Cinkooo2 Posted January 7, 2020 Share Posted January 7, 2020 Cześć, od tygodnia posiadam odkurzacz roborock s6. Mieszkam w dwupiętrowym domu. Oglądając recenzje widziałem, że ten robot ma możliwość zapisu kilku map pięter, jednak mi jak do tej pory nie udało się dojść do składu z tymi zapisami. Gdy tylko zmienię lub dodam nową strefę no geo zone to robot automatycznie nadpisuje mi starą mapę i od razu znika np. mapa piętra, gdy zmieniam parter. I odwrotnie gdy zmieniam piętro to od razu znika mi parter. Także za każdym razem gdy dochodzi do zmiany piętra robot od nowa tworzy mapę i tak w kółko. Jest na to jakieś proste rozwiązanie. Dodam jeszcze, że korzystam z chińskich serwerów bo posiadam już kilkanaście urządzeń Xiaomi. Apka w wersji .40 zmodowana oraz dodany plugin do odkurzacza aby działał z chińskimi serwerami. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
benito Posted January 21, 2020 Share Posted January 21, 2020 W dniu 7.01.2020 o 19:47, Cinkooo2 napisał: Cześć, od tygodnia posiadam odkurzacz roborock s6. Mieszkam w dwupiętrowym domu. Oglądając recenzje widziałem, że ten robot ma możliwość zapisu kilku map pięter, jednak mi jak do tej pory nie udało się dojść do składu z tymi zapisami. Gdy tylko zmienię lub dodam nową strefę no geo zone to robot automatycznie nadpisuje mi starą mapę i od razu znika np. mapa piętra, gdy zmieniam parter. I odwrotnie gdy zmieniam piętro to od razu znika mi parter. Także za każdym razem gdy dochodzi do zmiany piętra robot od nowa tworzy mapę i tak w kółko. Jest na to jakieś proste rozwiązanie. Dodam jeszcze, że korzystam z chińskich serwerów bo posiadam już kilkanaście urządzeń Xiaomi. Apka w wersji .40 zmodowana oraz dodany plugin do odkurzacza aby działał z chińskimi serwerami. Pozdrawiam Mam właśnie to samo co kolega wyżej. Nadpisuje poprzednią mapę. Po co ten plugin do odkurzacza? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted January 21, 2020 Developer Share Posted January 21, 2020 (edited) zeby dzialal na china. generalnie z tego co wiem, to s6 ma te multimapy zepsute. ludzie z s6 sa wkurzeniu, ze zrobili room clean dla s5 (zblizajac go funkcjonalnoscia do s6), a w s6 nie naprawili multimap. pewnie kiedys to ogarna jak ten model wchodzil to chyba nawet multimapy byly oficjalnie wymienione, a potem to sciagneli ze strony i podobno support twierdzi, ze ten model nie ma oficjalnie multimap Edited January 21, 2020 by rezmus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
benito Posted January 22, 2020 Share Posted January 22, 2020 A w czym region Chiny jest lepszy? Coś tam lepiej działa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted January 22, 2020 Developer Share Posted January 22, 2020 (edited) dziala tak samo albo i gorzej (lagi), ale jak masz 50 urzadzen na china to nie bedziesz trzymal 1 na eu Edited January 22, 2020 by rezmus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shyha Posted January 22, 2020 Share Posted January 22, 2020 (edited) W dniu 21.01.2020 o 18:11, rezmus napisał: zeby dzialal na china. generalnie z tego co wiem, to s6 ma te multimapy zepsute. ludzie z s6 sa wkurzeniu, ze zrobili room clean dla s5 (zblizajac go funkcjonalnoscia do s6), a w s6 nie naprawili multimap. pewnie kiedys to ogarna jak ten model wchodzil to chyba nawet multimapy byly oficjalnie wymienione, a potem to sciagneli ze strony i podobno support twierdzi, ze ten model nie ma oficjalnie multimap Jest jakiś robot, który ma dobrze zrobione mapy? Jeżeli tak to jak to działa...na jakiej zasadzie? Przed każdym sprzątaniem pyta jakiej mapy ma użyć czy orientuje się sam gdzie jest? Czy dla mopowania są oddzielne warianty? Z tego co czytam o multimapach w różnych urządzeniach to nigdzie to nie działa tak jak powinno. Edited January 22, 2020 by shyha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted January 22, 2020 Developer Share Posted January 22, 2020 pelny multimap ma byc dopiero w t7/t7 pro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts