MichalT Posted January 2, 2020 Share Posted January 2, 2020 Dobry! Może pomożecie, bo już trochę tracę cierpliwość - kupiłem kiedys 2x lampy sufotowe od Xiaomi/Yeelight, jeszcze z Aliexpress. Tak sie trafilo, że dobry rok przeleżały bez instalacji. Teraz już są na swoim miejscu, działają i wyglądają pięknie, pilot połączony - ale za nic nie mogę dodać ich do aplikacji. Próbowałem przez różne regiony, a ostatnio nawet tą zmodowaną apką znalezioną tu na forum - zawsze wywala time-out na próbie połączenia z serwerami Xiaomi (tak sądze): - obie lampy działają z pilotem - obie daje sie wykryć przez apke - przy próbie połączenia przechodzą 2 pierwsze kroki (połączenie i przesłanie danych wifi) - obie lampy są na liście urządzeń domowego routera i odpowiadają na pingi, więc z połączeniem nie powinno być problemu Może podpowiecie co sprawdzić? Mi po głowie chodzi albo problem z firmware w lampach albo jakaś blokada po stronie samej sieci (są gdzieś adresy tych serwerów żeby sprawdzić czy mam do nich otwarty dostęp)? Dzięki, Michał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted January 2, 2020 Developer Share Posted January 2, 2020 jaki masz uid konta xiaomi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalT Posted January 2, 2020 Author Share Posted January 2, 2020 ID: 6277347356 Dzięki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted January 2, 2020 Developer Share Posted January 2, 2020 wysoki to pewnie bedzie twoj problem, bo kiedys nie przewidzieli, ze beda uid wieksze, niz int32 i firmware tego nie ogarnia. musisz podpiac sie na niskim uid, zrobic aktualizacje firmware. yeelight udostepnial takie konto do tego, ale teraz chyba ktos haslo zmienil. czesto tak bywa, oni resetuja, ludzie zmieniaja 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalT Posted January 2, 2020 Author Share Posted January 2, 2020 O tym nie pomyślałem Napisałem na forum Yeelight, może ogarną świeży dostęp. A jakby ktoś tu miał "stare" konto to chętnie przygarnę drobną pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalT Posted January 15, 2020 Author Share Posted January 15, 2020 W dniu 2.01.2020 o 16:46, rezmus napisał: wysoki to pewnie bedzie twoj problem, chwilę to trwało, ale udało się - udostępnili konto z niskim ID i zrobiłem update firmware. Dzieki! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts