Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Mi gateway + zarowki gu10.

Kurako
 Share

Recommended Posts

Witam Panowie i Panie serdecznie. Jestem na forum nowy. Przesledzilem wszystkie tematy i nie znalazlem odpowiedzi.

Z racji tego, ze nie da sie juz kupic komlatybilnych z xiaomi home zarowek gu10 z serii ikea tradfri szukam zarowki gu10 , ktora zadziala z xiaomi home. 

W domu wiekszosc oswietlenia jest zrealizowana za pomoca oczek podtynkowych wiec jestem skazany na zarowki gu10. 

Posiadam bramkę xiaomi home w wersji europejskiej ale nie jest wykluczone aby dla dzialajacego rozwiazania zamowic chinska sztukę. 

Prosze o pomoc czy jest jakis ratunek dla mnie szukajacego gu10 dzialajacego z naszym systemem?

Pozdrawiam Wojtek

a przypadkiem nie pisałeś dzisiaj do mnie na kanale YT ? 

nowe żarówki również działają z aplikacją mi home ale tylko na serwerze chińskim pod warunkiem że masz bramkę gateway wer chińską 

https://www.ikea.com/pl/pl/p/tradfri-zarowka-led-gu10-400-lumenow-bezprzewodowy-przyciemniany-biale-spektrum-90408603/     -----działają 

• Developer

takiego modelu nie ma w mi home, wiec nie moze pojawic sie na liscie urzadzen. jedyne wytlumaczenie jest takie, ze w firmware zarowki jest ciagle stary model gnu10, albo mieli jeszcze stara produkcje i spakowali w nowe pudelka ;) jak zainstalujesz moda to bedzie mozna sprawdzic dokladny model w mi home.

przecież pisałem że działa nowa żarówka gu10 white spectrum z ikei za 39,99 zł !!!

oznaczenie na pudełku to LED1739R5

pojawi się filmik u mnie na kanale gdzie pokazuje różnice jakie występują pomiędzy żarówką gu10 starą wersją a nowa !!!

parowanie odbywa się dokładnie w taki sam sposób jak ze starą wersją 
tutaj mój film/poradnik ze starą wersją żarówki ikea gu10

Edited by Buldoggg