coldwelcome 5 Posted December 27, 2020 Share Posted December 27, 2020 Godzinę temu, piteron napisał: Panowie,czy tez od jakiś 2 tygodni macie problem z wyrzucaniem zigbee z mgl03 Zdecydowanie. Wczoraj lagi w komunikacji z bramą. Dziś w nocy PIR-y nie załączyły mi oświetlenia. Po wejściu w MiHome wszystko było Offline poza sprzętami BLE i WiFi. Restart bramki nie pomógł, teraz jest w normie - wszystko jakoś działa. Quote Link to post Share on other sites
piteron 85 Posted December 27, 2020 Share Posted December 27, 2020 (edited) U mnie od 2 tyg sa takie szopki. Nie raz wystarcza wcisniecie switcha,za innm razem restart bramki. Tak jak dzialala ona bardzo stabilnie tak teraz regularnie rono coś jest offline. A żeby było śmieszniej na 4 switche raz sa 3 offline a ze dwa dni tylko jeden. Ja swoje czujniki ruchu i zalania przeniosłem tydzień temu na bramkę Aqary i dzialaja bez problemu,na mgl03 mogło całe mieszkanie zalać i żaden się nie odezwał. @rezmus to coś u "nich" czy bramka ma już dosyć Edited December 27, 2020 by piteron Quote Link to post Share on other sites
Nowak 29 Posted December 27, 2020 Share Posted December 27, 2020 @piteron na starym 1.4.6_0012 i jak kiedyś wywalało raz na 2 tygodnie, tak od ok. 2 miesięcy nie wywaliło ani raz. Serwer EU. Coś zwalili w najnowszej wersji. Trzeba @rezmus pytać czy da radę przywrócić starszą wersję na mgl03. I potem spokojnie czekać na kolejną wersję firmware. Quote Link to post Share on other sites
maras26 5 Posted December 27, 2020 Share Posted December 27, 2020 5 godzin temu, piteron napisał: Subskrybenci widzą Cześć gdzie można wykupić taka subskrypcję i jaki jest koszt? Quote Link to post Share on other sites
piteron 85 Posted December 27, 2020 Share Posted December 27, 2020 Na starym miałem ok tzn miałem problem z powiadomieniami. Zdarzało się raz na jakiś czas jakiś offline ale nie tak jak teraz. Teraz powiadomienia są ok ale stabilność żadna. Codziennie coś. Z tego co kiedys @rezmus pisał to nie da się wrócić do starszego firmware.A skoro sie nie da to mgl03 będzie obsługiwała mesh a poczekamy na nową Aqare. W każdym bądź razie jeśli ktoś nie musi niech przemysli aktualizacje Quote Link to post Share on other sites
piteron 85 Posted December 27, 2020 Share Posted December 27, 2020 1 minutę temu, maras26 napisał: Cześć gdzie można wykupić taka subskrypcję i jaki jest koszt? Poszukaj w tym temacie bylo juz kilka razy.Zresztą jak klikniesz w update w aplikacji to pokaże co i jak Quote Link to post Share on other sites
Pat 6 Posted December 27, 2020 Share Posted December 27, 2020 39 minut temu, piteron napisał: Poszukaj w tym temacie bylo juz kilka razy.Zresztą jak klikniesz w update w aplikacji to pokaże co i jak Co do subskrypcji, już dwa razy bank blokował mi kartę z powodu opłaty do boosty..masakra jakaś, ktoś miał taki przypadek ? Bank ING Quote Link to post Share on other sites
przemekbial 2 Posted December 27, 2020 Share Posted December 27, 2020 Ja minutkę temu wykupiłem subskrypcję. Pomimo to nie mogę wykonać aktualizacji z poziomu aplikacji... Quote Link to post Share on other sites
piteron 85 Posted December 27, 2020 Share Posted December 27, 2020 8 minut temu, Pat napisał: Co do subskrypcji, już dwa razy bank blokował mi kartę z powodu opłaty do boosty..masakra jakaś, ktoś miał taki przypadek ? Bank ING U mnie raz pko.s.a nie puściło przelewu. Ale zadzwoniłem i zrobili autoryzację Quote Link to post Share on other sites
Developer rezmus 500 Posted December 27, 2020 Author Developer Share Posted December 27, 2020 Godzinę temu, Nowak napisał: @piteron na starym 1.4.6_0012 i jak kiedyś wywalało raz na 2 tygodnie, tak od ok. 2 miesięcy nie wywaliło ani raz. Serwer EU. Coś zwalili w najnowszej wersji. Trzeba @rezmus pytać czy da radę przywrócić starszą wersję na mgl03. I potem spokojnie czekać na kolejną wersję firmware. nie da sie chyba, ze masz dostep telnet lub polutujesz uart. nigdy nie mialem zadnego sensora offline polaczonego do mgl03 na dowolnym firmware. Quote Link to post Share on other sites
piteron 85 Posted December 27, 2020 Share Posted December 27, 2020 4 minuty temu, przemekbial napisał: Ja minutkę temu wykupiłem subskrypcję. Pomimo to nie mogę wykonać aktualizacji z poziomu aplikacji... Musisz jeszcze zarejestrować swoje konto xiaomi na boosty Quote Link to post Share on other sites
przemekbial 2 Posted December 27, 2020 Share Posted December 27, 2020 Teraz, piteron napisał: Musisz jeszcze zarejestrować swoje konto xiaomi na boosty A jak to zrobić? Quote Link to post Share on other sites
piteron 85 Posted December 27, 2020 Share Posted December 27, 2020 1 minutę temu, rezmus napisał: nie da sie chyba, ze masz dostep telnet lub polutujesz uart. nigdy nie mialem zadnego sensora offline polaczonego do mgl03 na dowolnym firmware. Moze chcesz moją..... będziesz miał codziennie😁 Quote Link to post Share on other sites
przemekbial 2 Posted December 27, 2020 Share Posted December 27, 2020 Inaczej...konto na boosty mam sparowane z moim mailem. Quote Link to post Share on other sites
przemekbial 2 Posted December 27, 2020 Share Posted December 27, 2020 Quote Link to post Share on other sites
przemekbial 2 Posted December 27, 2020 Share Posted December 27, 2020 Ok. Poszło Quote Link to post Share on other sites
maras26 5 Posted December 27, 2020 Share Posted December 27, 2020 (edited) Godzinę temu, piteron napisał: Poszukaj w tym temacie bylo juz kilka razy.Zresztą jak klikniesz w update w aplikacji to pokaże co i jak Dzięki, jakoś udało mi się przebrnąć przez rosyjską stronę, mój bank odrzuca transakcje, ale udało się opłacić 6miesieczna subskrypcję przez PayPal. Aktualizacja z poziomu apki przebiegła bez problemu 👍 Edited December 27, 2020 by maras26 Quote Link to post Share on other sites
Pat 6 Posted December 27, 2020 Share Posted December 27, 2020 15 minut temu, piteron napisał: Moze chcesz moją..... będziesz miał codziennie😁 U mnie cały czas coś w odstępach różnych pokazuje się offline, raz włącznik aqara raz czujnik, a innym razem inny włącznik stają się na chwilę offline..kostka aqara też niekiedy..u mnie chyba tylko te od aqary ?! Hmm może tu jest zależność. Na innym mieszkaniu przy bramce Aqary w gniazdko, nigdy nie miałem przez co najmniej rok żadnego offline..wiadomo mniej czujników i sprzętu, ale fakt mgl03 to jakiś dramat z lekka..firmware miałem stare i teraz nowsze ciągle to samo Quote Link to post Share on other sites
Nowak 29 Posted December 27, 2020 Share Posted December 27, 2020 Godzinę temu, rezmus napisał: nie da sie chyba, ze masz dostep telnet lub polutujesz uart. nigdy nie mialem zadnego sensora offline polaczonego do mgl03 na dowolnym firmware. @rezmus z tego co pamiętam masz swoją bramkę na CN a większość na EU. Może dlatego u Ciebie problemów nie było i nie ma a ci co mają na EU doświadczają co rusz tego typu zdarzenia. Popraw mnie jeśli się mylę. Quote Link to post Share on other sites
piteron 85 Posted December 27, 2020 Share Posted December 27, 2020 Wczesniej bylo że na RU co weekend byly schody z offline.Teraz przyszła pora na EU. Mi wyrzuca urządzenia bardzo losowo. Raz padną same włączniki Aqara,a następnego dnia switche MI. Za każdym razem pir od Aqary. Raz pomaga wywolanie jakiejkolwiek automatyzacjj na urządzeniu za drugim razem trzeba bramkę z prądu odpiąć Quote Link to post Share on other sites
Developer rezmus 500 Posted December 27, 2020 Author Developer Share Posted December 27, 2020 na ru cala chmura miala problemy, a to sa jakies problemy fw bramki. mam 2 bramki na cn i eu. za czesto nie sprawdzam stanu sensorow, ale jeszcze nigdy nie trafilem na offline. Quote Link to post Share on other sites
piteron 85 Posted December 27, 2020 Share Posted December 27, 2020 A jakie obecnie jest najnowsze fw na CN.Ja mam 1.4.7_0065 A jeśli już temat bramek to czy M2 będzie działać ma MH czy tylko w Aqara home? Quote Link to post Share on other sites
Developer rezmus 500 Posted December 27, 2020 Author Developer Share Posted December 27, 2020 m2 tylko aqara. z nowych m1s dziala w mi home. generalnie ten jest najnowszy, na chinach bylo cos nowsze testowo, ale nie dla wszystkich. Quote Link to post Share on other sites
piteron 85 Posted December 27, 2020 Share Posted December 27, 2020 Cholera szkoda M2 wygląda zacnie Czyli wszystkie te problemy ktore mamy z wyrzuceniem urządzeń w offline to wina firmware bramki... trzeba czekać na update? Quote Link to post Share on other sites
karol_zamosc 0 Posted December 27, 2020 Share Posted December 27, 2020 Ja mam 1.4.6_0012 i wszystko śmiga elegancko. Mam pytanie - po co w ogóle aktualizujecie firmware? W sumie to ja używam urządzeń Xiaomi w Home Assistant ale zastanawia mnie po co aktualizować oprogramowanie jak wszystko działa poprawnie...? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts