edrjen Posted March 3, 2018 Share Posted March 3, 2018 (edited) Cześć, Podzielcie się proszę jak u was wygląda długość pracy na jednym ładowaniu? - wersja romu 2.0.8.0 (nasz PL) - ciągły pomiar tętna NIE - Tryb samolotowy na noc 23-7 TAK - Podświetlanie ruchem nadgarstka NIE - inne? Powiadomienia moze 20-30 dziennie max, jeden trening z GPS godzinny Wynik: 4 dni Edited March 10, 2018 by edrjen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
korno Posted March 16, 2018 Share Posted March 16, 2018 Witam. Dostałem przed wczoraj zegarek. Naładowałem go do 100 i zainstalowałem polski ROM. Bateria wytrzymała 1 dzień i 10 godzin. Czy to może być wina romu? Czy ewidentnie bateria jest padnięta? Zainstaluje testowo wersję EN może. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted March 16, 2018 Developer Share Posted March 16, 2018 To nie wina Romu ja u siebie mam od początku ten Rom i bateria trzyma mi 6 dni. Zrób Factory reset i obserwuj. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
korno Posted March 16, 2018 Share Posted March 16, 2018 Zobaczę jak będzie teraz po restarcie fabrycznym i przeinstalowaniu oprogramowania. Ale zastanawiam się czy nie jest tak, że cały czas korzysta z GPSa. Można go wyłączyć czy tylko działa podczas ćwiczeń? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted March 16, 2018 Developer Share Posted March 16, 2018 działa tylko wtedy gdy jest potrzebny, tak samo jak BT i WiFi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
korno Posted March 16, 2018 Share Posted March 16, 2018 Zegarek wytrzymał 34 godziny to tak jak by cały czas GPS działał dlatego się zastanawiam. Testuje teraz na nowo i zobaczę co będzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaborek Posted March 19, 2018 Share Posted March 19, 2018 (edited) W dniu 16.03.2018 o 09:59, Kaudii napisał: To nie wina Romu ja u siebie mam od początku ten Rom i bateria trzyma mi 6 dni. Zrób Factory reset i obserwuj. cały czas masz aktualizowany z aplikacją? czy masz wyłączone aktualizacje/powiadomienia itd? Edited March 19, 2018 by zaborek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted March 19, 2018 Developer Share Posted March 19, 2018 mam ustawione powiadomienia 24h na dobę, nie mam ciągłego pomiaru tętna, nie mam wybudzania ruchem nadgarstka, u mnie po 14 h zeszło 11%, na to a jeszcze wpływ ustawienia w telefonie pamiętam że jak kupiłem Pace to bateria w telefonie i w zegarku spadała masakrycznie, wyłączyłem co jest mi nie potrzebne na co dzień, i poprawiło się diametralnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted March 19, 2018 Share Posted March 19, 2018 @korno Myślę że jeśli chodzi o baterię to temat wyczerpaliśmy już w zegarku Pace. Wszystko zależy od tego jak się używa. Często przyczyną jest również śmietnik w telefonie o czym się osobiście przekonałem. Nie ma potrzeby zakładania nowego tematu odnośnie baterii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
korno Posted March 19, 2018 Share Posted March 19, 2018 Tak jak @Kaudii napisał por resecie wygląda, że jest ok. Po prostu przeraziłem się, że nowy zegarek i już z baterią padniętą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaborek Posted March 20, 2018 Share Posted March 20, 2018 (edited) Po zmianie softu na 2.0.11.1 Edited March 20, 2018 by zaborek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
korno Posted March 21, 2018 Share Posted March 21, 2018 (edited) Po zmianie na 2.0.11.1 znowu wydoiło baterie po jednej dobie. Reset do fabrycznych ustawień i zobaczę co będzie. Może mam taką felerną sztukę. Edit : Po przeinstalowaniu i restarcie znowu bateria pada, pół dnia od ładowania i poniżej 50 %. Może coś nie pasuje mu to nowe oprogramowanie Edited March 21, 2018 by korno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cynk Posted March 22, 2018 Share Posted March 22, 2018 Hej u mnie jest bardzo podobnie. Z tym że zauwazyłem że zegarek jest ciągle w trybie śledzenia trasy GPS, najprawdopodobniej to tak pochłania baterie. Ma ktoś może pomysł jak to wyłączyć? Kilkukrotnie zmieniałem już ROM na różne wersje, na każdej dzieje się to samo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted March 22, 2018 Developer Share Posted March 22, 2018 Zróbcie powrót do wersji CN, zaktualizujcie do 2.0.11.1 CN i dopiero na to wgranie 2.0.11.1 PL, może faktycznie problem leży w bootloaderze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
korno Posted March 22, 2018 Share Posted March 22, 2018 Po resecie znów się uspokoiło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Timez Posted April 19, 2018 Share Posted April 19, 2018 dziś zainstalowałem rom polski i mam pytanko, długo bateria się ładuje? bo ja od 30 minut mam cały czas 78%. Trochę sie zaczynam martwić że nie rośnie a nowiutki sprzęcik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal01 Posted April 20, 2018 Share Posted April 20, 2018 Zobacz czy zegarek jest dobrze dociśnięty do podstawki, może się zruszył i nie ma styku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Timez Posted April 20, 2018 Share Posted April 20, 2018 Jest dobrze, od wczoraj od godziny 21 do teraz spadł mi 1% baterii w tym momencie;p. no nic zobaczymy jak dalej będzie bateria pokazywać itd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawu1991 Posted April 20, 2018 Share Posted April 20, 2018 Mi osobiście udało się wykręcić 7 dni na baterii, ale zegarek był raczej odłączony od telefonu tylko czasem aby zsynchronizować go łączyłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojek Posted April 20, 2018 Share Posted April 20, 2018 Ja mając zegarek podłączony do tel od 6-23 to udaje mi się wyciągnąć 3-4dni, brak podświetlenia ruchem nadgarstka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pallas Posted April 24, 2018 Share Posted April 24, 2018 Witam, Jako że to mój pierwszy post na forum zatem pozdrawiam wszystkich użytkowników. Mój Stratos działa dopiero od kilku dni, póki co na sofcie US , jedynie odblokowany bootloader. Po 3 dniach bateria "zjechała" dość gwałtownie z 45% do 5 % - co ciekawe w nocy, ale zakładam że przez pierwszych kilka doładowań musi się ułożyć. Pytanie dotyczy info o potrzebie doładowania, wyświetlanym na ekranie - 5% baterii i braku możliwości włączenia jakichkolwiek innych funkcji. Po prostu zegarek na każdy klawisz reaguje jedynie wyświetlaniem powyższego komunikatu o baterii. Czy dobrze rozumiem że to takie zabezpieczenie żeby zegarek działał - jako zegarek, póki go nie podładuje, też tak macie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted April 24, 2018 Administrator Share Posted April 24, 2018 Tak, to norma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz4567 Posted April 25, 2018 Share Posted April 25, 2018 U mnie bateryjka tak wygląda: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawu1991 Posted May 6, 2018 Share Posted May 6, 2018 (edited) Udalo mi sie wykrecic taki czas edit: Zegarek na noc był wyłączony zawsze. Podświetlenie poziom auto i na ruch nadgarstka aktywacja. ROM Stock US. Edited May 7, 2018 by wawu1991 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted May 6, 2018 Administrator Share Posted May 6, 2018 Napisz przy jakich ustawieniach, czy masz tryb samolotowy na noc czy nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts