juzek666 Posted November 9 Share Posted November 9 Witam, ostatnio zakupiłem czujniki zalania Aqara Water Leak Sensor T1 (WL-S02D / SJCGQ12LM). Mam bramkę Xiaomi (ZNDMWG03LM), czyli wersje CN jak mniemam. Bramkę mogę dodać w aplikacji MiHome(MOD) zarówno na serwerze DE/EU jak i CN. Niestety na serwerze DE nie mogę sparować powyższych czujników z nią, jedynie na serwerze CN mi się to udało. Na DE apka w ogóle nie widzi tych czujników przy próbie parowania pomimo tego, że czujnik T1 na liście dodawania ręcznego widnieje. Nie byłoby to problem gdyby nie to, że większość urządzeń mam w wersji EU i jedyne rozwiązanie jakie widzę to 2 telefony, gdzie na jednym mam aplikację z regionem CN, a drugi z EU. Czy da się to jakoś inaczej obejść? Czyli w jakiś "magiczny sposób" dodać te czujniki na regionie DE? Myślałem o sklonowaniu apki, ale na Samsungu nie ma takiej opcji. Ostatnio zacząłem się bawić w stawianie własnego serwera z Unraid i tam można postawić kontener HA, ale tu jeszcze długa droga mnie czeka i nie wiem co właściwie z tego wyjdzie, wiec na ten moment szukam łatwiejszych rozwiązań. Prosiłbym o pomoc kogoś obeznanego z tematami region locków i apki MiHome. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts