piteron 90 Posted June 26, 2020 Share Posted June 26, 2020 Ja co prawda nie mam w grupach ale działają poprawnie z wszystkimi czujnikami i switchami. Jak dodawales żarowki do grupy.....pojedynczo czy wszystkie na raz Quote Link to post Share on other sites
elroy 0 Posted June 26, 2020 Share Posted June 26, 2020 Spróbuję z ustawieniem powiadomienia, chociaż może to być słabe, to tam się ktoś często kręci @piteronzaznaczyłem 3 sztuki i dałem grupuj. One solo działają, teraz mam tak ustawione, że automatyzacja włącza 3 na raz. Quote Link to post Share on other sites
Developer rezmus 518 Posted June 26, 2020 Author Developer Share Posted June 26, 2020 powiadomienie powoduje, ze scena staje sie cloud. mozna zamiast tego dodac jakis warunek z urzadzenia wifi, ktory jest zawsze spelniony (np temperatura > 0). efekt bedzie ten sam. Quote Link to post Share on other sites
piteron 90 Posted June 26, 2020 Share Posted June 26, 2020 Fakt gu10 z ikei nie da sie podpiąć do grupy pojedynczo. Pokrecilo mi się z meshem. Quote Link to post Share on other sites
Ziomkolog 0 Posted June 26, 2020 Share Posted June 26, 2020 Dalej jest problem z Roborock s55, że się wypierdziela po czasie i pokazuje w apce, że jest offline? Quote Link to post Share on other sites
piteron 90 Posted June 26, 2020 Share Posted June 26, 2020 (edited) Panowie czy w kafelku grupy żarówek nie ma przycisku on/off Edited June 26, 2020 by piteron Quote Link to post Share on other sites
Nowak 30 Posted June 27, 2020 Share Posted June 27, 2020 Powinien być. Ubij aplikację i wyczyść pamięć podręczną. Quote Link to post Share on other sites
piteron 90 Posted June 27, 2020 Share Posted June 27, 2020 Niestety nic to nie daje Quote Link to post Share on other sites
Nowak 30 Posted June 27, 2020 Share Posted June 27, 2020 Pobawiłem się u siebie, żeby zobaczyć o co chodzi. I wnioski są takie: Jak zrobisz grupę świateł w aplikacji Yeelight to włącznika nie ma. Ale jak zrobisz grupę w Mi Home to włącznik jest. I tu kolejne ale, gdyż wtedy z kolei nie widać tej grupy w aplikacji Yeelight. A tym samym nie ma jej w G Home i nie można sterować głosowo. Quote Link to post Share on other sites
piteron 90 Posted June 27, 2020 Share Posted June 27, 2020 Czyli mialo byc fajnie a wyszlo jak zwykle. Dzięki @Nowak za informację. Jedyna nadzieja w @rezmussie😉 Quote Link to post Share on other sites
Pat 6 Posted June 28, 2020 Share Posted June 28, 2020 9 godzin temu, piteron napisał: Czyli mialo byc fajnie a wyszlo jak zwykle. Dzięki @Nowak za informację. Jedyna nadzieja w @rezmussie😉 Ja zrobiłem grupę świateł z żarówek Aqara i też nie ma jej w google home. Także temat podobny, w mi home plugin też ma trochę chińskich krzaczków ale generalnie wszystko da się ustawić. Włącz/wyłącz jest Quote Link to post Share on other sites
Nowak 30 Posted June 28, 2020 Share Posted June 28, 2020 Żarówka Aqara nawet jako pojedyncza sztuka jest niewidoczna w Google home. Tak było u mnie. Dlatego niestety leży w szufladzie. Czy żarówki z Ikei GU10 macie w Google Home? Quote Link to post Share on other sites
piteron 90 Posted June 28, 2020 Share Posted June 28, 2020 Niestety nie.......przynajmniej u mnie Ikea jest niewidoczna. Ale skoro dziala tylko na serwerach CN (oprócz moda) to raczej usług google nie będzie Quote Link to post Share on other sites
Pat 6 Posted June 28, 2020 Share Posted June 28, 2020 (edited) 20 minut temu, Nowak napisał: Żarówka Aqara nawet jako pojedyncza sztuka jest niewidoczna w Google home. Tak było u mnie. Dlatego niestety leży w szufladzie. Czy żarówki z Ikei GU10 macie w Google Home? Nieprawda u mnie były pojedynczo wszystkie dostępne w google home..została jedna która jest w lampce, właśnie pojedyncza. Da się nią sterować za pomocą głosu Edited June 28, 2020 by Pat Quote Link to post Share on other sites
piteron 90 Posted June 28, 2020 Share Posted June 28, 2020 Jak je dodawales. Standardowo przez konto czy jakis inny sposób. U mnie parę urządzeń wykrył ale większość niestety byla niewidoczna Quote Link to post Share on other sites
Pat 6 Posted June 28, 2020 Share Posted June 28, 2020 1 godzinę temu, piteron napisał: Jak je dodawales. Standardowo przez konto czy jakis inny sposób. U mnie parę urządzeń wykrył ale większość niestety byla niewidoczna Pojedynczo w mi home a później z konta na google i wszystko było, teraz po zgrupowaniu tych dwóch żarówek w kuchni nie ma ich już na google home. Myślę że to dlatego że jako grupa traktowane są w mi home inaczej a Google tego nie rozpoznaje Quote Link to post Share on other sites
piteron 90 Posted June 28, 2020 Share Posted June 28, 2020 A na jakim serwerze masz MiHome? Quote Link to post Share on other sites
Pat 6 Posted June 28, 2020 Share Posted June 28, 2020 32 minuty temu, piteron napisał: A na jakim serwerze masz MiHome? Oczywiście PL Quote Link to post Share on other sites
Developer rezmus 518 Posted June 28, 2020 Author Developer Share Posted June 28, 2020 root roborock s6/t6 https://www.youtube.com/playlist?list=PL9PoaNtZCJRZc61c792VCr_I6jQK_IdSb 1 Quote Link to post Share on other sites
KristofX 61 Posted June 28, 2020 Share Posted June 28, 2020 @Nowak to ja wam jeszcze zamieszam 😁, ja żarówkę aqara mam w google home Quote Link to post Share on other sites
Nowak 30 Posted June 28, 2020 Share Posted June 28, 2020 11 godzin temu, Pat napisał: Nieprawda u mnie były pojedynczo wszystkie dostępne w google home..została jedna która jest w lampce, właśnie pojedyncza. Da się nią sterować za pomocą głosu Nie krzycz Nieprawda bo tym samym zarzucasz mi kłamstwo a to po pierwsze niegrzeczne (Szanuj rozmówcę swego...) , a po drugie tak po prostu nie jest! Napisałem jak było u mnie z żarówką Aqary. Tylko tyle i aż tyle. 25 minut temu, KristofX napisał: @Nowak to ja wam jeszcze zamieszam 😁, ja żarówkę aqara mam w google home @KristofX wierzę w każde Twoje słowo i zawsze cenię je sobie. Jak wiesz. W każdym razie jest z czym powalczyć w temacie żarówek. Jedziemy dalej Quote Link to post Share on other sites
Pat 6 Posted June 29, 2020 Share Posted June 29, 2020 8 godzin temu, Nowak napisał: Nie krzycz Nieprawda bo tym samym zarzucasz mi kłamstwo a to po pierwsze niegrzeczne (Szanuj rozmówcę swego...) , a po drugie tak po prostu nie jest! Napisałem jak było u mnie z żarówką Aqary. Tylko tyle i aż tyle. @KristofX wierzę w każde Twoje słowo i zawsze cenię je sobie. Jak wiesz. W każdym razie jest z czym powalczyć w temacie żarówek. Jedziemy dalej Ehh..nie wiem gdzie według Ciebie krzyczę a tym bardziej zarzucam Ci kłamstwo ? Napisałem tylko jak to u mnie wygląda..nic osobistego..tym bardziej nie rozumiem Twojej wypowiedzi.. co najmniej jakbym bił. Uspokój sie, jesteśmy tu po to by sobie pomagać :). Tak jak mówiłem pojedynczo żarówki Aqary są w google home, a zgrupowane nie widoczne, u mnie po zgrupowaniu ich w mi home, jest komunikat w historii google o ich usunięciu i tyle. Quote Link to post Share on other sites
welna9 0 Posted June 29, 2020 Share Posted June 29, 2020 W dniu 24.06.2020 o 07:12, welna9 napisał: Witam. Mam kamerę Xiaomi MJSXJ02HL. Gdy ustawie w Xiaomi Home, żeby obraz był nagrywany po wykryciu ruchu, to wtedy nie działa mi zdalne odtwarzanie nagrań. Przy ciągłym nagrywaniu odtwarzanie działa bez probkemu. Wersja Xiaomi Home 5.6.99. Ma ktoś podobny problem? A czy jest możliwość żeby połączyć się z tą kamerą przez komputer? Quote Link to post Share on other sites
elenril 3 Posted June 29, 2020 Share Posted June 29, 2020 W dniu 21.06.2020 o 14:52, rezmus napisał: wrzuc ten plik do /vevs/automations/ (jak nie ma katalogow to zrob i upewnij sie, ze mi home ma dostep do pamieci). po restarcie mi home beda 2 nowe warunki (oznaczone ~). 2250 to 22.5 stopnia, itd. lumi.sensor_ht.v1.json 1 kB · 6 pobrań Czy nie można ustawić w automatyzacji przedziałów co 0,1 stopnia? Próbowałem poprzez zmianę wszystkich wartości w pliku, dzieląc przez 100. Wtedy dało się wybrać jako warunek wartość z miejscem po przecinku, ale przy próbie przejścia do kolejnego ekranu aplikacja zawieszała się. I czy to oznacza, że czujnik odnotowuje w rzeczywistości temperaturę pomnożoną przez 100, żeby uniknąć miejsc po przecinku? Zastanawiam się, czy tak jest w każdym modelu - próbuję taką automatyzację ustawić dla Qingping Alarm Clock (cgllc.clock.dove) i chyba nie udaje mi się tego poprawnie wprowadzić, może ten sensor odczytuje temperaturę jako rzeczywiste 2250 stopni, a nie 22,5. W ogóle nie wiem czemu, ale dla tego budzika z termometrem nie zapisują mi się logi w katalogu vevs/logs. Quote Link to post Share on other sites
jurislawek 1 Posted June 29, 2020 Share Posted June 29, 2020 (edited) U mnie na wersji z końcówką .100 na serwerach eu nie załącza AqaraHub jest poprustu nie podświetlony. Jednak ruszyło po ponownym zainstalowaniu i wyczyszczenie pamięci podręcznej. Post do usunięcia. Edited June 29, 2020 by jurislawek Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts