Chajtek Posted March 22, 2022 Share Posted March 22, 2022 Cześć, jestem zaskoczony problemem, który powstał z powodu rozwoju i ścieżek obranych przez producentów tzw. smarthome. Chciałbym stworzyć prostą automatyzację. Mam kilka żarówek yeelight + led yeelight. Chciałem do tego dodać czujnik ruchu i ew. czujnik zmierzchu/światła. Intuicyjnie kupiłem bramke Xiaomi gateway v3. Chciałem dokupić czujniki ruchu, ale okazało się, że Xiaomi Mi Sensor nie mają tego uchwytu, więc teraz zastanawiam się czy nie kupić Aqara Motion Sensor, ale nie mam pojęcia czy to zadziała z bramką Xiaomi Gateway v3. Nie mam problemu, aby wszystko konfigurować w MiHome. Super jakby działało w Google Home. Pomożecie? Chcę to zrobić jak najprościej a jednocześnie nie wydawać pieniędzy na Hue. Nie chcę modować, przełączać serwerów, bardzo mi zależy aby to po prostu działało. Mateusz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piteron Posted March 29, 2022 Share Posted March 29, 2022 (edited) Do Mi motion można dokupić same uchwyty Czujnik Aqara motion zadziała na serwerze EU na V3 W GH nie będzie widoczna ani bramka ani czujnik. Edited March 29, 2022 by piteron Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts