outsider Posted January 18, 2020 Share Posted January 18, 2020 Apka wersja 5.6.46 (region Chiny) - nie wiem czy to kwestia wersji apki czy chińskich serwerów: wyłączanie i włączanie profili działa bardzo źle tzn. wyłączam jakiś profil włączam drugi i po ponownym wejściu w profile jest tak jakby się nic nie zmieniło i znowu trzeba powtarzać to samo. Czasem kilka razy zanim załapie. Inne funkcje działają poprawnie. Ktoś ma taki kłopot? Ostatnio dodawałem nowy profil i pomimo że wszystko przebiegło poprawnie to nie pojawia się na liście profili. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
outsider Posted January 19, 2020 Author Share Posted January 19, 2020 Pisząc wyżej o profilach, miałem na myśli sceny, zarządzanie nimi wypada cały czas fatalnie. Problem dotyczy też aktualizacji apki, nie pokazuje postępu instalacji raz się zaktualizuje trzy razy nie. Czy naprawdę nikt nie ma z tymi rzeczami problemu? Może jest jakaś inna apka do zarządzania która będzie działać z xiaomi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Test Posted January 20, 2020 Share Posted January 20, 2020 (edited) Owszem to dość kłopotliwe zjawisko i jest spowodowane przez chiński serwer. Niestety nic tu się nie poradzi, serwery w chinach są czasem tak obciążone, że pakiety są odrzucane w porażających ilościach, co powoduje wspomniany efekt nie działania lub też działania z baaaaardzo wielkim opóźnieniem. Pisząc, że nic się nie poradzi mam tu na myśli region Mainland China. Zawsze możesz spróbować (oczywiście przez zmodyfikowaną apkę MiHome vevs) podłączyć urządzenia poprzez region EU, nie wiem tylko czy wszystkie urządzenia będą miały możliwość automatyzacji, ale ekspertem w tej dziedzinie nie jestem, bo sam używam regionu chińskiego. Zapytaj o konkretne urządzenia kolegów @rezmus, @Lector czy @Kaudii®, oni niewątpliwie dokładnie wiedzą jak sytuacja wygląda. Edited January 20, 2020 by Test Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted January 20, 2020 Administrator Share Posted January 20, 2020 Ja działam na China i nie próbowałem z przerzuceniem się na EU. Ale w nowym domu będę chciał spróbować na EU, tylko nie wiem kiedy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted January 20, 2020 Share Posted January 20, 2020 Ja bym chętnie przeszedł na EU, tylko obawiam się, że nie wszystkie sprzęty tam zagrają jak chociażby czujnik PPOŻ czy kamera dafang? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
outsider Posted January 23, 2020 Author Share Posted January 23, 2020 (edited) Z urządzeń mam tylko: gateway, czujniki temperatury i wilgotności, wtyczki (przełączniki zasilania). Żeby było ciekawie, sterowniki działają tak jak powinny wg. scen które na dany moment włączyłem ale w apce nadal pokazuje "stary" stan tak jakby apka nie umiała odświeżyć sobie stanu scen. Szczerze mówiąc to mocna lipa i poważny problem. Edited January 23, 2020 by outsider Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
outsider Posted February 1, 2020 Author Share Posted February 1, 2020 Jest dostępna nowa? apka aqara home, czy ktoś to wytestował? Warto się przesiąść z Mi Home na to? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
outsider Posted February 15, 2020 Author Share Posted February 15, 2020 Zapytam inaczej: ktoś wie która apka jest bardziej stabilna? Czy może nie ma różnicy? (wszystkie urządzenia mam z aqary). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts