Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Problem z dodaniem Yeelight LED Ceiling Lamps

MichalT
 Share

Recommended Posts

Dobry!
Może pomożecie, bo już trochę tracę cierpliwość - kupiłem kiedys 2x lampy sufotowe od Xiaomi/Yeelight, jeszcze z Aliexpress.

Tak sie trafilo, że dobry rok przeleżały bez instalacji.
Teraz już są na swoim miejscu, działają i wyglądają pięknie, pilot połączony - ale za nic nie mogę dodać ich do aplikacji.

Próbowałem przez różne regiony, a ostatnio nawet tą zmodowaną apką znalezioną tu na forum - zawsze wywala time-out na próbie połączenia z serwerami Xiaomi (tak sądze):
- obie lampy działają z pilotem
- obie daje sie wykryć przez apke
- przy próbie połączenia przechodzą 2 pierwsze kroki (połączenie i przesłanie danych wifi)
- obie lampy są na liście urządzeń domowego routera i odpowiadają na pingi, więc z połączeniem nie powinno być problemu

Może podpowiecie co sprawdzić? Mi po głowie chodzi albo problem z firmware w lampach albo jakaś blokada po stronie samej sieci (są gdzieś adresy tych serwerów żeby sprawdzić czy mam do nich otwarty dostęp)?

Dzięki,
Michał

• Developer

wysoki ;) to pewnie bedzie twoj problem, bo kiedys nie przewidzieli, ze beda uid wieksze, niz int32 i firmware tego nie ogarnia. musisz podpiac sie na niskim uid, zrobic aktualizacje firmware. yeelight udostepnial takie konto do tego, ale teraz chyba ktos haslo zmienil. czesto tak bywa, oni resetuja, ludzie zmieniaja ;)

• Thanks 1

• 2 weeks later...