outsider Posted December 1, 2019 Share Posted December 1, 2019 Cześć Ponieważ nie chcę robić piramidek wtyczkowo-gniazdkowych (kupuje na ali więc w standardzie chińskim) to w dedykowanych do grzejników gniazdach chciałem założyć chiński system. Na razie wtyczki grzejników przerobiłem na chińskie a teraz zastanawiam się nad gniazdami: czy takie gniazdo pasuje do standardowej puszki podtynkowej? Czy w ogóle nie da się tego założyć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
outsider Posted December 14, 2019 Author Share Posted December 14, 2019 No cóż, skoro nikt nie wie.. to przy okazji zamówiłem kilka chińskich gniazdek, w sumie 0,5 dolca nie pieniądze :). Jak przyjdą napiszę czy pasuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
outsider Posted January 19, 2020 Author Share Posted January 19, 2020 Niestety zwykłe chińskie gniazdka nie pasują do do naszych puszek, trzeba nieco powiększać otwór. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ascd Posted January 20, 2020 Share Posted January 20, 2020 21 godzin temu, outsider napisał: Niestety zwykłe chińskie gniazdka nie pasują do do naszych puszek, trzeba nieco powiększać otwór. Pasują tylko niektóre. Mi się udało dorwać z ali gniazdko, które z uporem ale dało się zamontować do okrągłej puszki (na śrubki), która musi być głęboko osadzona w murze, gniazdko wystaje lekko ok 3mm ponad puszkę. Daje rade i mocno siedzi. Jakość dobra jak na tą cenę i można podłączyć dwa urządzenia do niej (dół np, smart socket, a u góry np. zasilacz). Tu masz linka jaką kupiłem: https://pl.aliexpress.com/item/32814354167.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0fGMZ3n2 A tutaj masz opis, z wmurowaniem kwadratowej puszki w ścianę. Do jest akurat potrzebne dla gniazdek i wyłączników z większą "dupką". https://www.pepper.pl/promocje/wlaczniki-aqara-smart-light-control-zero-line-2-klawiszowy-150383?page=2#comment-2207575 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts