kalatos Posted November 1, 2019 Share Posted November 1, 2019 (edited) Szanowni na początku chciałbym się przywitać i wykazać duże uznanie dla Waszej grupy i tego co tu robicie Dopiero co się zalogowałem i rozeznaje temat ale już wielki szacun! Stałem się wczoraj szczęśliwym posiadaczem zegarka Xiaomi Stratos 2 (A1619). Zegarek odkupiłem używany już z romem kolegi z tego forum (US_PL 1.0.0 by Kaudii). Zasadniczo mam jeden problem i dwa pytania, uprzejma prośba o pomoc: - telefon (aplikacja Amazfit) nie paruje się z zegarkiem. Zegarek zrestartowany do ustawień fabrycznych jest QR Code, skanuje i w telefonie pojawia się informacja po chwili o tym, że telefon jest sparowany i trzeba go w opcjach rozparować, zegarek powraca do wyświetlania QR Codu, którego nie mogę ponownie zeskanować w tel. I można powiedzieć, że proces się zapętla. Jak zapomnę zegarek w telefonie to na zegarku od razu wizzard przechodzi dalej tj wybierz rękę na której będziesz nosił pojawia się tarcza zegarka i thats it.... Telefon to iPhone xS z najnowszym iOS 13.2 - czy są jakieś nowe polskie romy, które można wgrać na ten zegarek dające jakieś nowe funkcjonalności względem wersji wyżej wspominanej? Widziałem gdzieś na forum zrzuty ekranu, że np pojawia się lokalizacja, czy ikonka MI HOME - i tutaj też pytanie co ta ikonka daje? - w jaki sposób można zmieniać tarcze? Ponieważ nie doszedłem jeszcze do etapu sparowania zakładam, że gdzieś w aplikacji można, ale prośba wielka o potwierdzenie - chyba ostatnia pytanie do użytkowników, czy ciągłe mierzenie pulsu, lampeczka u dołu miga w trybie ciągłym mocno wpływa na utylizację baterii? Ups, rozpisałem się nieco, obiecuje, że jak już nieco więcej zgłębię to będę również w roli odpowiadającego a nie tylko pytającego Tymczasem pozdrawiam Was w ten piękny, słoneczny piątek. Łukasz Edited November 1, 2019 by kalatos Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalatos Posted November 1, 2019 Author Share Posted November 1, 2019 Żadna duszyczka nie będzie w stanie odpowiedzieć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
humanitas Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 Cześć. Co do problemów z parowaniem niewiele pomogę, nie przerabiałem takiego tematu Na pewno jest tu wiele osób, które siedzą w temacie bardziej niż ja. Ale ja bym zrobił tak: wgrał jakiś nowszy ROM (np. US_PL 2.6.0. by Kaudii ) i apkę AmazFit ale nie najnowszą a wersję 2.9 (wersje 3 mnie irytują). Być może coś by to pomogło - są nowsze ROMY. Chyba warto przejrzeć forum (kilka pierwszych wątków w sekcji ROMy) - MiHome osobiście nie używam ale z tego co się orientuję to pozwala zarządzać urządzeniami Xiaomi. Niech mnie ktoś poprawi. - tarcze można zmieniać z poziomu zegarka (nowsze ROMy) oraz apki. - ciągłe mierzenie pulsu drenuje baterię i to dość poważnie. Mam nadzieję, że pomogłem 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalatos Posted November 7, 2019 Author Share Posted November 7, 2019 Dzięki za odpowiedź. Nie pisałem już, ale wszelkie problemy załatwiła aktualizacja do najnowszej wersji :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts