Administrator Lector 3,256 Posted March 5, 2020 Administrator Share Posted March 5, 2020 Mój problem z lista urządzeń przy dodawaniu scen rozwiązała nowa wersja - 5.6.60. Quote Link to post Share on other sites
shred23 10 Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 3 godziny temu, tomiq75 napisał: Od jakiegoś czasu mam problem z radiem sieciowym w bramce.. tzn. Odtwarza jakiś czas np. 2 minuty i po chwili nic nie słychać później samo się włączy... Jest to irytujące. Ma ktoś podobnie? Czy to wina mojego dostawcy netu.? Streaming sprawdzałem i calyczas jest 100%. Przetestowałem u siebie i działa bez problemu aktualnie 1 Quote Link to post Share on other sites
piteron 90 Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 U mnie na 5.6.60 zdecydowanie szybciej działaja sceny. W koncu nawilżacz szybko dogaduje sie z czujnikiem wilgotności. Nie wiem czy to zasługa softu czy też na łączach sie zrobilo luźniej Przy okazji jak macie zaznaczaną opcje automatycznej aktualizacji wtyczek po wifi? Quote Link to post Share on other sites
Administrator Lector 3,256 Posted March 5, 2020 Administrator Share Posted March 5, 2020 A czy nie można jakość ominąć tego że korzysta z Polskiego serwera a żeby aktualizację pobierało z Chińskiego? Quote Link to post Share on other sites
Developer rezmus 518 Posted March 5, 2020 Author Developer Share Posted March 5, 2020 nie, chmura wysyla ota bezposrednio do urzadzenia. Quote Link to post Share on other sites
Administrator Lector 3,256 Posted March 5, 2020 Administrator Share Posted March 5, 2020 Chmura aktualnie wybranego serwera? Bo mi się pojawia aktualizacja dla WiFi Reoeater 2 ale nie mogę pobrać. A po nieudanej próbie mam: Quote Link to post Share on other sites
Developer rezmus 518 Posted March 5, 2020 Author Developer Share Posted March 5, 2020 chmura = serwer = region. repeater to pare osob pisalo, ze sie nie chce zaktualizowac. Quote Link to post Share on other sites
witooski 3 Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 (edited) Proszę o pomoc. Jak mam dodać czujnik temperatury i wilgotności (okrągły z wyświetlaczem) do bramki V3 (najnowsza z Bluetooth). Gdy wchodzę w ustawienia bramki > Brama Bluetooth Mesh > Połączono urządzenia Bluetooth i odświeżam widok, to nie znajduje mi nic. Czy muszę czujniki wcześniej dodać do Mi Home tak jak każde inne urządzenie? Czy w takim wypadku nie zostaną one dodane przy użyciu Bluetooth telefonu zamiast bramki? Edited March 5, 2020 by witooski Quote Link to post Share on other sites
Developer rezmus 518 Posted March 5, 2020 Author Developer Share Posted March 5, 2020 (edited) musisz dodac przez bluetooth. bramka ble dostaje dane od sensorow ble w okolicy i sprawdza w chmurze, czy dany sensor jest sparowany z twoim kontem. jesli tak to zaczyna przesylac jego dane do chmury. po dodaniu poczekaj z godzine i bedzie go widac pod bramka ble. pamietaj, ze bluetooth to live polaczenie z sensorem i odswiezanie danych real time, a ble to tylko dane wysylane do chmury co okolo 10 minut, wiec mniej lub bardziej historyczne. Edited March 5, 2020 by rezmus 1 Quote Link to post Share on other sites
witooski 3 Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 O super! Dodałem jak powiedziałeś i już widać jeden sensor. Dzięki rezmus! Quote Link to post Share on other sites
piteron 90 Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 Panowie Który i czy wogule czujnik temp wilgotności ma obsługę w naszym języku . Pytanie czysto teoretyczne. Mam oczyszczacz 3H z dystrybucji PL. Dziasiaj zalogowalem sie na serwer CN bo tylko tam jest aktualizacja. Wszystko przebiegło ok i teraz pytanie. Skoro nie ma aktualizacji do produktów EU to pobranie takowej z Chin nienspowoduje jakiegoś konfliktu Quote Link to post Share on other sites
trojan 0 Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 (edited) Witam wszystkich! Zmodowana apka jest super! Właśnie przesiadam sie z serwerów cn na eu (ze względu na prędkość działania) ale problem mam z jedną kamerą mijia.camera.v3. Działa poprawnie w regionie cn natomiast po wybraniu eu kończy ładować obraz na 91% i póżniej jest info, że nie da się połączyć. Czy da się coś z tym zrobić? Edited March 5, 2020 by trojan Quote Link to post Share on other sites
Developer rezmus 518 Posted March 5, 2020 Author Developer Share Posted March 5, 2020 sprzet ma aktualizacje tam gdzie jest fabrycznie przeznaczony i tam powinienes aktualizowac. czesc sprzetu jak 3h ma 2x mcu i sprawa moze sie czasem komplikowac jak probujesz aktualizowac na zlym regionie. Quote Link to post Share on other sites
Nowak 30 Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 Rezmus, odnośnie aktualizacji prośba do ciebie. Swoje Mi Multi Mode (Bramka od Xiaomi pod usb) masz ustawione na China jak piszesz. Czy mógłbyś podawać kiedy pojawi się aktualizacja? Mam tą bramkę na EU i myślę, że kilka innych osób też. Więc będzie to znacząca informacja. Z góry ... Dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
Developer rezmus 518 Posted March 5, 2020 Author Developer Share Posted March 5, 2020 aktualizacja idzie partiami. 0016 widzialem w ota, a moj hub dostal tydzien pozniej, wiec nie wiem na ile to info ma sens. taka propagacja moze trwac nawet do miesiaca zanim kazdy dostanie. Quote Link to post Share on other sites
Developer rezmus 518 Posted March 5, 2020 Author Developer Share Posted March 5, 2020 48 minut temu, trojan napisał: Witam wszystkich! Zmodowana apka jest super! Właśnie przesiadam sie z serwerów cn na eu (ze względu na prędkość działania) ale problem mam z jedną kamerą mijia.camera.v3. Działa poprawnie w regionie cn natomiast po wybraniu eu kończy ładować obraz na 91% i póżniej jest info, że nie da się połączyć. Czy da się coś z tym zrobić? zrob downgrade tym firmware, a potem zaktualizuj do ostatniego na regionie eu. https://github.com/EliasKotlyar/Xiaomi-Dafang-Hacks/files/2320611/tf_recovery.for.SXJ02ZM.All.White.Xiaomi.1080P.smart.cam.zip Quote Link to post Share on other sites
piteron 90 Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 Czyli rozumiem ze nie robić tak ze mam dystrybucje EU i przepinam sie na serwer CN aby tylko pobrać aktualizację? Tylko w tym jest jeden problem na urządzeniach EU nie bylo aktualizacji od 9 stycznia. Na CN byly juz dwie. Chodzi o 3H. Przyłączam sie też do prośby o zamieszczanie infa o aktualizacjach na serwerach CN poniewaz większość z nas ma sprzet CN a dzieki temu genjalnemu modowi wiekszosc siedzi na serwerach europejskich. Nawet jeśli jest zwłoka w aktualizacjach to takie info spowoduje zainteresowanie. Z góry dziękuję Ponawiam pytanie o czujnik Czy np Aqara wersja EU bedzie miala polskie menu w aplikacji Quote Link to post Share on other sites
trojan 0 Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 36 minut temu, rezmus napisał: zrob downgrade tym firmware, a potem zaktualizuj do ostatniego na regionie eu. https://github.com/EliasKotlyar/Xiaomi-Dafang-Hacks/files/2320611/tf_recovery.for.SXJ02ZM.All.White.Xiaomi.1080P.smart.cam.zip Rezmus wielkie dzięki! Wszystko ruszyło! Jutro bede w innej lokalizacji i tam mam kamerę Mi Home Security Camera 360 1080P (chuangmi.camera.ipc009). Czy w przypadku podobnych objawów też zrobić jej downgrade tym samy softem? Quote Link to post Share on other sites
Developer rezmus 518 Posted March 5, 2020 Author Developer Share Posted March 5, 2020 @trojan to inna kamera, wiec logiczne, ze nie jesli bedziesz zmienial cn na eu i nie ruszy to wrzuc to dla ipc009 http://cdn.cnbj2.fds.api.mi-img.com/chuangmi-cdn/product/ipc009/firmware/IPC009_3.4.6_0213.zip @piteron jesli masz sprzet eu to aktualizujesz na eu. akurat na cn mozesz cos zlapac, bo ten model ma 2x mcu. pierwsze odpowiada za chmure xiaomi (i to pewnie aktualizujesz na cn), a drugie za wlasciwa obsluge oczyszczacza. w dluzszej perspektywie mozesz zlapac bricka jak bedziesz aktualizowal tam gdzie nie trzeba. Quote Link to post Share on other sites
piteron 90 Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 I teraz wszystko jasne. Czyli nie aktualizować Mam tylko nadzieje ze nic się nie .......... Dziala ok ale teraz będę wiedzial o co chodzi Quote Link to post Share on other sites
Levy 6 Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 Rezmus mam zaktualizowana lumi.camera.aq1???? i zbiegło się to z przesiadka na serwery eu. Przy alarmie nie zapisuje krótkich filmików jak myślisz wina softu czy eu Quote Link to post Share on other sites
Developer rezmus 518 Posted March 5, 2020 Author Developer Share Posted March 5, 2020 na 99% eu. Quote Link to post Share on other sites
Levy 6 Posted March 6, 2020 Share Posted March 6, 2020 (edited) Da się coś z tym zrobić? Widzę że brakuje też dzienników z automatyzacji.... To też chmura? Edited March 6, 2020 by Levy Quote Link to post Share on other sites
Developer rezmus 518 Posted March 6, 2020 Author Developer Share Posted March 6, 2020 nie da, bo na to co po stronie chmury nie ma wplywu. logi pewnie tez wina eu, bo ktos mi mowil, ze na eu ze starym hubem mi cn tez nie ma logow w pluginie z dzialania sensorow. Quote Link to post Share on other sites
przemekbial 2 Posted March 6, 2020 Share Posted March 6, 2020 (edited) Hej, witam ponownie. Po zmianie regionu na eu, nie przychodzą powiadomienia na telefon o wysokiej wilgotności...co z tym zrobić? Edited March 6, 2020 by przemekbial Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts