Piskoor Posted March 16, 2020 Share Posted March 16, 2020 (edited) Cześć - jestem nowy więc witam wszystkich. Od razu wyskakuję z problemem. Mam bramkę Aqara Hub w wersji EU ( europejska wtyczka, więc mniemam że to oznaka ). Po sparowaniu z aplikacja Xiaomi Home wszystko wygląda ok. Tyle że przez kilkanaście minut do godziny. Potem bramka staje się widoczna w aplikacji jako offline i trzeba ja dodawać ponownie. i znowu - chodzi przez pół godzin, może 2 i pyk , znowu niewidoczna. Region ustawiony na PL, wszystko pozostałe w aplikacji działa ( odkurzacz, lampy, kamera, termometry itd ) tylko ta cholerna bramka nie. Ma ktoś pomysł ? Może ustawienia sieciowe coś nie halo ? aha - pod bramkę był podłączony jeden czujnik temperatury - nie wiem czy wersja eu czy cn ale to chyba nie ma znaczenia pozdr Edited March 16, 2020 by Piskoor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurislawek Posted March 16, 2020 Share Posted March 16, 2020 U mnie tez potwierdzam, model mam w sygnaturze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted March 16, 2020 Developer Share Posted March 16, 2020 firmware? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurislawek Posted March 16, 2020 Share Posted March 16, 2020 (edited) Mody testowane u mnie 5.6.6 i 5.6.9 to samo. A aqara nie aktualiziwana 1.6.6_001 Edited March 16, 2020 by jurislawek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted March 16, 2020 Developer Share Posted March 16, 2020 stary mi home i stary firmware, zrob aktualizacje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurislawek Posted March 16, 2020 Share Posted March 16, 2020 (edited) Aqara odpiąc od serwera eu bo jak przełącze na serwer chiny to mi znikają wszystkie urządzenia. Edited March 16, 2020 by jurislawek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted March 16, 2020 Developer Share Posted March 16, 2020 jesli masz chinska to aktualizacja na china, urzadzenia nie powinny zniknac przy zwyklym reset wifi. nie wiem jak automatyzacja, ale ta z chmury pewnie zniknie. moze najpierw zainstaluj nowsza apke zanim firmware bedziesz aktualizowal, bo masz wersje wydana pare miesiecy temu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurislawek Posted March 16, 2020 Share Posted March 16, 2020 (edited) Ze strony najnowsze mam taki mod. Lecz prosi prosi o .65 Edited March 16, 2020 by jurislawek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piskoor Posted March 16, 2020 Author Share Posted March 16, 2020 Mam. 5.6.60 Xiaomi Home. Aqara hub wersja EU. Wersja z wtyczka 1.0.51. / firmware 1.6.8_003 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted March 16, 2020 Developer Share Posted March 16, 2020 (edited) mam aqara na eu i co prawda czesto nie sprawdzam, ale nie zauwazylem, zeby kiedykolwiek byla offline. zobaczcie ewentualnie, czy po refresh listy urzadzen (pociagnac palcem w dol) wciaz jest offline. Edited March 16, 2020 by rezmus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piskoor Posted March 16, 2020 Author Share Posted March 16, 2020 Dokładnie tak. Znowu dodałem i znowu działała z 40min Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurislawek Posted March 17, 2020 Share Posted March 17, 2020 (edited) Mogło to być obciazenie serwerów, bo teraz serwery obciążone przy takim ruchu i korona wirusie, U mnie od rana spokój ładnie działa nie wpada offline. Edited March 17, 2020 by jurislawek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malina Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 U mnie niestety od kilku dni masakra. Po kilkudziesięciu minutach wszystko offline, w domu ciemność. Server china, wszystko najnowszy firmware. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurislawek Posted March 24, 2020 Share Posted March 24, 2020 Masz moda? Aktualizował huba? Lepiej na serwer eu jak masz moda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malina Posted March 26, 2020 Share Posted March 26, 2020 Bez moda, hub, aplikacja i wszystkie urządzenia są aktualne. Przeniesienie na kodowaną wersję to jak rozumiem setup wszystkich urządzeń i automatyzacji od nowa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts