Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Xiaomi Purifier 3 logowanie Xiaomi Home

wiwa
 Share

Recommended Posts

Witam!

Kupiłem filtr MiAir Purifier 3 i nie mogę dodać go do bramki Aqara - działa na serwerze Chińskim. Kupiłem też czujniki które dodałem bez problemu.

Mam łącznie siedem czujników ale nie mogę dodać filtra.

Nie mam pojęcia dlaczego.

• Developer

aqara/mi hub to bramka dla sensorow zigbee. purifier to urzadzenie wifi, nie potrzebuje bramki i w zasadzie nie ma z nia nic wspolnego. bramka moze co najwyzej zapisac scene lokalna gdzie warunkiem bedzie sensor zigbee, a akcja wykona sie na innym urzadzeniu wifi w sieci lan (w zasadzie nie ma znaczenia jakim, bo akcja jest kodowana w formacie miio - ip/token/metoda/parametry).

rozumiem, ze bramke masz chinska i na chinskim regionie? purifier 3 nie masz czasem w wersji 3h z szarym filtrem?

• Like 1

• Developer

@rezmus ciągle mnie zaskakujesz, to że łączy się po wifi to jasne dla mnie i oczywiste do czego potrzebuje bramki, ale z tego co się orientuję bramka aqara nie wspiera urządzeń Mijia tak jak napisałem wyżej, ale oczywiście mogę się mylić, no i nie wpadłem, na to że może kolega mieć już wersję 3h ????

• Developer

aqara / huby mi w zasadzie wspieraja swoje sensory zigbee wymiennie, to zalezy glownie od firmware, ale 90% bedzie dzialac. bramki natomiast moga sterowac kazdym sprzetem wifi, bo apka przy tworzeniu automatyzacji wysyla do nich scene z ip urzadzenia docelowego, tokenem oraz informacja jaka metoda ma zostac wykonana z parametrami.

@wiwa jesli masz 3h to pewnie poleca ci moda, ale poki co go nie instaluj, bo jestes jeszcze 1 wyjscie ;)

Edited by rezmus
  • Like 1

• Administrator
29 minut temu, rezmus napisał:

wczoraj wyslalem ci w wiadomosci jakie masz opcje.

Wczoraj kolega nie miał 5 postów więc nie miał dostępu do PW. Ranga Amator (czerwony nick) tak ma, tak samo jak nie widzi czatu.

Tak się zabezpieczyliśmy przed zalewem pytań na PW od świeżo zarejestrowanych (który był nagminny). A i zmusić ich do samodzielnie przeszukania tematów na forum.

38 minut temu, rezmus napisał:

zainstaluj moda z tego tematu w takim razie i masz problem z glowy.

https://xiaomifans.pl/topic/1066-mod-xiaomi-home-mi-home/

1.Czyli muszę odinstalować obecną aplikację, zainstalować moda i wszystkie czujniki dodać na nowo?

2. a sam filtr 3h mozna sterować przez wifi?

3. jak wymienię na bramkę Mijia to filtr 3h bedzie można dodać bez moda?

Edited by wiwa