Developer Popular Post Kaudii® Posted February 16, 2018 Developer Popular Post Share Posted February 16, 2018 Witam Wszystkim wiadomo od dłuższego czasu, iż prace nad polskim interfejsem dla tego zegarka trwają od około 3-ech tygodni, a od 2-óch jest w fazie testów, testy wykazały kilka mniejszych lub większych problemów, z którymi trzeba było się uporać. Jestem przekonany, iż otrzymacie system wolny od utrudniających użytkowanie niedoróbek czy nieprawidłowości, nie mniej jednak gdyby komukolwiek coś jego zdaniem nie pasowało śmiało proszę pisać. Ważne Wszystko co robicie robicie na własne ryzyko i odpowiedzialność, ani ja ani forum nie odpowiadamy za poniesione szkody. Kwestia instalacji jest banalnie prosta, dostajecie system zamknięty w instalatorze, wystarczy stosować się do informacji w nim zawartych a instalacja powinna być łatwa i bezproblemowa. Warunkiem koniecznym jest odblokowany bootloader, bez niego nie wyjdzie. Na pewno instalacja i funkcjonowanie jest prawidłowe gdy instalujemy na oryginalny Chiński Rom, ale gdyby system nie uruchomił się w języku Polski trzeba zmienić go tak jak w przypadku Romu PF dla Pace, jeśli to nie pomoże konieczne będzie rozparowanie zegarka i ponowne sparowanie z aplikacją na telefonie. Jak przebiega proces na znanym już Włosko /Angielskim systemie stratOS nie wiem nie testowaliśmy tego wariantu, w razie komplikacji piszcie pomogę. Cały proces wgrywania Systemu może trwać 10-15 min, nie odłączać zegarka od komputera aż instalator wam oznajmi, iż pliki instalacyjne zostały usunięte z zegarka. System nie posiada Root-a, może w następnym wydaniu to się zmieni. ROM zrobiony na potrzeby forum! Nie zezwalam na jego powielanie, publikację, bez mojej zgody. Mówię stanowcze nie dla wykorzystywania go w celach zarobkowych. Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Podziękowania za wsparcie i pomoc w pracy nad tym projektem dla : @S3V3N - za Pomoc techniczną, doradztwo oraz najważniejsze , dzięki skryptom @S3V3N mam możliwość stworzenia tego instalatora, jako pierwszy na świecie wydał DUMP i Odzyskiwanie z DUMPa (jako plik wsadowy!) , @Lector - za Pomoc w tłumaczeniu tarcz zegarka , @Axon , @Artmaniak Podziękowania dla Beta-testerów za wkład włożony w odszukanie błędów: @Darknes17 , @milenium , @n3kr0o , @godik3 251 35 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mareko Posted February 16, 2018 Share Posted February 16, 2018 Krok jako Pace? Kto to tłumaczy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted February 16, 2018 Author Developer Share Posted February 16, 2018 Pace to nie krok tylko tempo, więc o co chodzi bo nie kumam, a tłumaczyłem to ja, biorąc pod uwagę kilka tysięcy zwrotów do przetłumaczenia mogłem coś wpisać nie tam gdzie trzeba, pokaż gdzie tak jest. Między innymi dlatego Rom jest w fazie beta, by wyłapać takie kwiatki właśnie jak błędy w tlumaczeniu, literówki czy nawet poprawa sensu tłumaczenia. Niestety czasami suchy tekst nie daje poglądu na to jak to ma być sformułowane, a poza tym jak umiesz lepiej tłumaczyć z chińskiego to pokaż co potrafisz. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted February 17, 2018 Share Posted February 17, 2018 18 godzin temu, mareko napisał: Krok jako Pace? Kto to tłumaczy? No to może sam zacznij tłumaczyć ?! Każdy narzekać potrafi-docenić już nie! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebuebue Posted February 19, 2018 Share Posted February 19, 2018 @S3V3N czyżbyś wracał do gry ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted February 22, 2018 Share Posted February 22, 2018 @ebuebue kpisz i zarazem drwisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted February 25, 2018 Author Developer Share Posted February 25, 2018 Nowe Screeny w poście pierwszym Link to comment Share on other sites More sharing options...
eryk Posted February 27, 2018 Share Posted February 27, 2018 (edited) Zgłaszam się do testów, a przy okazji wrzućcie linki do appki Amazfit bo widziałem że jest przetłumaczona. Przy okazji sugeruję Prog.Pogody zmienić na Pogoda zwyczajnie. Edited February 27, 2018 by eryk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted February 27, 2018 Administrator Share Posted February 27, 2018 @eryk zobacz dział poniżej tego 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alban7314 Posted February 27, 2018 Share Posted February 27, 2018 Zamówiłem amazfit 2. Chętnie pomogę @Kaudii Link to comment Share on other sites More sharing options...
eryk Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 @Lector No ...Świeżak nie zauważył. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YZ84 Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 @Kaudii zgłaszam się do testów Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepeEL Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 (edited) @Kaudii Ja również jestem chętny na testy Edited February 28, 2018 by pepeEL Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebar23 Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 Także proszę o rom, jestem chętny. Zegarek dojdzie za 30 dni dopiero zamówiony. Chciałbym aby współpracował z xiaomi MI6 zakupionym i wgranym romem z MIUI Polska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_white_rabbit_ Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 Witajcie, Piszę z gorącą prośbą... Kupiłem dwa zegarki Amazfit 2. Nie wzięłam jednak pod uwagę że będą one w języku chińskim. Chciałem uprzejmie prosić o pomoc instruktaż jak krok po kroku powinienem dokonać zmian abym mógł korzystać z niego w języku polskim bądź angielskim. Kompletnie nie wiem jak to się robi. Zegarek jest podpięty do komputera ale go nie wykrywa. Bardzo proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted March 1, 2018 Author Developer Share Posted March 1, 2018 to musisz jeszcze moment poczekać, testy na ukończeniu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomoszn Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 Heh mieli się chętni zgłaszać a nawet odpowiedzi na zgłoszenie nie uświadczyłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted March 1, 2018 Author Developer Share Posted March 1, 2018 czy komuś coś jeszcze nie pasuje ? testy trwają od 2 tygodni, ilość testerów nie jest nieskończona, wybaczcie jeśli nie odpisuję każdemu raz, że nie mam siły wiecznie pisać tego samego, na FB na PW na Mesengerze i gzie tylko się jeszcze da. poza tym mam grypę, która przeszła w zapalenie płuc, miałem nic nie robić w chorobie a robię 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted March 1, 2018 Author Developer Share Posted March 1, 2018 29 minut temu, Tomoszn napisał: Heh mieli się chętni zgłaszać a nawet odpowiedzi na zgłoszenie nie uświadczyłem cóż za irytacja jak dziecko, które lizaka nie dostało, więcej pokory człowieku, ledwo się zarejestrowałeś a już krzyczysz, wiec daruj sobie takie wycieczki, a jak ci nie pasuje czekanie to spróbuj sam zrobić sobie polski ROM to pogadamy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artmaniak Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 31 minut temu, Tomoszn napisał: Heh mieli się chętni zgłaszać a nawet odpowiedzi na zgłoszenie nie uświadczyłem Cierpliwości, Testy - często obfitują w problemy z zegarkiem, których rozwiązywanie nie jest możliwe bez odpowiedniej wiedzy. @Tomoszn piszesz jak petent do jakiejś korpo - cierpliwości - tutaj naprawdę udzielają się (czasem z dużym poświęceniem) zapaleńcy i entuzjaści. @Kaudii działaj spokojnie, odpocznij, wyzdrowiej ;), zostaw kompa w spokoju . hahaaha Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepeEL Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 Święta racja Kaudii. Ludzie tylko potrafią marudzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted March 1, 2018 Author Developer Share Posted March 1, 2018 nie mogę już zacząłem prace nad nową aktualizacją 2.0.9.0 bo dzisiaj wyszła 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepeEL Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 Szacun dla Ciebie. Odwalasz niezła robotę. Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted March 1, 2018 Author Developer Share Posted March 1, 2018 Dla tych co się nierpliwia polecam https://www.facebook.com/groups/HuamiAmazfit.Pace.Smartwarch/permalink/406095693145147/ 25 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomoszn Posted March 2, 2018 Share Posted March 2, 2018 Eee no spokojnie nie marudze, tym bardziej z korpo nie jestem. Ale wystarczyło napisać stary mam komplet weź na wstrzymanie. Po prostu nikt nie lubi być ignorowany . Nic to uzbrajanie się w cierpliwość. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts