Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

[MOD] Xiaomi Home (Mi Home)


Recommended Posts

  • Replies 5.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jest to zmodyfikowana aplikacja, która obsługuje wszystkie urządzenia na każdym regionie (z pewnymi wyjatkami), modyfikacje automatyzacji, itp. Aktualna wersja moda vevs do pobrania na dole tej strony https://www.kapiba.ru/2017/11/mi-home.html user: (pusty) haslo: boldem na dole strony z modem (9-12 cyfr)

wszystko robicie na wlasne ryzyko dla chetnych wrzucam firmware do MJSXJ02HL/hlc6 w 2 wersjach. czyste 4.0.5_0105 i lekko zmodyfikowane, ktora umozliwia uruchomienie wlasnego kodu z karty sd podczas startu (run.sh przykladowy uruchamia telnet, user root pass ismart12). edit: dodalem downgrade do 4.0.5_0105 jesli ktos ma nowy uboot, ktory wymaga podpisanego firmware. flashowanie wyglada tak: wrzucamy demo_hlc6.bin (lub demo_hlc6_sign.bin) na karte pamieci (fat32) wylac

mod to wspolne dzielo i na pewno by nie istnial w takiej formie bez pracy wlozonej przez nas obydwu. nie mam z tego zadnej kasy. propozycje mialem, ale nie mam takiej potrzeby.

Posted Images

Hmm.. czyli nic po mojej stronie zrobić się nie da l.... czyli pozostaje czekać czy może będzie support w tego na EU..bo to jest jedyne urzadzenie jakie mam wymagające CN..... w Przypadku innych na razie większego Problemu nie zauważyłem...

 

Btw: full screen w kamerze nie działał..ale po reinstalu działa ok.

 

Edited by MaCkBeTh
Link to post
Share on other sites

@piteron na Gu10 Ikea masz ustawione kilka automatyzacji? Pytam bo u siebie jak mam ustawioną jedną on/off to działa ok. Ale jeśli tylko dodam kolejną automatyzację to robi mi się dyskoteka totalna nawet przy tej on/off. Tydzień walczę z tematem i dalej kicha.

Link to post
Share on other sites
5 godzin temu, piteron napisał:

@Nowak automatyzacji mam sporo. Wszystkie działają idealnie. Ale powtarzam mam je rozgrupowane. W grupach dzialaly jak chciały

Screenshot_2021-02-06-14-39-30-236_com.xiaomi.smarthome.jpg

Ja właśnie o rozgrupowanych mówię. Jak mam tylko scenę on/off to włączają się i wyłączają wszystkie z przycisku aqara bezprzewodowy ścienny. Jak dołożę np., że podwójne kliknięcie to..coś tam wtedy zapalają się każda inna barwa, część gaśnie na klik inne przygasają na chwilę i odpalają znów z inną mocą. Dyskoteka się robi jak pisałem. Nie mam już pomysłu jak to ugryźć.

Link to post
Share on other sites

Mam jeszcze jedno pytanko dotyczące aplikacji.. wygląda na to że mam ogromne lagi przy korzystaniu z apki...sama automatyzację działa nawet jako tako. Często robiąc cokolwiek w apce nie wczytują mi się dane, automatyzację jakie mam zapisane. Kliknięcie na wł/wył żarówkę potrafi się nie udać 10 razy pod rząd....Jak zapisuje coś często dostaje komunikat "utracono połączenie z siecią" chociaż mój telefon mam cały czas połączenie wifi i do netu...chyba że mam jakiś problem z ustawieniami telefonu?

Link to post
Share on other sites

Aaa czyli to oznacza problem z połączeniem z chmura a nie z siecią jako tako...oki, rozumiem. Kurcze, myślę jak obejść ten IR remote żeby wrócić na EU..ale chyba się nie da dopóki nie będzie wspierane API..bo co dziwne samo urządzenie do serwera EU mogę podłączyć...na wysokim ID konta...jeszcze chyba zostało zalogowanie na niskie ID konta i serwer eu, ciekawe co wtedy?

Link to post
Share on other sites

Dzisiaj jakieś lagi na chmurze przy BLE? Nawilżacz nie chce się sam włączyć przy określonej wilgotności :| czujka bluetooth z wyswietlaczem
Czy Switch Aqara | Opple działa tlyko na zigbee 3.0 bramkach? w reklamach piszę, że to 3.0 w apce mogę wybrać Wireless Scene Switch i niby bramka Aqary do kontaktu kompatybilna

Link to post
Share on other sites

Koledzy,

Czy coś się zmieniło w apce bo nawilżacz który do tej pory miałem dodany i działał teraz mi pokazuje mże nie jest dostępny dla mojego regionu.

Dawno nie korzystałem z niego i stał w pokoju kilka miesięcy nie podłączony do gniazdka. Dziś go włączyłem do prądu, w apce się pojawił jako aktywny (mogę go łączyć i wyłączyć) ale jak próbuję cokolwiek więcej zobaczyć klikając na niego to dostaję info " To urządzenie tymczasowo nie jest wspierane wybranym kraju lub regionie". Region mam ustawiony Polska i do tej pory działał prawidłowo.

Usuwałem go i podłączałem na nowo i nic. Przełączyłem apke na region Chiny i dodałem go tam, ale tam też dostaję info że nie jest obsługiwany.

Screenshot_20210207-142616.jpg

Link to post
Share on other sites
29 minut temu, rezmus napisał:

zmien region tam gdzie miales i w modzie zrob automatyzacje jesli > uruchom recznie, to > zmien region na eu. uruchom automatyzacje.

Region miałem cały czas Polska i nic tu nie zmieniałem od kilku miesięcy. Tu też dodawałem kiedyś nawilżacz (tak mi się wydaje). A teraz mam ,że nie dostępny. Nawilżacz bym kupiony na ali i był w oryginalnej apce widoczny tyko w regionie Chiny. Teraz i tu pokazuje problem.  Więc za bardzo nie wiem co i na co mam zmienić

Link to post
Share on other sites

Hej, czy MI Home tak działa: przepisałem właśnie wszystkie urządzenia na serwer EU..i jest super..ale o dziwo automatyzację które miałem zapisane (LAN)  będąc na CN dalej działaj... Tam stworzyłem sobie jedną nowa automatyzację, odpala się ona.. i wykonuje te polecenia, które były zapisane w automatyzacji kiedy byłem na CN...czy to oznacza, że muszę znowu się przelogować i wszystkie stare skasować?

Link to post
Share on other sites
  • Developer

w pluginie ta linia

airpressure: _LHCommonFunction.LHElectricityDataManager.formatDataNumber(Number((subpressure / 1000).toFixed(1)), 1)

i ta

airpressure: _LHCommonFunction.LHElectricityDataManager.formatDataNumber(Number((item / 1000).toFixed(1)), 1)

  • Thanks 3
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

 

adblock-th.png

 

 

 

Our forum lives up to the advertisements displayed.
To browse the content of our forum, please disable AdBlock.

 

 

I accept