Developer rezmus 518 Posted February 12, 2020 Author Developer Share Posted February 12, 2020 masz jakis nowy plugin, bo tego wczesniej nie bylo dla 1s chyba. jutro zobacze jak wroce do domu. Quote Link to post Share on other sites
Warson 0 Posted February 12, 2020 Share Posted February 12, 2020 2 minuty temu, rezmus napisał: masz jakis nowy plugin, bo tego wczesniej nie bylo dla 1s chyba. jutro zobacze jak wroce do domu. No jakby wymuszał SIngapur albo Chinski serwer, będę bardzo wdzięczny bo oczywiście nie omieszkam SUbskrybować programu. Zatem czekam na Info. Bardzio dziękuję za góry Quote Link to post Share on other sites
witooski 3 Posted February 13, 2020 Share Posted February 13, 2020 Zjedź na sam dół w oknie wyboru regionu i wybierz "Other" jeżeli jest. U mnie tak, to właśnie działa z 1S. W ustawieniach Mi Home mam wybrany Region/Język Polski. 1 Quote Link to post Share on other sites
Warson 0 Posted February 13, 2020 Share Posted February 13, 2020 Okej, a który model byście wybrali docelowo do zakupu? Mijia 1S czy Viaomi V2 Pro? Mam możliwość oddania mijia bo nie wiem czy dobry zakup, i czy czasem nie lepiej kupić z opcją mopowania? Quote Link to post Share on other sites
Drang3r 0 Posted February 13, 2020 Share Posted February 13, 2020 Witam, proszę bardzo o pomoc bo niestety jestem laikiem w tych kwestiach. Uznałem że dobrym pomysłem będzie obsługiwanie terrarium za pomocą mi home, mam obecnie bramkę, wtyczkę oraz czujnik. Wszystko zakupione z ali więc region chiński i tu pojawia się problem. Serwery są przeciążone 24/7, automatyzacja nie działa a wszystko muszę robić manualne(oczywiście podłączając i odłączając kabel grzewczy ręcznie, bo gniazdko w 90% nie odbiera polecenia). Co mogę zrobić w takim wypadku? I proszę o podesłanie linka do najnowszej wersji apki. Wiem że ten problem był rozwiązywany tutaj wcześniej ale niestety dużo z tego jest dla mnie niezrozumiałe także poradnik dla ułomnych będzie jak najbardziej na miejscu. Quote Link to post Share on other sites
mini21 1 Posted February 13, 2020 Share Posted February 13, 2020 Najnowszą wersję apli znajdziesz tu (w pierwszym poście jest link):https://www.kapiba.ru/2017/11/mi-home.html 1 Quote Link to post Share on other sites
Warson 0 Posted February 13, 2020 Share Posted February 13, 2020 20 godzin temu, rezmus napisał: masz jakis nowy plugin, bo tego wczesniej nie bylo dla 1s chyba. jutro zobacze jak wroce do domu. I jak będzie coś z tego? Quote Link to post Share on other sites
Developer rezmus 518 Posted February 13, 2020 Author Developer Share Posted February 13, 2020 to jest jednak stary plugin. jak wybierasz singapur to nie idzie? oczywiscie robota podpinasz na eu wczesniej. Quote Link to post Share on other sites
Warson 0 Posted February 13, 2020 Share Posted February 13, 2020 Godzinę temu, rezmus napisał: to jest jednak stary plugin. jak wybierasz singapur to nie idzie? oczywiscie robota podpinasz na eu wczesniej. Na Singapur idzie, ale wtedy mapy się ładują ogrom czasu. Quote Link to post Share on other sites
Developer rezmus 518 Posted February 13, 2020 Author Developer Share Posted February 13, 2020 napisz do mnie na priv. generalnie to ustawienie nie powinno miec znaczenia gdzie sa mapy trzymane/ one powinny byc zawsze przesylane przez api regionu do ktorego jest robot podlaczony w mi home. 1 Quote Link to post Share on other sites
michal01 66 Posted February 14, 2020 Share Posted February 14, 2020 Czujniki temp. Aqara czy Xiaomi pokazują temperaturę np. 4,75 st., czy jest możliwość modyfikacji aplikacji tak, żeby można było ustawić automatyzację też z rozdzielczością np. do 1 miejsca po przecinku, czyli np. 20,3 st. ? Quote Link to post Share on other sites
Developer rezmus 518 Posted February 14, 2020 Author Developer Share Posted February 14, 2020 mozna, ale niekoniecznie bedzie to super dzialac, bo to zalezy jak sensor wysyla dane. wrzucamy json tam gdzie zawsze i uzywamy warunkow z ~ (przykladowo 2030 = 20,3). lumi.weather.v1.json lumi.sensor_ht.v1.json 1 Quote Link to post Share on other sites
michal01 66 Posted February 14, 2020 Share Posted February 14, 2020 Json wrzucone do katalogu vevs i kurcze po wyborze w warunku czujnika pokazuje mi normalnie temp. jak wcześniej. Coś nie tak robię? Quote Link to post Share on other sites
Developer rezmus 518 Posted February 14, 2020 Author Developer Share Posted February 14, 2020 vevs/automations/ 1 Quote Link to post Share on other sites
michal01 66 Posted February 14, 2020 Share Posted February 14, 2020 No i wszystko jasne, dzięki działa. Quote Link to post Share on other sites
tomiq75 68 Posted February 14, 2020 Share Posted February 14, 2020 Wreszcie w najnowszej wersji poprawili temperatury i wilgotności wyświetlanie. ???? 1 Quote Link to post Share on other sites
Developer rezmus 518 Posted February 14, 2020 Author Developer Share Posted February 14, 2020 xiaomi nie poprawilo. vevs naprawil, bo ile mozna czekac na nich 1 1 Quote Link to post Share on other sites
Gravis 94 Posted February 14, 2020 Share Posted February 14, 2020 Jest jakas nowa wersja? Bo u mnie po staremu Quote Link to post Share on other sites
tomiq75 68 Posted February 14, 2020 Share Posted February 14, 2020 Na stronie pojawi się niebawem.... Quote Link to post Share on other sites
kazek81 2 Posted February 14, 2020 Share Posted February 14, 2020 2 godziny temu, rezmus napisał: xiaomi nie poprawilo. vevs naprawil, bo ile mozna czekac na nich Czy może vevs jakoś poradzić z podłączeniem xiaofanga pod EU, bo nie moge zjechać z softem (nawet przy pomocy TTL). Próbowałem do vevs pisać przez TELEGRAM ale odpowiedzi brak. Quote Link to post Share on other sites
pwiosna 0 Posted February 14, 2020 Share Posted February 14, 2020 Witam. Mam problem z google home. Nie steruje mi włączeniem i wyłączeniem oczyszczacza xiaomi 3h. google home pisze że oczyszczacz jest offline. Z poziomu aplikacji xiaomi home sterowanie działa. Usługa Mi home jest połączona z google home. Co może być nie tak? Quote Link to post Share on other sites
MacOn 0 Posted February 14, 2020 Share Posted February 14, 2020 Hej. Mam problem z czujnikiem temp i wilgotności , co kilka dni kasują się zapamiętane dane temperatury. Gdzie są zapisywane te dane? I czy można je odzyskać albo co można zrobić żeby ich nie traciło. I jeszcze drugi problem, widziałem że "inni " użytkownicy mają ciśnienie podane w hPa a nie w kPa. Da się zmienić jednostki ciśnienia? Quote Link to post Share on other sites
Levy 6 Posted February 15, 2020 Share Posted February 15, 2020 Rezmus Jak pobrać najnowsza wersje Quote Link to post Share on other sites
Developer Kaudii® 13,751 Posted February 15, 2020 Developer Share Posted February 15, 2020 Subskrypcja, to będziesz miał automatyczne aktualizacje, Quote Link to post Share on other sites
ruszok 6 Posted February 15, 2020 Share Posted February 15, 2020 (edited) Czujnik temp Aquara mi padł? Do dziś chodził. Dziś się okazało że brak połączenia - bateria martwa. Wymieniłem. Łączy się. Ciśnienie mierzy, ale temp i wilgotność umarła. Od razu dodam, że czujnik jest na dworze, ale na balkonie, pod daszkiem bez dostępu wody. Jak go zdjąłem był suchy, a w nocy nie padało tak czy owak. Edited February 15, 2020 by ruszok Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts