ascd Posted February 15 Share Posted February 15 Cześć, posiadam w swojej kolekcji cztery sztuki Aqara E1 RSD-M01 Wszystkie te urządzenia wpięte są pod Bramkę Aqara M1S, aplikacja Mi Home zmodowana. Do tego mam ręczny przełącznik bezprzewodowy Opple. Wszystko pięknie gra, mam sceny ustawione na opuszczanie i podnoszenie w odpowiednich godzinach do czasu kiedy, jeden lub dwa silniki rolet postanowią nie współpracować z bramką. tzn na 4 urządzenia jeden lub dwa potrafią nie wykonać akcji. Trzeba je ręcznie (bezpośrednio przy urządzeniu) popychać. Nie można sterować nimi także przez aplikacje, tzn aplikacja pokaże że mam podniesione rolety ale faktycznie tak nie jest. W tym wypadku pomaga demontaż urządzenia, wyjęcie baterii i ponowny montaż. Naciskanie przycisku RESET też nic nie daje. Ale nie zawsze tak jest, bo zdarzyć się może tak, że po kilku dniach lub tygodniu urządzenie "nagle" działa ale na jakiś czas (czasem miesiąc jest ok, czasem tylko parę dni). Co jeszcze dziwniejsze, mam jeden silnik, który NIGDY czegoś takiego mi nie zrobił. Ktoś się spotkał z takim problemem? Jakieś pomysły na rozwiązanie? Myślę, że jedynym rozwiązaniem będzie migracja do HA. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts