Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Xiaomi Mijia xiaomo wideodomofon

zioma1
 Share

Recommended Posts

Witam!!!

Nabyłem takie cudo jak w tytule tzn. Xiaomi Mijia xiaomo wideodomofon i jakby tu powiedzieć mam małe problemy :).  

https://www.youtube.com/watch?v=D_unHyj0pJY

Aplikacja albo po Chińsku albo po angielsku zależy jaki domyślny język się ustawi - region oczywiście china. Najpierw miałem kłopot z Chińczykiem, który coś w koło powtarzał po jakimś czasie doszedłem, że klapki z tyłu nie  zapiąłem i było to ostrzeżenie przed włamaniem :) Ale czym głębiej w las tym ... No właśnie.. jakość obrazu moim zdaniem dobra a nawet lepiej. Ale to ciulstwo ma przekazywać powiadomienia przy wykryciu ruchu ale nie wysyła. Dodam, że troche sprzętu od Xiaomi mam i np. powiadomienia przychodzą prawidłowo np. z kamer. Ten videomofon widać, że ruch wykrywa bo zaświeca się biała obręcz jak się podejdzie ale w aplikacji nic nie ma. Jest jeszcze jedna lipa moim zdaniem - jak wykryje ruch to można się z  nim połączyć i oglądać. Natomiast bez wykrycia ruchu czy naciśnięcia dzwonka nie można telefonem podejrzeć co się dzieje za drzwiami. O wykryciu twarzy nawet nie wspominam bo za diabła nie wiem o co tam chodzi, gdzie można to ustawić. Cała wtyczka do tego sprzętu mocno uboga -  mam nadzieje, że jakaś poprawka na apke wyjdzie - chyba, że coś źle robię co bardzo możliwe. Jakby ktoś miał swoje doświadczenia w zakresie tego sprzętu byłbym wdzięczny- bo na tą chwilę ubogo trochę w sieci na ten temat.

Co do wykonania sprzętu to jak na Xiaomi przystało jest lepiej niż dobrze.

Pozdrawiam

Nie nie mam dodatkowego ekranu. Właśnie pisałem, że te powiadomienia w zasadzie nie działają. Natomiast sama jakość połączenia jest bardzo dobra - mam wrażenie, jakby to się łączyło po tej sieci bez chińskiego serwera choć mogę być w błędzie.  Jakieś  minimalne opóźnienie jest. A w Twojej wersji powiadomienia działają?? Bo mam wrażenie, że to sprawa oprogramowania. Po wyłaczeniu i włączeniu dzwonka jedno powiadomienie przyjdzie w trybie natychmiastowym ale kolejne już nie.