pasazer Posted April 21 Share Posted April 21 Mam gniazdka Xiaomi i bramkę v3. Nie wiem dlaczego ale jak ustawiam automatyzację, że gniazdko ma się włączać lub wyłączać o danej godzinie to czasami trzeba to ustawić z przesunięciem 6 godzin, a czasami nie. W efekcie ciężko to poplanować. Chciałem, by gniazdko się wyłączyło o północy to musiałem ustawić godz "18.00". A z drugiej strony gniazdko się ma włączyć o 10.00 i tu muszę zostawić 10.00. Bez sensu - bo to się zmienia przy edycji i zapisaniu. Więc nawet jak mi się wydaje, że dobrze posyatwiałem to jak coś potem edytuję (np. dodaję dzień tygodnia) to potem nie wiadomo w jakiej strefie się zapisze. I druga sprawa - chciałem, by coś się wykonało w piątek i w sobotę to w harmonogramie muszę ustawić sobotę i niedzielę... Ktoś się z tym spotkał? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piteron Posted April 22 Share Posted April 22 (edited) Albo zaloguj bramkę na CN i popierz aktualizacje,albo zaloguj bramkę z czasem China na telefonie. Jak to zrobic znajdziesz na forum W skrócie usuń bramkę, zmień w telefonie strefę na Chiny/Pekin. Zaloguj bramkę. Po zalogowaniu odłącz z prądu,jak bedzie odłączona zmien strefę w telefonie na prawidłową . Podłącz bramkę do prądu. Edited April 22 by piteron Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasazer Posted April 22 Author Share Posted April 22 4 godziny temu, piteron napisał: Albo zaloguj bramkę na CN i popierz aktualizacje,albo zaloguj bramkę z czasem China na telefonie. Jak to zrobic znajdziesz na forum W skrócie usuń bramkę, zmień w telefonie strefę na Chiny/Pekin. Zaloguj bramkę. Po zalogowaniu odłącz z prądu,jak bedzie odłączona zmien strefę w telefonie na prawidłową . Podłącz bramkę do prądu. Dziękuję! Który wariant lepszy? Aktualizacja przez CN czy zmiana czasu w telefonie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWp Posted April 22 Share Posted April 22 23 minuty temu, pasazer napisał: Dziękuję! Który wariant lepszy? Lepiej przez zmianę regionu na CN. Prawdopodobnie dodatkowo nowszą aktualizację firmware bramki znajdzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piteron Posted April 22 Share Posted April 22 Dokladnie,lepiej zrobić upgrade Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts