Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Nie mogę podłączyć viomi v2 pro z mi home

Felo
 Share

Recommended Posts

Witam! Proszę o pomoc w połączeniu viomi v2 pro z aplikacją mi home. Problem polega na tym, że podczas podpinania się (parowania) dochodzi do trzeciego kroku i wywala komunikat że przekroczono czas połączenia z siecią.  Próbowałem już na różnych regionach (PL i Chiny) różnych routerach (huawei b315s22 i D-LINK L710) różnych telefonach (Xiaomi redmi 4x pro, xiaomi mi 5s plus i Galaxy 7) nawet konta mi home założyłem nowe, i cały czas to samo, dodam jeszcze że kupiłem odkurzacz na geekbuying. Pl jest to wersja na Eu (Eu wtyczka) jak podjąłem próbę spięcia z app. Viomi to nie widział wcale robota, tylko w mi home widzi i podczas parowania pokazuje sieć viomivaccum-v6miap550E. Hasło do WiFi za każdym razem starannie sprawdzam żeby było poprawne.  Pomóżcie! Jakieś pomysły co zrobić? 

Screenshot_2019-11-21-19-10-25-720_com.xiaomi.smarthome.jpg

• 1 month later...

Możliwe, że hasło do wifi zawiera jakieś znaki specjalne, których nie trawi odkurzacz. Ustaw coś prostego do testu.

Wyłącz też dane komórkowe. Powinny być aktywne WiFi, Bluetooth i GPS + aplikacji trzeba dać odpowiednie uprawnienia o które poprosi przy pierwszym uruchomieniu.
Ja też swojego kupowałem na Gikbajingu pl i tam są na 100% wersje europejskie

Edited by shyha

• 6 months later...

Czy udało się rozwiązać problem?

Ja wczoraj miałam ten sam problem (przerywało połączenie na 3 kroku) ale po godzinie udało się uruchomić i działało. Dziś chciałam wznowić pracę odkurzacza i znów to samo. I tu pytanie: czy muszę mieć zawsze osobny internet w routerze, czy może wystarczy internet z telefonu , tj. "dane komórkowe"?  Instrukcja w j. polskim jest bardzo ogólnikowa i nie wyjaśnia problemów które występują przy użytkowaniu (lub próbie użytkowania :)) 

• 7 months later...