Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Bateria - Długośc pracy w praktyce?

edrjen
 Share

Recommended Posts

Cześć,

Podzielcie się proszę jak u was wygląda długość pracy na jednym ładowaniu? 

- wersja romu 2.0.8.0 (nasz PL)

- ciągły pomiar tętna NIE

- Tryb samolotowy na noc 23-7 TAK

- Podświetlanie ruchem nadgarstka NIE

- inne? Powiadomienia moze 20-30 dziennie max, jeden trening z GPS godzinny

Wynik: 4 dni 

Edited by edrjen

Witam. 

Dostałem przed wczoraj zegarek. Naładowałem go do 100 i zainstalowałem polski ROM. 

Bateria wytrzymała 1 dzień i 10 godzin. 

Czy to może być wina romu? Czy ewidentnie bateria jest padnięta? 

Zainstaluje testowo wersję EN może. 

W dniu 16.03.2018 o 09:59, Kaudii napisał:

To nie wina Romu ja u siebie mam od początku ten Rom i bateria trzyma mi 6 dni. Zrób Factory reset i obserwuj.

cały czas masz aktualizowany z aplikacją? czy masz wyłączone aktualizacje/powiadomienia itd?

Screenshot_2018-03-19-14-05-35-872_com.huami.watch.hmwatchmanager.png

IMG_20180319_140849.jpg

Edited by zaborek

• Developer

mam ustawione powiadomienia 24h na dobę,  nie mam ciągłego pomiaru tętna, nie mam wybudzania ruchem nadgarstka,  u mnie po 14 h zeszło 11%, na to a jeszcze wpływ ustawienia w telefonie pamiętam że jak kupiłem Pace to bateria w telefonie i w zegarku spadała masakrycznie, wyłączyłem co jest mi nie potrzebne na co dzień,  i poprawiło się diametralnie

@korno

Myślę że jeśli chodzi o baterię to temat wyczerpaliśmy już w zegarku Pace. Wszystko zależy od tego jak się używa. Często przyczyną jest również śmietnik w telefonie o czym się osobiście przekonałem. Nie ma potrzeby zakładania nowego tematu odnośnie baterii.

Po zmianie na 2.0.11.1 znowu wydoiło baterie po jednej dobie. Reset do fabrycznych ustawień i zobaczę co będzie. 

Może mam taką felerną sztukę. 

Edit :

Po przeinstalowaniu i restarcie znowu bateria pada, pół dnia od ładowania i poniżej 50 %.

Może coś nie pasuje mu to nowe oprogramowanie

Edited by korno

Hej

u mnie jest bardzo podobnie. Z tym że zauwazyłem że zegarek jest ciągle w trybie śledzenia trasy GPS, najprawdopodobniej to tak pochłania baterie. Ma ktoś może pomysł jak to wyłączyć? Kilkukrotnie zmieniałem już ROM na różne wersje, na każdej dzieje się to samo.

• Lector pinned and pinned this topic
  • 2 weeks later...

Witam,

Jako że to mój pierwszy post na forum zatem pozdrawiam wszystkich użytkowników.

Mój Stratos działa dopiero od kilku dni, póki co na sofcie US , jedynie odblokowany bootloader.  Po 3 dniach bateria "zjechała" dość gwałtownie z 45% do 5 % -  co ciekawe w nocy, ale zakładam  że przez pierwszych kilka doładowań musi się  ułożyć. Pytanie dotyczy info o potrzebie doładowania, wyświetlanym na ekranie - 5% baterii  i braku możliwości włączenia jakichkolwiek innych funkcji. Po prostu zegarek na każdy klawisz reaguje jedynie wyświetlaniem powyższego komunikatu o baterii.

Czy dobrze rozumiem że to takie zabezpieczenie żeby zegarek działał - jako zegarek, póki go nie podładuje, też tak macie ?

• 2 weeks later...
  • Lector unpinned this topic