Kurako Posted February 4, 2020 Share Posted February 4, 2020 Witam Panowie i Panie serdecznie. Jestem na forum nowy. Przesledzilem wszystkie tematy i nie znalazlem odpowiedzi. Z racji tego, ze nie da sie juz kupic komlatybilnych z xiaomi home zarowek gu10 z serii ikea tradfri szukam zarowki gu10 , ktora zadziala z xiaomi home. W domu wiekszosc oswietlenia jest zrealizowana za pomoca oczek podtynkowych wiec jestem skazany na zarowki gu10. Posiadam bramkę xiaomi home w wersji europejskiej ale nie jest wykluczone aby dla dzialajacego rozwiazania zamowic chinska sztukę. Prosze o pomoc czy jest jakis ratunek dla mnie szukajacego gu10 dzialajacego z naszym systemem? Pozdrawiam Wojtek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buldoggg Posted February 5, 2020 Share Posted February 5, 2020 a przypadkiem nie pisałeś dzisiaj do mnie na kanale YT ? nowe żarówki również działają z aplikacją mi home ale tylko na serwerze chińskim pod warunkiem że masz bramkę gateway wer chińską https://www.ikea.com/pl/pl/p/tradfri-zarowka-led-gu10-400-lumenow-bezprzewodowy-przyciemniany-biale-spektrum-90408603/ -----działają Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted February 5, 2020 Developer Share Posted February 5, 2020 LED1737R5 LED1739R5 masz te zarowki z takimi oznaczeniami na pudelku? tego modelu nie ma w mi home. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurako Posted February 6, 2020 Author Share Posted February 6, 2020 To skoro nie ma to czemu jemu dzialaja??? Tsk buldogggg pisalem do ciebie na kanale :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted February 6, 2020 Developer Share Posted February 6, 2020 pewnie ma zarowke LED1537R6 (IKEA GU10 white spectrum), a link prowadzi do modeli LED1737R5/LED1739R5, ktore nie sa wspierane. na pudelku bedzie info z modelem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurako Posted February 7, 2020 Author Share Posted February 7, 2020 Ale teraz juz nie ma w sprzedazy tych starych. Jezeli kupił nowe to ma te co ja. Sprawdzilbym ale dopiero dzisiaj bedzie bramka chińska na miejscu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mini21 Posted February 8, 2020 Share Posted February 8, 2020 Pozwolę sobie zadać pytanie tutaj, żeby nie zakładać nowego wątku. Czy moglibyście powiedzieć mi - czym są te żarówki i jak się je podłącza? Bo nie bardzo ogarniam. https://pl.aliexpress.com/item/32937017283.html?spm=a2g0o.cart.0.0.2b8a3c00i2kBTu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted February 8, 2020 Developer Share Posted February 8, 2020 downlight wifi od philips. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buldoggg Posted February 9, 2020 Share Posted February 9, 2020 W dniu 5.02.2020 o 20:06, rezmus napisał: LED1737R5 LED1739R5 masz te zarowki z takimi oznaczeniami na pudelku? tego modelu nie ma w mi home. LED1739R5 czyli ikea tradfri gu10 white spectrum-działa z aplikacją mi home na serwerze chińskim !! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted February 9, 2020 Developer Share Posted February 9, 2020 takiego modelu nie ma w mi home, wiec nie moze pojawic sie na liscie urzadzen. jedyne wytlumaczenie jest takie, ze w firmware zarowki jest ciagle stary model gnu10, albo mieli jeszcze stara produkcje i spakowali w nowe pudelka jak zainstalujesz moda to bedzie mozna sprawdzic dokladny model w mi home. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablo862 Posted February 9, 2020 Share Posted February 9, 2020 Też mnie interesują te żarówki. Kupię w tygodniu jedną sztukę na testy i dam znać czy działa z mi smart home hubem v3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurako Posted February 9, 2020 Author Share Posted February 9, 2020 Potwierdzam nowe zarowki gu10 white spectrum działaja z mi home i gateway v2 na serwerze chinskim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted February 9, 2020 Developer Share Posted February 9, 2020 14 minut temu, Kurako napisał: Potwierdzam nowe zarowki gu10 white spectrum działaja z mi home i gateway v2 na serwerze chinskim masz moda? mozesz podac jaki maja model w mi home i dac zdjecie modelu z pudelka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurako Posted February 10, 2020 Author Share Posted February 10, 2020 Powiedz mi jak to zrobic to ci podam... Mam moda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buldoggg Posted February 10, 2020 Share Posted February 10, 2020 (edited) przecież pisałem że działa nowa żarówka gu10 white spectrum z ikei za 39,99 zł !!! oznaczenie na pudełku to LED1739R5 pojawi się filmik u mnie na kanale gdzie pokazuje różnice jakie występują pomiędzy żarówką gu10 starą wersją a nowa !!! parowanie odbywa się dokładnie w taki sam sposób jak ze starą wersją tutaj mój film/poradnik ze starą wersją żarówki ikea gu10 Edited February 10, 2020 by Buldoggg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted February 10, 2020 Developer Share Posted February 10, 2020 41 minut temu, Kurako napisał: Powiedz mi jak to zrobic to ci podam... Mam moda w pamieci telefonu zrob katalog /vevs/logs/ po odswiezeniu listy urzadzen pojawi sie tam plik devices.txt podaj jaki model ma ta zarowka od ikea. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurako Posted February 10, 2020 Author Share Posted February 10, 2020 4 minuty temu, rezmus napisał: w pamieci telefonu zrob katalog /vevs/logs/ po odswiezeniu listy urzadzen pojawi sie tam plik devices.txt podaj jaki model ma ta zarowka od ikea. Led1537r6 a na pudelku tak jak wyzej pisal buldoggg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted February 10, 2020 Developer Share Posted February 10, 2020 czyli tak jak myslalem firmware zarowki zglasza stary model, dlatego dziala z bramka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buldoggg Posted February 11, 2020 Share Posted February 11, 2020 22 godziny temu, rezmus napisał: czyli tak jak myslalem firmware zarowki zglasza stary model, dlatego dziala z bramka ciekawe czy warm white też działa mogę kupić wszystkie żarówki ikea tradfri i sprawdzić ktoś chce żebym tak zrobił ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mini21 Posted February 11, 2020 Share Posted February 11, 2020 (edited) Dziś czytałem recenzję z której wynikało że nie działają. https://www.pokoleniesmart.pl/zarowki-ikea-tradfri-i-xiaomi-mi-home-przeczytaj-przed-zakupem/ Edited February 11, 2020 by mini21 link Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurako Posted February 11, 2020 Author Share Posted February 11, 2020 47 minut temu, Buldoggg napisał: ciekawe czy warm white też działa mogę kupić wszystkie żarówki ikea tradfri i sprawdzić ktoś chce żebym tak zrobił ? Warm white nie działa ale mozesz posprawdzac inne e27 e14 itp jeżeli chcesz osczywiscie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurako Posted February 11, 2020 Author Share Posted February 11, 2020 34 minuty temu, mini21 napisał: Dziś czytałem recenzję z której wynikało że nie działają. https://www.pokoleniesmart.pl/zarowki-ikea-tradfri-i-xiaomi-mi-home-przeczytaj-przed-zakupem/ Tez poczytałem zanim kupilem ale działa. Nowa seria dziala Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mini21 Posted February 11, 2020 Share Posted February 11, 2020 No ja zaraz oszaleje... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurako Posted February 11, 2020 Author Share Posted February 11, 2020 Zaufaj mi dziala. Dzisiaj kupione kolejne 2. I dzialaja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mini21 Posted February 11, 2020 Share Posted February 11, 2020 Aaa - tylko podstawowe pytanie - jaką masz bramkę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts