Nowak 28 Posted January 12 Share Posted January 12 W ramach offline na mgl03. Od około 4 godzin wyrzuca mi losowo żarówki do offline. Co ciekawe to po kolejnym kliknięciu na włącznik lub kafel aplikacji wraca do online. Bramka wciąż na firmware 1.4.6_0012. Wszystko na EU. Quote Link to post Share on other sites
R4fal 0 Posted January 12 Share Posted January 12 U mnie bramka Aqara Gateway 2 w obecnej chwili ma lagi gdy używa się przełączników wireless remote switch Quote Link to post Share on other sites
Administrator Lector 3,233 Posted January 12 Administrator Share Posted January 12 Gateway v2 nie działają poprawnie włączniki ZigBee, z aplikacji żarówki mogę zgasić. Quote Link to post Share on other sites
KristofX 41 Posted January 12 Share Posted January 12 51 minut temu, Nowak napisał: W ramach offline na mgl03. Od około 4 godzin wyrzuca mi losowo żarówki do offline. Co ciekawe to po kolejnym kliknięciu na włącznik lub kafel aplikacji wraca do online. Bramka wciąż na firmware 1.4.6_0012. Wszystko na EU. mam to samo, chyba znowu jest jakiś problem Quote Link to post Share on other sites
R4fal 0 Posted January 12 Share Posted January 12 3 minuty temu, Lector napisał: Gateway v2 nie działają poprawnie włączniki ZigBee, z aplikacji żarówki mogę zgasić. Jest to chwilowy problem? bo wcześniej wszystko działało mi poprawnie do teraz Quote Link to post Share on other sites
piteron 76 Posted January 12 Share Posted January 12 (edited) To ja tu dzisiaj relaya podpinam i myślę że coś naknocilem a tu wychodzi że nic sie nie stało 😆😆😆 U mnie wszystkie meshe offline i zero reakcji na wireless Edited January 12 by piteron Quote Link to post Share on other sites
R4fal 0 Posted January 12 Share Posted January 12 Zauważyłem że bramka Gateway 2 próbuje połączyć z serwerem lecz pingując adres jest 100% packet loss. Quote Link to post Share on other sites
Administrator Lector 3,233 Posted January 12 Administrator Share Posted January 12 @R4fal nie wiem czy chwilowe, ale wkurzające. Tak mi się działo na serwerze China, przeszedłem na EU było super i znów coś nie tak. Quote Link to post Share on other sites
beetle 1 Posted January 12 Share Posted January 12 (edited) 39 minut temu, Lector napisał: Gateway v2 nie działają poprawnie włączniki ZigBee, z aplikacji żarówki mogę zgasić. W oryginalnej aplikacji XH jest też problem z aktywacją ochrony poprzez skrót. Poprawnie odświeża się stan ochrony dopiero po wejściu głębiej. Wszystko działa z opóźnieniem na regionie PL. Edited January 12 by beetle Quote Link to post Share on other sites
Developer rezmus 460 Posted January 12 Author Developer Share Posted January 12 sprawdzcie teraz u mnie wszystko gra. zigbee, ble, ble mesh, wifi sterowane przez bramke. 3 Quote Link to post Share on other sites
R4fal 0 Posted January 12 Share Posted January 12 (edited) Bramka odzyskała połączenie lecz niektóre żarówki wifi które łączą się do zapewne tego samego serwera (adresy ip są bliskie sobie) jeszcze nie do końca działają. Spróbuje wymusić restart połączeń na routerze. Po restarcie zaczyna wszystko działać Edited January 12 by R4fal Quote Link to post Share on other sites
razo 5 Posted January 12 Share Posted January 12 U mnie już też wszystko wróciło do normy, ale przez godzinę praktycznie nic nie działało. Quote Link to post Share on other sites
piteron 76 Posted January 12 Share Posted January 12 Wszystko wróciło do normy poza laaaagiem na meshu jak stad do Shenzen 😆😆 1 Quote Link to post Share on other sites
Nowak 28 Posted January 12 Share Posted January 12 U mnie też już spokój. A co do laga przy kafelkach to na wszystkich żarówkach i wifi i mesh i ikea mam taki sam ok. 2 sekundowy. Coś musieli ostro grzebać. Nie ma nawet tygodnia, żeby u kogoś coś się nie wysypało. A my wciąż gonimy króliczka, czy tam kotka ...zielonego 😀 Quote Link to post Share on other sites
piteron 76 Posted January 12 Share Posted January 12 Kolego @Nowak stanowczo sprzeciwiam sie porównywaniu kotka do króliczka 😆😆 1 Quote Link to post Share on other sites
coldwelcome 0 Posted January 13 Share Posted January 13 14 godzin temu, Nowak napisał: W ramach offline na mgl03. Od około 4 godzin wyrzuca mi losowo żarówki do offline. Co ciekawe to po kolejnym kliknięciu na włącznik lub kafel aplikacji wraca do online. Bramka wciąż na firmware 1.4.6_0012. Wszystko na EU. Zdecydowanie, co jakiś czas coś zmieniają w Matrixie :D Quote Link to post Share on other sites
Dobrzyl 0 Posted January 13 Share Posted January 13 W dniu 11.01.2021 o 09:18, Strohs napisał: To niezupełnie tak działa. Urządzenia ble rozsyłają informację w eter ogólnie (tzw rozgłoszeniowo) a nie do konkretnej bramki. Więc ilość "podłączonych" bramek nie wpływa na żywot baterii w czujniku. Rezmus - popraw mnie jeśli coś namieszałem.😁 No dobra a jeszcze pytanie bo dla nawilżacza 1 generacji w mode nie mogę ustawić timer zone i np widzę że czujniki Qinping temp and rh monitor M version synchronizują się ale czas jest przesunięty wstecz Quote Link to post Share on other sites
Developer rezmus 460 Posted January 13 Author Developer Share Posted January 13 wejdz kilka razy w plugin, wykres bedzie uciety o roznych godzinach. Quote Link to post Share on other sites
Developer rezmus 460 Posted January 13 Author Developer Share Posted January 13 nowe sensory ble motion/door od qingping/cleargrass. US $8.99 10%OFF | qingping cleargrass door windor sensor Bluetooth 5.0 MESH Connect Safety Burglar Alarm Detector work with xiaomi mi home apphttps://a.aliexpress.com/_BPR7Vt US $11.82 31%OFF | Qingping Motion And Ambient Light Sensor Human Body / Pet Smart Body Movement Motion & light Sensor With Base For Mihome Apphttps://a.aliexpress.com/_BSOofD Quote Link to post Share on other sites
Strohs 1 Posted January 13 Share Posted January 13 Niestety ale coraz więcej przesyłek ląduje w oddziale celnym. Nawet te małe. U mnie to co kupiłem w czarny piątek wszystko zostało zatrzymane i czeka na cło / VAT. Trzeba będzie polować na wysyłki z magazynów EU Quote Link to post Share on other sites
Developer rezmus 460 Posted January 13 Author Developer Share Posted January 13 wyslane poczta 0045? u mnie jeszcze nic nie wpadlo na clo. Quote Link to post Share on other sites
Strohs 1 Posted January 13 Share Posted January 13 Wysłane pocztą "Niderlandzką" czyli niby "Holandia" Quote Link to post Share on other sites
Developer rezmus 460 Posted January 13 Author Developer Share Posted January 13 z tego co kojarze to czesto trafia na clo, 0045 prawie nigdy. dopiero od polowy 2021 poczta ma vat doliczac z automatu. Quote Link to post Share on other sites
Developer Kaudii® 13,679 Posted January 13 Developer Share Posted January 13 ja jak zamawiam to albo belgijską lub niderlandzką pocztą, nigdy na cło nic mi nie weszło, ale kto wie coś może się zmienić, z tym że w przypadku nadania paczki z Holandii i Belgi nie powinno wpadać na cło, no chyba, że już nas wyprowadzili z Unii i żyjemy w Matrixie oczywiście do Holandii i Belgi przychodzi paczka zbiorczą, potem jest wysyłane mniejszymi paczkami Quote Link to post Share on other sites
Nowak 28 Posted January 13 Share Posted January 13 14 godzin temu, piteron napisał: Kolego @Nowak stanowczo sprzeciwiam sie porównywaniu kotka do króliczka 😆😆 Kolego @piteron rozumiem Twój sprzeciw 😀 Przyjęty 👍 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts