slag Posted February 4, 2020 Share Posted February 4, 2020 Od jakiegoś czasu pojawił się problem z kamerą Xiaomi MiJia 360° Home Security 1080p. Polega on na tym, że dostęp do obrazu z kamery jest tylko po wifi, a po LTE ładuje się do 20% i nie łączy z kamerą. Wszystko wskazuje na to, że problemem jest sama aplikacja MiHome, która ma problem we wspólpracy z systemem Android 10 (na Android 9 działa bez problemu). Czy ktoś z Was napotkał podobny problem i go rozwiązał? Dodam tylko, że zmiana lokalizacji z Polski na Chiny nie przynosi efektu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted February 4, 2020 Developer Share Posted February 4, 2020 (edited) jesli dziala na android 9 (dziala caly czas, czy kiedys dzialalo?) to raczej problem androida jaki masz aktualnie firmware? Edited February 4, 2020 by rezmus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slag Posted February 5, 2020 Author Share Posted February 5, 2020 Na Androidzie 9 działa nadal. Jak się okazuje problem ten jest poruszany forach i dość znany. Niektórzy nawet sprzęt sprzedają z tego powodu. Wczoraj znalazłem rozwiązanie, które jest półśrodkiem - instalacja aplikacji Hide My IP, która zestawia VPN'a z Francją powoduje, że podgląd kamery znów działa.... Wersja softu kamery: 3.4.6_0213 wersja Xiaomi Home: 5.6.46 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted February 5, 2020 Developer Share Posted February 5, 2020 android 9 sprawdzales jak juz przestalo dzialac na android 10? jakie telefony z adnroid 9 i 10? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurako Posted February 7, 2020 Share Posted February 7, 2020 Panowie nie chce zakladac nowego tematu a mam krótkie pytanie dotyczace tej kamery. Czy ktos probowal ja zamontowac na dworze? Na dworze w sensie np. Na tarasie pod zadaszeniem wiec nie narażone miejsce na deszcz. Jedynie na temperatury ujemne i wilgoć?. Nie znalazlem nic fajnego w ofercie xiaomi do monitoringu zewnętrznego. A ta kamerka jest calkiem spoko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buldoggg Posted February 9, 2020 Share Posted February 9, 2020 W dniu 7.02.2020 o 12:01, Kurako napisał: Panowie nie chce zakladac nowego tematu a mam krótkie pytanie dotyczace tej kamery. Czy ktos probowal ja zamontowac na dworze? Na dworze w sensie np. Na tarasie pod zadaszeniem wiec nie narażone miejsce na deszcz. Jedynie na temperatury ujemne i wilgoć?. Nie znalazlem nic fajnego w ofercie xiaomi do monitoringu zewnętrznego. A ta kamerka jest calkiem spoko kamery YI są do użytku zewnętrznego....ale nie podłączysz ich pod aplikacje mi home. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurako Posted February 9, 2020 Share Posted February 9, 2020 A probowal ktos mi 360 na uzytku polzewnetrznym??? To znaczy pod dachem przykrecona do krokwi zaslonieta od deszczu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted February 9, 2020 Developer Share Posted February 9, 2020 imilab robi wiekszosc kamerek w mi home, ma tez zewnetrzne przykladowo https://pl.aliexpress.com/item/4000589387090.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablo862 Posted February 12, 2020 Share Posted February 12, 2020 (edited) Hej. Od wczoraj mam problemy z ta kamerka, a mianowicie jak ją odpalam to połączenie dochodzi do 91% (Prepering to play) i po chwili pojawia się komunikat "Couldn't open camera 19, try again later". Aktualnie działam na modowanej apk + serwer EU. Testowałem połączenie na oryginalnej apk i serwerze zarówno EU jak i CN i jest podobnie. Na CN 2 razy udało mi się odpalić obraz. Kamerkę mam z polskiej dystrybucji, firmaware 3.5.8_0406. Jak u Was to działa??? Edited February 12, 2020 by pablo862 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted February 12, 2020 Developer Share Posted February 12, 2020 zrob downgrade to starszego firmware. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablo862 Posted February 12, 2020 Share Posted February 12, 2020 Dzięki mistrzu, po downgrade działa tak jak powinna:). Jak by kto potrzebował poniżej wrzucam link jak zrobić downgrade w tej kamerce. https://github.com/telmomarques/xiaomi-360-1080p-hacks Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leon. Posted April 15, 2020 Share Posted April 15, 2020 Czy ktoś miał do czynienia z imilab n2, warto inwestować, jakieś opinie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted April 15, 2020 Developer Share Posted April 15, 2020 poszukaj info na pepper. dziala na eu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leon. Posted April 15, 2020 Share Posted April 15, 2020 Dzięki, poczytałem i zamówiłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobsonQ84 Posted May 14, 2020 Share Posted May 14, 2020 Problem leży zupełnie gdzie indziej.... ;) Problemem jest konfiguracja profilu internetowego którego APN tutaj konkretnie chodzi o sieć Orange w protokole ipv6 wystarczy APN z internetipv6 zmienić na internet a protokół APN wybieramy IPv4/IPv6 I voila działa ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iksbed Posted June 24, 2020 Share Posted June 24, 2020 Potwierdzam, że sposób RobsonQ84 działa :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szasz Posted July 6, 2020 Share Posted July 6, 2020 RobsonQ84 a możesz wytłumaczyć jak krowie jak krowie na rowie co gdzie trzeba poklikać? :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domely Posted July 13, 2020 Share Posted July 13, 2020 Rzeczywiście działa ale u mnie dopiero po odinstalowaniu i ponownym zainstalowaniu aplikacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domely Posted July 13, 2020 Share Posted July 13, 2020 Rzeczywiście działa ale u mnie dopiero po odinstalowaniu i ponownym zainstalowaniu aplikacji. RobsonQ84 - dzięki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
komar_os Posted August 9, 2020 Share Posted August 9, 2020 W dniu 14.05.2020 o 17:28, RobsonQ84 napisał: Problem leży zupełnie gdzie indziej.... ;) Problemem jest konfiguracja profilu internetowego którego APN tutaj konkretnie chodzi o sieć Orange w protokole ipv6 wystarczy APN z internetipv6 zmienić na internet a protokół APN wybieramy IPv4/IPv6 I voila działa ;) Tak działa, super a już miałem zwrócić kamerkę do sklepu :). Alternatywnie do sposobu RobsonQ84 można zainstalować Hide My IP Dziekuje RobsonQ84 . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted August 9, 2020 Developer Share Posted August 9, 2020 tu zrodlo tego rozwiazania https://miuipolska.pl/forum/topic/41867-xiaomi-mijia-360°-home-security-1080p-problem-z-połączeniem/page/3/?tab=comments#comment-555003 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirage Posted September 14, 2020 Share Posted September 14, 2020 witam, a tak z innej beczki .. próbował ktoś łaczyc 2 lub wiecej kamer na jednej aplikacji? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasazer Posted September 17, 2020 Share Posted September 17, 2020 W dniu 14.09.2020 o 08:26, mirage napisał: witam, a tak z innej beczki .. próbował ktoś łaczyc 2 lub wiecej kamer na jednej aplikacji? tak. Bez problemu mam kilka kamer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ratownik89 Posted October 5, 2020 Share Posted October 5, 2020 Witam, Czy ktoś z was próbował odpalić widok kamery na VLC? Nie mogę nigdzie znaleźć wzoru do adresu URL Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted October 6, 2020 Developer Share Posted October 6, 2020 intalowales rtsp? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts