Campanelli Posted May 4, 2022 Share Posted May 4, 2022 Dzień dobry wszystkim. Szukałem długo podobnego tematu, ale nie trafiłem do tej pory na podobny więc proszę o pomoc. Zakupiłem nawilżacz Xiaomi Smartmi Evaporative Humidifier 2 z polskiej dystrybucji ze sklepu Avans. Po kilku godzinach od włączenia pojawił się problem ze sterowaniem z panelu wyświetlacza przedniego - wyświetlacz nie reaguje. Nie reaguje ani na włącznik i przełącznik trybu pracy ani na ściemniacz panelu. Można sterować dopiero po wyłączeniu urządzenia z prądu. Aby to naprawić, zainstalowałem na swoim telefonie z Androidem aplikację Mi Home ze sklepu play i po ponownym włączeniu urządzenia, sparowałem je ze swoim smartfonem i zainstalowałem najnowsze oprogramowanie 2.2.1.0017. Z aplikacji można z powodzeniem sterować i wszystko działa niemal bez opóźnienia, ale problem niereagującego panelu na urządzeniu pozostał. W aplikacji mam oczywiście wyłączone CHILD LOCK. Router, do którego mam podłączony wifi od nawilżacza to Horizon z UPC, ale nie sądzę, by miał to większe znaczenie, ponieważ problem pojawił się przed połączeniem nawilżacza z telefonem. Próbowałem również zainstalować aplikacje jeszcze raz, zmieniając kraj na NIEMCY, ale bez skutku. Dalej po kilku godzinach panel wyświetlacza traci czucie:) Czy wiecie, gdzie leży problem i jak go naprawić? Pozdrawiam i życzę miłego dnia! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piteron Posted May 6, 2022 Share Posted May 6, 2022 Gwarancja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts