BigZ Posted February 6, 2020 Share Posted February 6, 2020 Witam, Może ktoś już się kiedyś ktoś z tym spotkał, bramka xiaomi notorycznie rozłącza się z moim wifi. Powoduje to, że nie mogę sterować m.in. lampami przy użyciu przycisków (mi wireless switch). Z poziomu aplikacji można uruchomić lampę normalnie. Natomiast przyciski, czujniki ruchu czy sensory otwarcia drzwi nie działają. Dopiero po resecie routera lub wyciągnięciu bramki z prądu i podłączeniu jej ponowie, nawiązuje połączenie z WiFi i znów przez jakiś czas wszystko działa normalnie. Dodam, że wszystkie inne urządzenia korzystające z WIFI nie tracą połączenia. Myślałem, że to wina bramki, kupiłem więc nową i z nią też występuje ten sam problem. Problem występuje może od dwóch miesięcy, wcześniej czyli przez rok, nie było z tym żadnego problemu. Macie może jakieś pomysły co może być przyczyną tego stanu rzeczy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BigZ Posted February 10, 2020 Author Share Posted February 10, 2020 Dziękuję za wszystkie sugestie. ????. Problemem okazał się router. Temat do zamknięcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qbiak Posted April 5, 2020 Share Posted April 5, 2020 A co było nie tak z routerem? :) u mnie jest podobnie... wszystkie urządzenia działają a bramka z jakiegoś powodu kilkukrotnie w ciągu dnia zaczyna mrugać i łączyć się na nowo z routerem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts