marglcia Posted April 19, 2019 Share Posted April 19, 2019 Kurcze dziś rano zdejmuję zegarek i na ręce została szybka ochronna? od pomiaru tętna ???? Powiem szczerze, że jestem mocno w**** bo z zegarkiem ani nie pływałam ani się nawet nie kąpałam a mam go od ok pół roku!!!! Pozostaje jedynie reklamować? bo nie chce mi się bawić w jakieś klejenia (zegarek kupiony w gearbest) no chyba, że macie jakieś inne propozycje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted April 19, 2019 Share Posted April 19, 2019 Pisz do supportu albo o jakąś rekompensatę albo wymianę. Sprawdź czy masz ochronę PP jeszcze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marglcia Posted April 19, 2019 Author Share Posted April 19, 2019 dzięki za odpowiedź - napisałam do supportu i będę czekać na odpowiedź - niestety nie mam ochrony PP ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted April 19, 2019 Share Posted April 19, 2019 Reklamuj, masz powód. Nie baw się w klejenie, jak coś źle skleisz to przy najmniejszym kontakcie z wodą masz po zegarku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marglcia Posted April 19, 2019 Author Share Posted April 19, 2019 support gearbestu zaproponował 35 $ zwrotu... normalnie nie wiem czy śmiać się czy płakać ???? zapytałam ich czy to żart i że żądam zwrotu całej kwoty, którą zapłaciłam... na szczęście na grupie fejsa Pavel Zeldin się zainteresował tematem i zaoferował pomoc gdybym miała problemy z gwarancją.... no nic... na razie czekam na odpowiedź z gearbest jeszcze... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebi Posted May 19, 2019 Share Posted May 19, 2019 Hej Podbijamy temat - u mnie podobną historia. Osłonka odpadła, jednak nie zauważyłem tego w porę. W kontakcie z potem (nigdy w nim nie pływałem, ani nie kąpałem się), woda dotarła do elektroniki i poszedl cały LCD wysłałem na reklamacje i otrzymałem odpowiedz, że to uszkodzenie mechaniczne i nie przyjmują reklamacji. Jestem przekonany, że nigdzie nie uderzyłem zegarkiem. Co radzicie zrobić w takiej sytuacji? Zegarek był kupowany przez przez allegro. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawcio81 Posted May 19, 2019 Share Posted May 19, 2019 (edited) Ja bym się odwoływał, uszkodzenie mechaniczne byłoby, gdyby przynajmniej były ślady uszkodzenia mechanicznego na samym szkiełku albo na obudowie wokół niego, czy takowe są u Ciebie? Widzę, że szkiełka odpadają na skalę masową, jak i mnie to dopadnie i nie zgubię go, to oczyszczę miejsce styku, odtłuszczę, nałożę masę uszczelniającą, taką jak stosuje się w motoryzacji, i wkleję, taka masa trzyma jak wściekła i jest elastyczna, będzie znacznie lepiej niż to sobie Chińczyki wymyślili. Edited May 19, 2019 by pawcio81 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marglcia Posted May 19, 2019 Author Share Posted May 19, 2019 warto reklamować - mi gearbest zwrócił całą kwotę po całej batalii oczywiście.... ???? na grupie facebooka https://www.facebook.com/groups/HuamiAmazfit.Pace.Smartwarch/ Pavel Zeldin też udzieli pomocy gdyby coś ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
moski81 Posted May 29, 2019 Share Posted May 29, 2019 @marglcia Zareklamowałem zegarek z tą samą wadą Gearbest che mi go naprawić ( ale muszę im go wysłać na własny koszt) lub może mi wypłacić rekompensatę w wysokości 50 USD z zachowaniem zegarka. Nie ukrywam że chciałby uzyskać całość kwoty Jakieś rady jak dalej z nimi rozmawiać ? Dodam że zakup był finalizowany przez PayPal Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted May 29, 2019 Share Posted May 29, 2019 Imo, 50$ za szkiełko od pomiaru i pozostawienie zegarka bym brał. A szkiełko sobie sam przykleił odpowiednim elastycznym klejem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawcio81 Posted May 29, 2019 Share Posted May 29, 2019 (edited) Nie wiem, co się tak wszyscy boją tej odpadniętej szybki, rozumiem, że niektórym dostała się wilgoć i zegarek nie działa prawidłowo, jeśli u Ciebie jest działanie poprawne, to brałbym 50 dolarów i wkleił szybkę na masę uszczelniającą do uszczelek samochodowych, wiele już nią kleiłem, trzyma jak wściekła i zapewnia szczelność, oczywiście trzeba wszystko dookoła odtłuścić i precyzyjnie, np. wykałaczką nałożyć masę dookoła obudowy. Edited May 29, 2019 by pawcio81 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marglcia Posted May 29, 2019 Author Share Posted May 29, 2019 @moski81 ja tam proponuje ponegocjować - napisałam im, że swój problem opisałam w social media (faktycznie założyłam topic na grupie facebooka) i że kilkadziesiąt osób widzi jak gearbest traktuje klientów, że w innych sklepach łącznie z aliexpress albo wymieniają na nowy albo zwracają pełną kwotę... na Twoim miejscu nie zgodziła bym się na naprawę - na tej grupie facebooka udziela się też Pavel Zeldin (pracownik huami) i on sam w żadnym wypadku nie zaleca naprawy - albo wymiana albo zwrot kosztów.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
emer Posted May 29, 2019 Share Posted May 29, 2019 50dolców to już około 30% ceny ... Jeżeli wszystko działa, chyba warto byłoby jednak zastanowić nad tym co pisze pawcio81 ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
moski81 Posted May 29, 2019 Share Posted May 29, 2019 3 godziny temu, emer napisał: 50dolców to już około 30% ceny ... Jeżeli wszystko działa, chyba warto byłoby jednak zastanowić nad tym co pisze pawcio81 ... Problem w tym że ja tej szybki nie posiadam fizycznie. Gdzieś zginęła przy zdejmowaniu lub zakładaniu zegarka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snow.leopard Posted May 29, 2019 Share Posted May 29, 2019 5 minut temu, moski81 napisał: Problem w tym że ja tej szybki nie posiadam fizycznie. Gdzieś zginęła przy zdejmowaniu lub zakładaniu zegarka. Kiedy kupowałeś tego stratosa, minęło 6 miesięcy od zakupu ? Jeśli nie to jak najszybciej spór na PP. Ja osobiście na GB już prawie nic nie kupuję, ali ew bangood. Link to comment Share on other sites More sharing options...
moski81 Posted May 29, 2019 Share Posted May 29, 2019 (edited) Tak minęło Zegarek zakupiony we wrześniu 2018 Szukałem samej szybki na Ali ale nie mają żadnych części zamiennych. Jedynie opcja to odkupić z uszkodzonego zegarka. Edited May 29, 2019 by moski81 Link to comment Share on other sites More sharing options...
emer Posted May 29, 2019 Share Posted May 29, 2019 W dniu 19.05.2019 o 20:47, marglcia napisał: (ciach) na grupie facebooka https://www.facebook.com/groups/HuamiAmazfit.Pace.Smartwarch/ Pavel Zeldin też udzieli pomocy gdyby coś ???? w sprawie szybki może zagadaj do Pavel Zeldin ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
darko Posted June 21, 2019 Share Posted June 21, 2019 (edited) Witam Do wczoraj byłem posiadaczem Stratos-a 2,dopadła mnie znana wada mianowicie odkleiło się szkiełko czujnika HR .Otóż,wszystko działało jak należy zegarek nosiłem non-stop 24h/dobę poza ładowaniem ,będąc na basenie dość szybko się rozładował z 20% do 0 %. Po przyjściu do domu ,podpiąłem zegarek do ładowania i to było jego ostatnie tchnienie po około 15 minutach gdy chciałem sprawdzić stan zegarka to się prawie poparzyłem taki był gorący (dostała się woda i zrobiło się zwarcie w środku) Piszę dlatego aby użytkownicy mieli to na uwadze i zabezpieczyli się na przyszłość, i ewentualnie napisali czy-jak się zabezpieczają przed tą dolegliwością .Zegarek ma 9 m-cy zgłosiłem reklamacje do sklepu i oto odpowiedź-jak dla mnie śmieszne gdzie 12 m-cy ? 31$ zwrotu za wydane 155$ Cytat We would like to extend our apologies for this inconvenience. After reviewing your case, please review our possible solutions below: 1.Partial refund without the need to return. In this case you can keep the item and we can offer you a partial refund of 31USD to your Gearbest Wallet with extra points. (1 point for every 1 USD refunded). Refunds to your Wallet will take up to 24 hours after being processed. 2.Partial refund without the need to return. Alternatively, we can offer you a partial refund of 31USD to your original payment account. For PayPal refunds, please allow up to 48 hours for the transaction to process and appear in your account. Please be advised that it is not possible to resend your item with partial payment, as the item is not available.Kindly let us know your decision. We look forward to hearing from you soon. Dodaję zdjęcia odklejenia szkiełka jest prawie nie widoczne Edited June 21, 2019 by darko Link to comment Share on other sites More sharing options...
snow.leopard Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 W dniu 21.06.2019 o 13:43, darko napisał: Witam Zegarek ma 9 m-cy zgłosiłem reklamacje do sklepu i oto odpowiedź-jak dla mnie śmieszne gdzie 12 m-cy ? 31$ zwrotu za wydane 155$ Ja bym się z nimi jeszcze potargował, poza tym spróbuj ew ich pomęczyć, że chcesz odesłać zegarek na naprawę. Kwota 31$ rzeczywiście jest mocno zaniżona. Sam wytargowałem 30$ zwrotu za niedziałający dotyk w telefonie, gdzie częśc na aliexpress zamówiłem za 15$ a reszta zostałą w kieszeni Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekityle Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 W dniu 21.06.2019 o 13:43, darko napisał: Witam Do wczoraj byłem posiadaczem Stratos-a 2,dopadła mnie znana wada mianowicie odkleiło się szkiełko czujnika HR .Otóż,wszystko działało jak należy zegarek nosiłem non-stop 24h/dobę poza ładowaniem ,będąc na basenie dość szybko się rozładował z 20% do 0 %. Po przyjściu do domu ,podpiąłem zegarek do ładowania i to było jego ostatnie tchnienie po około 15 minutach gdy chciałem sprawdzić stan zegarka to się prawie poparzyłem taki był gorący (dostała się woda i zrobiło się zwarcie w środku) Piszę dlatego aby użytkownicy mieli to na uwadze i zabezpieczyli się na przyszłość, i ewentualnie napisali czy-jak się zabezpieczają przed tą dolegliwością .Zegarek ma 9 m-cy zgłosiłem reklamacje do sklepu i oto odpowiedź-jak dla mnie śmieszne gdzie 12 m-cy ? 31$ zwrotu za wydane 155$ Dodaję zdjęcia odklejenia szkiełka jest prawie nie widoczne Cześć, mam te same objawy jak u Ciebie - również po basenie - jednak u mnie szybka nie odpadła. Wygląda normalnie. Jedynie co zauważyłem, że po wewnętrznej stronie od pulsoksymetru szybka jest zaparowana. Dalsze objawy jak u Ciebie, nagrzewanie, wyłączanie itp. Zegarek się włącza ale po chwili się wyłącza. Zegarek kupiony na Ali, w kwietniu zeszłego roku, także ponad rok temu. Dostałem odpowiedź, że gwarancja minęła. Zostałem K$#@ ze szmelcem. Macie jakieś porady co zrobić? Jak naprawić albo gdzie się udać z tym w Warszawie? Naprawdę szkoda mi tego zegarka, bo ogólnie jest świetny. Od roku chodziłem w nim 24h, regularnie na basen, bardzo przydatny. Będę wdzięczny za jakkolwiek pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snow.leopard Posted June 25, 2019 Share Posted June 25, 2019 10 godzin temu, tomekityle napisał: Cześć, mam te same objawy jak u Ciebie - również po basenie - jednak u mnie szybka nie odpadła. Wygląda normalnie. Jedynie co zauważyłem, że po wewnętrznej stronie od pulsoksymetru szybka jest zaparowana. Dalsze objawy jak u Ciebie, nagrzewanie, wyłączanie itp. Zegarek się włącza ale po chwili się wyłącza. Zegarek kupiony na Ali, w kwietniu zeszłego roku, także ponad rok temu. Dostałem odpowiedź, że gwarancja minęła. Zostałem K$#@ ze szmelcem. Macie jakieś porady co zrobić? Jak naprawić albo gdzie się udać z tym w Warszawie? Naprawdę szkoda mi tego zegarka, bo ogólnie jest świetny. Od roku chodziłem w nim 24h, regularnie na basen, bardzo przydatny. Będę wdzięczny za jakkolwiek pomoc. Wygląda mi to na jakieś zawilgocenie od środka, być może uszkodziła się płyta główna, albo bateria. Możesz spróbować naprawić zegarek lub komuś to zlecić, kupując np płytę główną lub ew ją przeczyścić izopropylem z nalotu wilgoci. Jak sie zawezmę to w końcu wystawię swojego rozebranego stratosa na części, u mnie padł ekran, reszta była sprawna do samego końca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekityle Posted June 27, 2019 Share Posted June 27, 2019 W dniu 25.06.2019 o 08:34, snow.leopard napisał: Wygląda mi to na jakieś zawilgocenie od środka, być może uszkodziła się płyta główna, albo bateria. Możesz spróbować naprawić zegarek lub komuś to zlecić, kupując np płytę główną lub ew ją przeczyścić izopropylem z nalotu wilgoci. Jak sie zawezmę to w końcu wystawię swojego rozebranego stratosa na części, u mnie padł ekran, reszta była sprawna do samego końca. Wiesz jak go otworzyć a później ewentualnie zamknąć? I gdzie można kupić części? Nie znalazłem nikogo u siebie, który się zajmował naprawami tego typu zegarków... Link to comment Share on other sites More sharing options...
snow.leopard Posted June 27, 2019 Share Posted June 27, 2019 36 minut temu, tomekityle napisał: Wiesz jak go otworzyć a później ewentualnie zamknąć? I gdzie można kupić części? Nie znalazłem nikogo u siebie, który się zajmował naprawami tego typu zegarków... Otworzyć się da, ale trzeba wykazać się cierpliwością i "delikatnością". Użyj suszarki nagrzewając zegarek do okoła - tylko nie przegrzej. Następnie używając, najlepiej nożyka do tapet nacinaj szczelinę pomiędzy ramką (tą srebrną) a obudową. W razie potrzeby ponawiaj suszarką nagrzewanie. Uważaj przy otwieraniu aby czegoś nie urwać. Zamkniesz zegarek, po oczyszczeniu jakimś klejem uniwersalnym typu superglue. Co do części to szukaj na internecie, ew zajrzyj do działu giełda na naszym forum 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
darko Posted June 30, 2019 Share Posted June 30, 2019 (edited) Mój podczas ładowania wręcz się "ugotował" a szybka z tyłu odstaje dosłownie na 1 mm prawie niewidoczne .Na razie nic nie robię odezwał się do mnie Pavel Zeldin z Amazfit temat w toku z korespondencją Gearbest wszystkich robią w balona -nic już tam nie kupię przy takim podejściu do klienta Edited June 30, 2019 by darko Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekityle Posted July 1, 2019 Share Posted July 1, 2019 (edited) Hej, udało mi się rozkręcić zegarek i po otwarciu widać,taki biały nalot. Ktoś wie czego to może być oznaka? Widać to na prawo od pulsoksymetru i na obudowie (tej czarnej) na lewo od okienka do mierzenia tętna. Dodaje zdjęcie Edited July 1, 2019 by tomekityle Doszczegółowienie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now