Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Amazfit Różne wersje

marcinek1992
 Share

Recommended Posts

Witam
Myśle nad zakupem zegarka. Spojrzałem na chińskie strony to do wyboru jest pare wersji tego zegarka:
1)
Tania wersja 250zł

2)

Wersja 2- 415zł

Czym różnią się te zegarki?

Ogólnie potrzebuje zegarka na rower i siłownie. Prosiłbym jeszcze o odpowiedz na pytanie:
Czy trasy przejechane rowerem mogę wyexportować sobie do endomondo,strawy lub innych stron fitness?

W tych dwóch zegarkach ogólne funkcjonalności są bardzo podobne, ale różni je wygląd, możliwości przeróbki i dostępnych przeróbek firmware i tarcz (tańszy to własna platforma Xiaomi a droższy to Android), jakość (w sensie rozdzielczości) i wielkość wyświetlacza, jakość obudowy (podatność na zarysowania). Wybieraj co wolisz.

A jeśli kupujesz z GB to wybieraj magazyn G-W-4 bo jest w Polsce więc przy zakupie nie zapłacisz cła i zegarek będzie za 2-4 dni a nie za 1-1,5 miesiąca (ostatnio zamawiałem z G-W-4 i zamówienie ze środy wieczór miałem w domu w piątek w południe). Jeśli nie ma w G-W-4 to wybierz inne G-W bo są w Unii (UK, Czechy itp.) więc nie będzie cła (23%) i na pewno też będzie duuużo szybciej niż z Chin. Ceny z magazynów G-W są nieco wyższe. Przy tym droższym zegarku 415 zł to cena z Chin a z G-W-4 jest 455 zł ale jak do 415 zł doliczysz 23% VAT to będzie 510 zł i już jasne gdzie kupować.

Tu masz więcej o tym jak to jest z magazynem G-W-4:  https://gearbestpolska.com/polski-magazyn-gearbest-eu4/

A tu są aktualne kosy promocyjne ważne dla tego magazynu: https://www.gearbest.com/promotion-podwojne-punkty-przelewy24-special-1434.html

Warto zaglądać i korzystać - np. ja kupiłem Xiaomi Air Purifier 2 za 505 zł a normalnie jest za sporo więcej.

• Like 1

2 godziny temu, chudybws napisał:

@bigl zdecyduj się, to nie będzie cła czy vatu :D Wiesz że elektronika jest zwolniona z cła a dostanie vatu to jak wygrany los na loterii. A nawet jak naliczą VAT to po przesłaniu potwierdzenia opłaty zwracają koszta. Jedyny sensowny plus magazynu w Polsce to czas. 

Ja zdecydowałem się już dawno (najnowszy zakup z magazynu G-W-4 to już mój któryś kolejny z GB). Ale VAT jak najbardziej był (właśnie na Amazfit Pace). Nie było go na naprawdę drobne zakupy typu pasek do zegarka. I nie bardzo rozumiem - kto niby zwraca jego koszta? Kupuję na siebie jako osobę fizyczną a nie na firmę. GB zwraca VAT?

Niektórzy tu radzą kupno przez pocztę holenderską lub belgijską. Tak właśnie zrobiłem i dostałem VAT. Bo przecież jako kraj pochodzenia jest cały czas podawane CN.

Podsumowując ja wolę kupować z magazynów z Unii, a najleoiej z polskiego G-W-4, i mieć pewność że zapłacę na pewno tylko tyle ile na stronie sklepu.

BTW to cło nie jest 0% na całą elektronikę ale tylko na część elektroniki - np. na telefony komórkowe i tablety. Ale nie na wszystko. Jest to dokładnie opisane np. tutaj  - http://mobileworld24.pl/2015/10/12/kupujemy-elektronike-z-chin-gwarancja-clo-podatki/

• Administrator

Miałem telefon kupowany na Ali zatrzymany na cle w Warszawie, drugi raz w Poznaniu - przeszedł bez Vat. To samo z włącznikiem Aqara tu paczka była otwierana.

Wszystko zależy od lokalizacji, dużo osób w Poznaniu miało Vaty, mi się jak do tą upiekło.

W czwartek na GB zamówiłem Xiaomi Smart Mi Air Purifier 2 z GW4 w piątek już miałem w domu - InPostem.

18 minut temu, Lector napisał:

W czwartek na GB zamówiłem Xiaomi Smart Mi Air Purifier 2 z GW4 w piątek już miałem w domu - InPostem.

Dokładnie tak jak ja. I jeszcze za 505 zł dzięki kodowi promocyjnemu na zakupy z G-W-4 :-)  (na ceneo najtańszy znalazłem za 570 zł a większość ponad 600 zł)