wiwa Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 Witam! Kupiłem filtr MiAir Purifier 3 i nie mogę dodać go do bramki Aqara - działa na serwerze Chińskim. Kupiłem też czujniki które dodałem bez problemu. Mam łącznie siedem czujników ale nie mogę dodać filtra. Nie mam pojęcia dlaczego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted November 20, 2019 Developer Share Posted November 20, 2019 bo bramka aqara chyba nie wspiera Mijia, ale bramka Mijia wspiera aqara, z tego co ja się orientuję, ja mam bramki Mijia w ilości 3 szt i sparowałem ten oczyszczacz ( bo to Mijia) bez problemu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted November 20, 2019 Developer Share Posted November 20, 2019 aqara/mi hub to bramka dla sensorow zigbee. purifier to urzadzenie wifi, nie potrzebuje bramki i w zasadzie nie ma z nia nic wspolnego. bramka moze co najwyzej zapisac scene lokalna gdzie warunkiem bedzie sensor zigbee, a akcja wykona sie na innym urzadzeniu wifi w sieci lan (w zasadzie nie ma znaczenia jakim, bo akcja jest kodowana w formacie miio - ip/token/metoda/parametry). rozumiem, ze bramke masz chinska i na chinskim regionie? purifier 3 nie masz czasem w wersji 3h z szarym filtrem? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted November 20, 2019 Developer Share Posted November 20, 2019 @rezmus ciągle mnie zaskakujesz, to że łączy się po wifi to jasne dla mnie i oczywiste do czego potrzebuje bramki, ale z tego co się orientuję bramka aqara nie wspiera urządzeń Mijia tak jak napisałem wyżej, ale oczywiście mogę się mylić, no i nie wpadłem, na to że może kolega mieć już wersję 3h ???? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted November 20, 2019 Developer Share Posted November 20, 2019 (edited) aqara / huby mi w zasadzie wspieraja swoje sensory zigbee wymiennie, to zalezy glownie od firmware, ale 90% bedzie dzialac. bramki natomiast moga sterowac kazdym sprzetem wifi, bo apka przy tworzeniu automatyzacji wysyla do nich scene z ip urzadzenia docelowego, tokenem oraz informacja jaka metoda ma zostac wykonana z parametrami. @wiwa jesli masz 3h to pewnie poleca ci moda, ale poki co go nie instaluj, bo jestes jeszcze 1 wyjscie Edited November 20, 2019 by rezmus 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted November 20, 2019 Developer Share Posted November 20, 2019 rozumiem, czyli miałem nie pełną wiedzę na ten temat, jeszcze raz dzięki za wyjaśnienie, a tak przy okazji jakis nowy plugin do Roborock S6 jest może czy ostatnio nic się nie zmieniło ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted November 20, 2019 Developer Share Posted November 20, 2019 nic nowego ostatnio nie widzialem. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiwa Posted November 21, 2019 Author Share Posted November 21, 2019 (edited) To napiszcie mi jak mam sterować tym filtrem Purifier 3h? Jakaś aplikacja jest do tego filtra? Jakie mam jeszcze jedno wyjście? Bramkę mam na chińskim serwerze Edited November 21, 2019 by wiwa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted November 21, 2019 Developer Share Posted November 21, 2019 Ja do wersji 3 używam Mi Home, innej apki nie znam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiwa Posted November 21, 2019 Author Share Posted November 21, 2019 46 minut temu, Kaudii® napisał: Ja do wersji 3 używam Mi Home, innej apki nie znam. Ale MiHome już nie ma tylko Xiaomi Home a ona nie wykrywa mi filtra wersji 3. Mam wymienić bramkę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted November 21, 2019 Developer Share Posted November 21, 2019 to ta sama aplikacja ze zmienioną nazwą, jak dla mnie szczegół bez znaczenia, ale na jakim serwerze masz ustawione Xiaomi Home ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiwa Posted November 21, 2019 Author Share Posted November 21, 2019 1 minutę temu, Kaudii® napisał: to ta sama aplikacja ze zmienioną nazwą, jak dla mnie szczegół bez znaczenia, ale na jakim serwerze masz ustawione Xiaomi Home ? Oczywiście na chińskim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted November 21, 2019 Developer Share Posted November 21, 2019 ale jak @rezmus się pojawi to ci powie co i jak, napisał wyżej , że jest jakieś wyjście poza aplikacją modowaną, więc poczekaj na niego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiwa Posted November 23, 2019 Author Share Posted November 23, 2019 (edited) W dniu 20.11.2019 o 22:43, rezmus napisał: Czy jest jakiś sposób aby sterować tym filtrem? Edited November 23, 2019 by wiwa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted November 23, 2019 Developer Share Posted November 23, 2019 wczoraj wyslalem ci w wiadomosci jakie masz opcje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted November 23, 2019 Administrator Share Posted November 23, 2019 29 minut temu, rezmus napisał: wczoraj wyslalem ci w wiadomosci jakie masz opcje. Wczoraj kolega nie miał 5 postów więc nie miał dostępu do PW. Ranga Amator (czerwony nick) tak ma, tak samo jak nie widzi czatu. Tak się zabezpieczyliśmy przed zalewem pytań na PW od świeżo zarejestrowanych (który był nagminny). A i zmusić ich do samodzielnie przeszukania tematów na forum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiwa Posted November 24, 2019 Author Share Posted November 24, 2019 23 godziny temu, rezmus napisał: wczoraj wyslalem ci w wiadomosci jakie masz opcje. A nie można tu? Nie otrzymałem żadnych wiadomości Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted November 24, 2019 Developer Share Posted November 24, 2019 zainstaluj moda z tego tematu w takim razie i masz problem z glowy. https://xiaomifans.pl/topic/1066-mod-xiaomi-home-mi-home/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiwa Posted November 24, 2019 Author Share Posted November 24, 2019 (edited) 38 minut temu, rezmus napisał: zainstaluj moda z tego tematu w takim razie i masz problem z glowy. https://xiaomifans.pl/topic/1066-mod-xiaomi-home-mi-home/ 1.Czyli muszę odinstalować obecną aplikację, zainstalować moda i wszystkie czujniki dodać na nowo? 2. a sam filtr 3h mozna sterować przez wifi? 3. jak wymienię na bramkę Mijia to filtr 3h bedzie można dodać bez moda? Edited November 24, 2019 by wiwa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted November 24, 2019 Developer Share Posted November 24, 2019 mozna sterowac purifier 3h po dodaniu do mi home. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiwa Posted November 24, 2019 Author Share Posted November 24, 2019 Godzinę temu, rezmus napisał: zainstaluj moda z tego tematu w takim razie i masz problem z glowy. https://xiaomifans.pl/topic/1066-mod-xiaomi-home-mi-home/ Super, fitr 3h dodany. Dziękuję a sam filtr 3h mozna sterować przez wifi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted November 24, 2019 Developer Share Posted November 24, 2019 nie rozumiem pytania, masz go w apce dodany to sterujesz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiwa Posted December 2, 2019 Author Share Posted December 2, 2019 Dlaczego nie działa mi automatyczne włączenie i wyłączenie? Jeśli mam aplikację ustawioną na chiny to mam używać czas chiński czy polski? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted December 2, 2019 Developer Share Posted December 2, 2019 ja mam ustawioną strefę czasową na Brukselę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiwa Posted December 2, 2019 Author Share Posted December 2, 2019 Godzinę temu, Kaudii® napisał: ja mam ustawioną strefę czasową na Brukselę A gdzie tą strefę się ustala? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts