piteron 90 Posted March 28, 2020 Share Posted March 28, 2020 (edited) 6 godzin temu, rezmus napisał: 67 jest naprawiona, mozna pobrac ze strony. A z poziomu aplikacji? Edit Sprawdzone działa Co prawda bylo już o tym ale potwierdzę jeszcze raz Żarowki GU 10 IKEA o symbolu LED 1739R5 działają idealnie w kombinacji Bramka Mi V2 wersja CN Bramka Mi MultiHub V3 wersja CN Serwer PL/EU Mod aplikacji 5.6.67 Edited March 28, 2020 by piteron Quote Link to post Share on other sites
bonku 1 Posted March 29, 2020 Share Posted March 29, 2020 Czy komuś również od wczoraj przestały działać powiadomienia push? Automatyzacje działają, ale powiadomienia (np. o otwarciu drzwi lub okna) przestały przychodzić. Wczoraj przez jakiś czas działały losowo (raz na kilka prób przychodziły), dzisiaj nie działa już nic. Nic nie instalowałem, nic nie zmieniałem. Powiadomienia przestały przychodzić na dwa telefony (jeden jest w sumie używany tylko do do mi home, więc tam już na pewno nic się nie zmieniło). Aplikacja ma przyznane wszystkie uprawnienia. Quote Link to post Share on other sites
michal01 66 Posted March 29, 2020 Share Posted March 29, 2020 U mnie przestały działać automatyzacje, powiadomienia o ich włączeniu nie działają też chyba od dwóch dni. Wczoraj zaktualizowałem na wersję .67 Quote Link to post Share on other sites
piteron 90 Posted March 29, 2020 Share Posted March 29, 2020 Potwierdzam. Żadne powiadomienie Push nie działa W apikacji zapisuje normalnie Quote Link to post Share on other sites
Developer rezmus 518 Posted March 29, 2020 Author Developer Share Posted March 29, 2020 problem po stronie chmury eu, trzeba poczekac az naprawia. Quote Link to post Share on other sites
piteron 90 Posted March 29, 2020 Share Posted March 29, 2020 Właśnie chciałem pisać ze to nie wina aplikacji wrocilem do 65 i tam działały na 100% a teraz powiadomień brak. Dziekujemy za informację Quote Link to post Share on other sites
Allel 0 Posted March 29, 2020 Share Posted March 29, 2020 (edited) Czy Mi Smart Plug powinien działać z bramką v3 hub ? Nie jest wykonywany, ale jako możliwy do dodania jest w ogólnym spisie sprzętów i jako child device w hubie. Po 5sekundach miga niebieska dioda ale na tym się kończy proces parowania. V .67 Server: Polska Model wtyczki: Mi Smart Plug (Zigbee) Model: ZNCZ04LM Edited March 29, 2020 by Allel Quote Link to post Share on other sites
ruszok 6 Posted March 29, 2020 Share Posted March 29, 2020 Powiadomienia losowo. Raz są raz nie. A jak te żarówki Ikea łączą się z bramką? I jakie dają możliwości sterowania? Da ktoś screena z pluginu? A przy okazji da się je grupować? Chcę kupić do łazienki i kuchni. Bo philipsy mi się palą. Quote Link to post Share on other sites
Developer rezmus 518 Posted March 29, 2020 Author Developer Share Posted March 29, 2020 @Allel dziala. jaki masz firmware w hubie? @ruszok zigbee. mozna zmieniac jasnosc i temperature (w wersji spectrum). powinny sie da grupowac. 1 Quote Link to post Share on other sites
ruszok 6 Posted March 29, 2020 Share Posted March 29, 2020 Ciekawe czy mi zasięgu starczy. Zobaczymy. A można jak w yeelight ich domyślny stan? Jak będzie grupa to jak to jest liczone w urządzeniach bramki. Mam lumi.gateway.v3 i 15 urządzeń. A limit to 30 chyba nie? 6 żarówek czyli będzie 21. Quote Link to post Share on other sites
Allel 0 Posted March 29, 2020 Share Posted March 29, 2020 3 godziny temu, rezmus napisał: @Allel dziala. jaki masz firmware w hubie? Firmware: 1.4.4_0003 Plug-in: 1.2.17 Nie przypominam sobie abym zaktualizował, ale nie wykluczam Quote Link to post Share on other sites
Developer rezmus 518 Posted March 29, 2020 Author Developer Share Posted March 29, 2020 musisz zrobic aktualizacje huba na china. 1 Quote Link to post Share on other sites
piteron 90 Posted March 29, 2020 Share Posted March 29, 2020 (edited) 5 godzin temu, ruszok napisał: Powiadomienia losowo. Raz są raz nie. A jak te żarówki Ikea łączą się z bramką? I jakie dają możliwości sterowania? Da ktoś screena z pluginu? A przy okazji da się je grupować? Chcę kupić do łazienki i kuchni. Bo philipsy mi się palą. Działaja na tyle na ile firmware pozwala. Wszystkie dostępne opcje działają poprawnie.Dobrze współpracują z czujnikiem ruchu Aqara. Edit. Grupowanie jest ale plugin jest po Chinsku i jest mało intuicyjny Edited March 29, 2020 by piteron Quote Link to post Share on other sites
Leon. 0 Posted March 29, 2020 Share Posted March 29, 2020 Czy jest jakiś sposób by przenieść z "Chin" na europejski serwer A. camera hub G2 (ZNSXJ12LM). Problem polega na tym, że na modzie nie mogę jej dodać, nie przechodzi przez skanowanie kodu.) W tej chwili mam ją na oryginale X. Home na innym koncie na chińskim serwerze, udostępnianie dla Europy jest chyba zablokowane. Nawet tam jest problem z aktualizacją. Jest 3.4.6_0041 a najnowsze pokazuje 3.4.6._0052. Znajduje aktualizację ale nie pobiera. Straciłem już przez nią kilka nocy. Quote Link to post Share on other sites
mskrapi 0 Posted March 29, 2020 Share Posted March 29, 2020 Jak wyciągnąć klucz np. czujnika temperatury potrzebny do HA? Dodam, że nie posiadam karty SD w telefonie Quote Link to post Share on other sites
Developer rezmus 518 Posted March 29, 2020 Author Developer Share Posted March 29, 2020 zrob w pamieci wewnetrzej katalog /vevs/logs/ i sparuj ponownie czujnik, klucz bedzie w pairings.txt Quote Link to post Share on other sites
mskrapi 0 Posted March 29, 2020 Share Posted March 29, 2020 zrobiłem niestety nie tworzy się żadne plik Quote Link to post Share on other sites
Developer rezmus 518 Posted March 29, 2020 Author Developer Share Posted March 29, 2020 41 minut temu, Leon. napisał: Czy jest jakiś sposób by przenieść z "Chin" na europejski serwer A. camera hub G2 (ZNSXJ12LM). Problem polega na tym, że na modzie nie mogę jej dodać, nie przechodzi przez skanowanie kodu.) W tej chwili mam ją na oryginale X. Home na innym koncie na chińskim serwerze, udostępnianie dla Europy jest chyba zablokowane. Nawet tam jest problem z aktualizacją. Jest 3.4.6_0041 a najnowsze pokazuje 3.4.6._0052. Znajduje aktualizację ale nie pobiera. Straciłem już przez nią kilka nocy. na eu sparuje sie dopiero po aktualizacji do 0060. urzadzenia mozna udostepniac tylko na ten sam region, bo to osobne serwery i nic nie wiedza o innych. Quote Link to post Share on other sites
Developer rezmus 518 Posted March 29, 2020 Author Developer Share Posted March 29, 2020 (edited) 4 minuty temu, mskrapi napisał: zrobiłem niestety nie tworzy się żadne plik upewnij sie, ze robisz katalogi w dobrym miejscu i ze mi home ma uprawnienia do pamieci (storage). zrob pelny restart mi home z zabiciem procesu. Edited March 29, 2020 by rezmus Quote Link to post Share on other sites
Leon. 0 Posted March 29, 2020 Share Posted March 29, 2020 9 minut temu, rezmus napisał: na eu sparuje sie dopiero po aktualizacji do 0060. urzadzenia mozna udostepniac tylko na ten sam region, bo to osobne serwery i nic nie wiedza o innych. Dzięki rezmus, musze się uzbroić w cierpliwość. Wyśpię się. 😀 Quote Link to post Share on other sites
mskrapi 0 Posted March 29, 2020 Share Posted March 29, 2020 15 minut temu, rezmus napisał: upewnij sie, ze robisz katalogi w dobrym miejscu i ze mi home ma uprawnienia do pamieci (storage). zrob pelny restart mi home z zabiciem procesu. Ponowna instalacja pomogła, dzięki Quote Link to post Share on other sites
witooski 3 Posted March 29, 2020 Share Posted March 29, 2020 (edited) Czy ktoś z Was drodzy forumowicze ma historię tygodniową temperatury i wilgotności z okrągłego czujnika na serwerze europejskim? O dziwo dane dzienne oraz miesięczne są dostępne, natomiast tygodniowe nie W dniu 11.03.2020 o 20:30, Lector napisał: Jak usunąć to pole?:) Edited March 29, 2020 by witooski Quote Link to post Share on other sites
ruszok 6 Posted March 29, 2020 Share Posted March 29, 2020 @piteronto sam tlumaczyles? Chyba kupię te 6 do łazienki dla testu i zobaczę co to warte. Dziękuję za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
piteron 90 Posted March 29, 2020 Share Posted March 29, 2020 Nazwy nadajesz jakie chcesz. Orginalnie sa po angielsku Quote Link to post Share on other sites
piteron 90 Posted March 30, 2020 Share Posted March 30, 2020 Powiadomienia Push działają Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts