Administrator Lector Posted September 19, 2019 Administrator Share Posted September 19, 2019 Dziś doszło do mnie o to takie cudo Uprzedzam całe menu po chińsku, urządzenie podpina się pod nasze WiFi, dodaje się nasze konto Xiaomi Home. Oprócz opcji słuchania chińskiej muzyki i oglądania chińskich filmów to można sterować urządzeniami Xiaomi Home. Ekranik również działa jako bramka bluetooth. Duży minus po za językiem, to że nie idzie ustawić godziny pomimo zmiany strefy w Xiaomi Home. Na ekranie można zrobić podgląd z podpiętych kamer Xiaomi do naszego konta. W aplikacji mamy tylko możliwość włączenia muzyki, głośniej ciszej i wyłączenie mikrofonu. Głośnik reaguje na komendy, niestety po chińsku Czekam na jeszcze jedno urządzenie z którym ten ekran dostanie dodatkową funkcjonalność. A jest nim Xiaomi Zero - wideodomofon. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted September 19, 2019 Author Administrator Share Posted September 19, 2019 Kolejny minus to szkoda ze nie można używać jak głośnika bluetooth, bo głoś jest przyzwoity jak na takie cuś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted September 19, 2019 Developer Share Posted September 19, 2019 mam ten glosnik jakis czas, ale jeszcze nie rozpakowalem. mam firmware (android) i pewnie docelowo jak bedzie wiecej czasu to bede cos grzebal - angielskie ui, dodatkowe apki, itp. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted September 19, 2019 Author Administrator Share Posted September 19, 2019 OK, zapowiada się ciekawie Pozostaje cierpliwie czekać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted October 16, 2019 Developer Share Posted October 16, 2019 nowa wersja, ekran 8 cali. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrzejD Posted October 30, 2019 Share Posted October 30, 2019 W dniu 19.09.2019 o 16:46, Lector napisał: Dziś doszło do mnie o to takie cudo Uprzedzam całe menu po chińsku, urządzenie podpina się pod nasze WiFi, dodaje się nasze konto Xiaomi Home. Oprócz opcji słuchania chińskiej muzyki i oglądania chińskich filmów to można sterować urządzeniami Xiaomi Home. Ekranik również działa jako bramka bluetooth. Duży minus po za językiem, to że nie idzie ustawić godziny pomimo zmiany strefy w Xiaomi Home. Na ekranie można zrobić podgląd z podpiętych kamer Xiaomi do naszego konta. W aplikacji mamy tylko możliwość włączenia muzyki, głośniej ciszej i wyłączenie mikrofonu. Głośnik reaguje na komendy, niestety po chińsku Czekam na jeszcze jedno urządzenie z którym ten ekran dostanie dodatkową funkcjonalność. A jest nim Xiaomi Zero - wideodomofon. Lector,spróbuj patentu znanego przy ustawianiu czasu Xiao Ai Clock,czy Smart multi function clock BT. Odinstaluj urządzenie,w ustawieniach telefonu wyłącz automatyczną strefę,ręcznie ustaw na Paryż i wykryj na nowo. Powinno załapać czas. Jak już się zainstaluje,możesz wrócić w telefonie do strefy automatycznej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andromeda Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 W dniu 19.09.2019 o 22:06, Lector napisał: OK, zapowiada się ciekawie Pozostaje cierpliwie czekać Cześć, Zastanawiam się nad kupnem Mi AI TouchScreen. Niestety, ten chiński trochę przeraża. Dziś sprawdzałem w Google Play - aplikacja do urządzenia, nie jest dostępna. Można się zapisać na listę powiadomienia, gdy będzie gotowa. Czy może ma to związek z wprowadzeniem języka angielskiego ? Urządzenie dostało już jakąś aktualizację językową ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andromeda Posted May 29, 2020 Share Posted May 29, 2020 Ponawiam pytanie - ktoś coś ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted May 29, 2020 Author Administrator Share Posted May 29, 2020 Jaka aplikacja? Urządzenie dodaje się w Xiaomi Home - tylko serwer Chiński. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andromeda Posted May 29, 2020 Share Posted May 29, 2020 Czytałem że to jest oficjalna aplikacja https://play.google.com/store/apps/details?id=com.xiaomi.mico&hl=pl - wcześniej była dostępna tylko poprzez QR code, teraz oczekuje w Google Play. Stąd domniemanie zbliżającej się wersji angielskiej ? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andromeda Posted May 31, 2020 Share Posted May 31, 2020 Pytanie do @Lector - czy z Xiaomi Zero - wideodomofonu jest możliwość podglądu tego co się dzieje na zewnątrz - nawet gdy nikt nie dzwoni ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted May 31, 2020 Author Administrator Share Posted May 31, 2020 Ogólnie to on kiepsko działa przez serwer Chiński. Nawet jak ktoś dzwoni to u mnie jest problem z zobaczeniem czegoś na ekranie. Nie polecam. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ulung Posted December 19, 2020 Share Posted December 19, 2020 Kupiłem Mi AI TouchScreen, ale nie potrafię go dodać do aplikacji (zmodowana). Samo urządzenie łączy się z wifi, ale później wisi na ekranie z qr kodem. Apka nie widzi urządzenia. Pomocy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted December 19, 2020 Developer Share Posted December 19, 2020 wybierz glosnik z menu i zeskanuj kod apka. region tylko chiny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ulung Posted December 19, 2020 Share Posted December 19, 2020 Ale czy przy zmodowanej apce też region chiny musi być? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted December 19, 2020 Developer Share Posted December 19, 2020 tak, bo on sam sie zawsze podlacza do chin, a qr tylko weryfikuje bind. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ulung Posted December 19, 2020 Share Posted December 19, 2020 @rezmusdziekuje! Czy po dodaniu go na Chinach mogę wrócić na EU? Czy wtedy zegar zniknie z listy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted December 19, 2020 Developer Share Posted December 19, 2020 jak go dodasz na cn to po zmianie regionu na eu go nie bedzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomszy1 Posted December 19, 2020 Share Posted December 19, 2020 Ogólnie: Czy są jakieś zalety tego głośnika? Czy same wady? Czy warto go kupić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted December 19, 2020 Author Administrator Share Posted December 19, 2020 Mam go i jak dla mnie bezużyteczny, leży nie podłączony. Mam do niego dzwonek Zero z kamera, ale przez serwer Chiński strasznie to działa. Tym bardziej ze teraz pozostały sprzęt mam na Eu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ulung Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 Łe no to lipton Szkoda że nie działa z eu jak np. taki czujnik gazu ziemnego. Jeżeli przełączę się na Chiny i zacznę dodawać urządzenia, to czy po powrocie na eu będą normalnie dostępne, czy będę musiał je parować? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted January 15, 2021 Author Administrator Share Posted January 15, 2021 Widzę ze zapowiada się cywilizowana wersja zegarka. https://www.telepolis.pl/wiadomosci/sprzet/xiaomi-mi-smart-clock-asystent-google-budzik Czy będzie możliwa podmiana firmware? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted January 15, 2021 Developer Share Posted January 15, 2021 https://xiaomifans.pl/topic/1066-mod-xiaomi-home-mi-home/page/176/?tab=comments#comment-33132 nie wiadomo nawet, czy to bedzie w mi home. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts