iBlazej Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Jakie macie patenty na wykorzystanie sensorów drzwi/okien? Może ma ktoś jakiś ciekawy pomysł do czego je można wykorzystać ???? Ja wymyśliłem żeby umieścić sensor w skrzynce na listy ale szybko uświadomiłem sobie ze nie byłem pierwszy ????, na yt jest filmik na taki patent. Swoją drogą... czy można ustawić kolor lampki w hubie do danego sensora? Czy kolor wybieramy jeden do wszystkich akcji? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iBlazej Posted February 28, 2020 Author Share Posted February 28, 2020 Serio nikt nie ma jakiegoś ciekawego patentu? Nie wstydźcie się Chociaż odpowiedzcie mi czy mogę jakoś przypisać kolor lampki do danego sensora. Dziwne to trochę żeby nie było takiej możliwości (przeszukałem cała aplikacje). Obecnie mam zrobione kilka scen i kiedy lampka się zapala to nie wiem czy ktoś otworzył drzwi z tylu domu, czy wilgotność w łazience jest powyżej ustalonej wartości (w przyszłości będzie uruchamiać wentylator, obecnie muszę sam włączyć) czy tez mam list w skrzynce oczywiście mogę mieć powiadomienie na telefon ale fajnie by było gdyby rozpoznawać to po kolorze lampki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted February 28, 2020 Developer Share Posted February 28, 2020 zacznij od tego jaki masz hub. kolor da sie zmienic jak masz moda mi home i patch plugina bramki. ewentualnie w json sobie kilka kolorow mozesz ustawic. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iBlazej Posted February 28, 2020 Author Share Posted February 28, 2020 Aqara hub serwer europejski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iBlazej Posted February 28, 2020 Author Share Posted February 28, 2020 42 minuty temu, rezmus napisał: zacznij od tego jaki masz hub. kolor da sie zmienic jak masz moda mi home i patch plugina bramki. ewentualnie w json sobie kilka kolorow mozesz ustawic. Na iOS tego raczej nie zrobię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted February 28, 2020 Developer Share Posted February 28, 2020 jak masz telefon z android to mozesz sobie ustawic nim sceny z kolorem (tylko zmiana koloru na aqara wymaga chyba scen cloud). generalnie producent nie daje fabrycznie takiej mozliwosci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iBlazej Posted February 29, 2020 Author Share Posted February 29, 2020 Dzięki za odpowiedz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts