie za APka. Na razie nie chcę go wyłączać, bo znowu godzina nie moja ;)

• 2 weeks later...
W dniu 16.03.2020 o 23:51, elroy napisał:

Cześć!

Nabyłem taką bramkę jak poniżej, zwie się chyba popularnie V3 (w zależności od miejsca ;) )

Generalnie jest widoczna w aplikacji (zmodowana, najnowsza wersja). Przy pierwszym podłączeniu jakimś cudem się dodała i działała, ale z tego co zauważyłem, po zaniku zasilania ona się sama nie umie podłączyć do sieci :(

No i teraz za nic nie mogę jej sparować. Stan taki jak niżej  i po tym komunikat, że czas połaczenia przekroczony. I tak w kółko. 

Macie na to jakiś patent?

image.png.199bd83fccc7d7bd626a4c2b5a4c3ea5.png

214479_1.jpg

Czy udało Ci się rozwiązać sprawę? Ja dzisiaj przełączałem bramkę z serwera CN na UE i niestety musiałem podłączyć ją na nowo i miałem dokładnie taki sam problem.

U mnie pomogło rozłączenie wszystkich urządzeń, które korzystają z sieci zarówno wi-fi jak i po kablu (oczywiście poza telefonem) i wtedy elegancko bramka się podłączyła.

• 2 months later...

Nie zauważyłem odpowiedzi, sorki. Generalnie to co zrobiłem, to zresetowałem u siebie router (btw Mi). Nie umiem powiedzieć, czemu to zadziałało, bo router działa ok i nie ma problemu z dołączeniem nowych urządzeń. 

Wygląda, że zrobiłeś to samo, widać ta bramka tak ma. 

Swoją drogą można do niej podłączyć np ten czujnik Aqara? Bramka chce się z nim łączyć, nie wyskakuje żaden błąd. Ta jest lepsza, niż podobna wersja z MI

Aqara - Czujnik ruchu i światła (Body Sensor) | iShack – Twoje centrum  automatyki domowej

• 3 weeks later...
W dniu 11.06.2020 o 21:42, elroy napisał:

Swoją drogą można do niej podłączyć np ten czujnik Aqara? Bramka chce się z nim łączyć, nie wyskakuje żaden błąd. Ta jest lepsza, niż podobna wersja z MI

Aqara - Czujnik ruchu i światła (Body Sensor) | iShack – Twoje centrum  automatyki domowej

Oczywiście że można taki czujnik podłączyć pod tą bramkę, sam taki posiadam

Edited by Pat
  • Like 1