Mirrras Posted March 3, 2020 Share Posted March 3, 2020 Witajcie, od kilku tygodni mamy to zbawienne urządzenie w domu :) Ale ostatnio się zbiesił ;) i przestał łączyć z routerem. Mam zalecenie sprzedającego by zaktualizować firmware ale nie wiem jak to zrobić a oni nie są w stanie mi podpowiedzieć. Reset sieci nie działa - nie łączy ponownie. Deinstalacja i ponowna instalacja aplikacji Xiomi Home - nie rozwiązała problemu. Nie widzę też wewnętrznej sieci odkurzacza (viomi-vacuum...). Czy spotkaliście się z takim problemem? Czy możecie podpowiedzieć jak zaktualizować firmware w odkurzaczu? Dzięki, Mirek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kmijas62 Posted March 28, 2020 Share Posted March 28, 2020 Dzisiaj zerwało się połączenie i mam identyczny problem a stało się to po dwóch dniach po aktualizacji firmware. Zalecenie sprzedającego jest bez sensu bo jak cokolwiek aktualizować jak robot nie łączy się z siecią. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kmijas62 Posted March 28, 2020 Share Posted March 28, 2020 U mnie problem rozwiązany, mój ruter jest dwuzakresowy włączone były cały czas 2 zakresy i wszystko grało, by ponownie połączyć robota pomogło wyłączenie zakresu 5g i robocik się połączył bez problemu ' Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirrras Posted March 29, 2020 Author Share Posted March 29, 2020 U mnie problem "sam" się rozwiązał. Przez kilka dni włączałem go z palca aż pewnego dnia znów się połączył. Nic nie zmieniałem w ustawieniach routera. Ale dzięki za info. Gdyby się ponownie ten problem pojawił sprawdzę Twoje rozwiązanie :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts