Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Xiaomi MiJia 360° Home Security 1080p - problem z połączeniem

slag
 Share

Recommended Posts

Od jakiegoś czasu pojawił się problem z kamerą Xiaomi MiJia 360° Home Security 1080p. Polega on na tym, że dostęp do obrazu z kamery jest tylko po wifi, a po LTE ładuje się do 20% i nie łączy z kamerą. 
Wszystko wskazuje na to, że problemem jest sama aplikacja MiHome, która ma problem we wspólpracy z systemem Android 10 (na Android 9 działa bez problemu).
Czy ktoś z Was napotkał podobny problem i go rozwiązał?
Dodam tylko, że zmiana lokalizacji z Polski na Chiny nie przynosi efektu.

Na Androidzie 9 działa nadal. Jak się okazuje problem ten jest poruszany forach i dość znany. Niektórzy nawet sprzęt sprzedają z tego powodu.
Wczoraj znalazłem rozwiązanie, które jest półśrodkiem - instalacja aplikacji Hide My IP, która zestawia VPN'a z Francją powoduje, że podgląd kamery znów działa....

Wersja softu kamery: 3.4.6_0213
wersja Xiaomi Home: 5.6.46

Panowie nie chce zakladac nowego tematu a mam krótkie pytanie dotyczace tej kamery.

Czy ktos probowal ja zamontowac na dworze?

Na dworze w sensie np. Na tarasie pod zadaszeniem wiec nie narażone miejsce na deszcz. Jedynie na temperatury ujemne i wilgoć?. Nie znalazlem nic fajnego w ofercie xiaomi do monitoringu zewnętrznego. A ta kamerka jest calkiem spoko :)

W dniu 7.02.2020 o 12:01, Kurako napisał:

Panowie nie chce zakladac nowego tematu a mam krótkie pytanie dotyczace tej kamery.

Czy ktos probowal ja zamontowac na dworze?

Na dworze w sensie np. Na tarasie pod zadaszeniem wiec nie narażone miejsce na deszcz. Jedynie na temperatury ujemne i wilgoć?. Nie znalazlem nic fajnego w ofercie xiaomi do monitoringu zewnętrznego. A ta kamerka jest calkiem spoko :)

kamery YI są do użytku zewnętrznego....ale nie podłączysz ich pod aplikacje mi home.

Hej. Od wczoraj mam problemy z ta kamerka, a mianowicie jak ją odpalam to połączenie dochodzi do 91% (Prepering to play) i po chwili pojawia się komunikat "Couldn't open camera 19, try again later". Aktualnie działam na modowanej apk + serwer EU. Testowałem połączenie na oryginalnej apk i serwerze zarówno EU jak i CN i jest podobnie. Na CN 2 razy udało mi się odpalić obraz. Kamerkę mam z polskiej dystrybucji, firmaware 3.5.8_0406. Jak u Was to działa???

Edited by pablo862

• 2 months later...
  • 4 weeks later...

Problem leży zupełnie gdzie indziej.... ;) Problemem jest konfiguracja profilu internetowego którego APN tutaj konkretnie chodzi o sieć Orange w protokole ipv6 wystarczy APN z internetipv6 zmienić na internet a protokół APN wybieramy IPv4/IPv6 

I voila działa ;)

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
W dniu 14.05.2020 o 17:28, RobsonQ84 napisał:

Problem leży zupełnie gdzie indziej.... ;) Problemem jest konfiguracja profilu internetowego którego APN tutaj konkretnie chodzi o sieć Orange w protokole ipv6 wystarczy APN z internetipv6 zmienić na internet a protokół APN wybieramy IPv4/IPv6 

I voila działa ;)

Tak działa, super a już miałem zwrócić kamerkę do sklepu :). Alternatywnie do sposobu RobsonQ84  można zainstalować Hide My IP

Dziekuje RobsonQ84 . 

• 1 month later...
  • 3 weeks later...