Developer rezmus 500 Posted August 31, 2020 Author Developer Share Posted August 31, 2020 (edited) nie wiem, potestuj tag nfc wykona tylko reczna scene tak jakbys odpalil apke, znalazl ja na liscie i dal uruchom. reszta dziala tak samo. Edited August 31, 2020 by rezmus Quote Link to post Share on other sites
Levy 6 Posted August 31, 2020 Share Posted August 31, 2020 W takim razie czekam na moda Quote Link to post Share on other sites
przemekbial 2 Posted September 1, 2020 Share Posted September 1, 2020 Siemka. Proszę Was o pomoc w rozwiązaniu problemu. Posiadam dwa czujniki zalania Aqary. Wywaliło komunikaty o niskim stanie baterii. Wymieniłem baterie już trzykrotnie i dalej utrzymuje, że niski poziom. O co chodzi? Czujniki szlag trafił? Apka zmodowana v. 5.8.16 Quote Link to post Share on other sites
Kerad 0 Posted September 1, 2020 Share Posted September 1, 2020 (edited) 18 godzin temu, tomiq75 napisał: Spróbuj takie jak mam ją... Video tak samo Audio zostaw. A sample rate ustaw na 8000 U mnie tak działa Dzięki za odpowiedź, ale niestety nadal nic. Kamera jest online w aplikacji działa, a tu nie ładuje obrazu, jak to możliwe, już przerobiłem kanały od 1 do 4 no chyba że jest ich więcej? W logach mam taki warning: Cytat [WARN]<10:34:08.503 T:13856> :QPixmap::scaled: Pixmap is a null pixmap Edited September 1, 2020 by Kerad Quote Link to post Share on other sites
xiaomi 0 Posted September 1, 2020 Share Posted September 1, 2020 Czy jest cos lepszego od zarowki Aqara ZNLDP12LM (biala, regulowana barwa i moc 9W)? Jaka jest roznica w funkcjonalności miedzy zarowka sterowana przez wifi i zigbee? Mam ta i jest fajna, ale moglaby troche mocniej swiecic. Quote Link to post Share on other sites
Strohs 1 Posted September 2, 2020 Share Posted September 2, 2020 Ad1 - na tą chwilę nie ma wszystkie maja zbliżoną jasność. Sam myślę żeby kupić ze 3 szt wybebeszyć i zrobić 1 porządną lampę. Mam taką przeróbkę na 2 cobach od cree 2700 K. Niby moc ok 36W a daje 3 razy więcej światła niż lampa od xiaomi o mocy 32 W Ad 2 Zigbee działa ci niezależnie od dostępu do internetu - lokalnie. Tym samym szybkość odpowiedzi jest nieporównywalna. Miałem wyłącznik Aqary sparowany z żarówką wifi i czas odpowiedzi na serwerze EU był rzędu 2-3 sekund a czasami nie było odpowiedzi w ogóle (tj żarówka się nie zapalała). Przeszedłem na Zigbee (żarówka i wyłącznik) i problem się skończył. Quote Link to post Share on other sites
Strohs 1 Posted September 2, 2020 Share Posted September 2, 2020 (edited) - Edited September 2, 2020 by Strohs zduplikowany post Quote Link to post Share on other sites
Levy 6 Posted September 2, 2020 Share Posted September 2, 2020 (edited) Panowie zmieniłem telefon na xiaomi i brak powiadomień alarmowych w trybie poza domem z bramki mi multi. A z ochrony podstawowej już są (np. Czujnik wody) , ktoś coś podpowie? Edited September 2, 2020 by Levy Quote Link to post Share on other sites
piteron 85 Posted September 2, 2020 Share Posted September 2, 2020 (edited) 5 godzin temu, Levy napisał: Panowie zmieniłem telefon na xiaomi i brak powiadomień alarmowych w trybie poza domem z bramki mi multi. A z ochrony podstawowej już są (np. Czujnik wody) , ktoś coś podpowie? Witaj w klubie. Do mnie docierają tylko powiadomienia z czujnikow takich jak u Ciebie .Alarmy milczą Edited September 2, 2020 by piteron Quote Link to post Share on other sites
miboy 11 Posted September 2, 2020 Share Posted September 2, 2020 Miałem to samo. Całkowity reset fona do ustawień fabrycznych przez twrp i wgranie jeszcze raz romu. Teraz wszystko hula. Quote Link to post Share on other sites
piteron 85 Posted September 2, 2020 Share Posted September 2, 2020 Moj wrócił z serwisu i po tym robiłem hard reset. Poprawy żadnej Quote Link to post Share on other sites
Levy 6 Posted September 2, 2020 Share Posted September 2, 2020 Ale już na g2 powiadomienia z alarmów są. Jaja jak berety. Quote Link to post Share on other sites
piteron 85 Posted September 2, 2020 Share Posted September 2, 2020 Na LG Samsungu też powiadomienia mam. Na Xiaomi powiadomień z aplikacji Xiaomi brak,😂😂😂 Quote Link to post Share on other sites
Zinmon 0 Posted September 2, 2020 Share Posted September 2, 2020 Nie bardzo ogarniam jak ten mod działa Mam wersje 5.8.16.(vevs & rezmus) 3 urządzenia na serwerze Polskim ( dwie lampy Mi Smart LED Ceiling light i szczoteczkę) i 2 (Qingping air monkitor oraz Dling Smart Video Doorbell) na serwerze chinskim szukałem przy przełaczanu regionu opcji Odblokuj serwer linków tak jak pisze w instrukcji Ale nie ma tam nic takiego Quote Link to post Share on other sites
Pat 6 Posted September 2, 2020 Share Posted September 2, 2020 (edited) Mam mały problem, próbowałem podpiąć Aqara opple pod bramkę v3. Nie udało sie, ale podczas zabiegu mrugnelo światło lampki i wygląda na to że pozamienialy mi sie wszystkie przełączniki. Pomocy jak wrócić do poprzedniego ustawienia ? Oczywiście przełącznika opple nie widzę w mi home i jest jakiś kłopot. A może ktoś wie jak prawidłowo podłączyć ten przełącznik i wybrać co i jak robi każdy klawisz ? Edited September 2, 2020 by Pat Quote Link to post Share on other sites
Developer rezmus 500 Posted September 2, 2020 Author Developer Share Posted September 2, 2020 json do kamerek n1/n2 umozliwiajacy sterowanie pozycja z automatyzacji (do 6 zapisanych wczesniej pozycji w key area). chuangmi.camera.ipc020.json 2 Quote Link to post Share on other sites
piteron 85 Posted September 2, 2020 Share Posted September 2, 2020 44 minuty temu, Pat napisał: Mam mały problem, próbowałem podpiąć Aqara opple pod bramkę v3. Nie udało sie, ale podczas zabiegu mrugnelo światło lampki i wygląda na to że pozamienialy mi sie wszystkie przełączniki. Pomocy jak wrócić do poprzedniego ustawienia ? Oczywiście przełącznika opple nie widzę w mi home i jest jakiś kłopot. A może ktoś wie jak prawidłowo podłączyć ten przełącznik i wybrać co i jak robi każdy klawisz ? Ja dodawalem starą metodą wyboru czegokolwiek. Fakt że miałem problem z parowaniem ale to bardziej był problem mojego dostawcy internetu niz samego mihome. Ogólnie u mnie w takiej konfiguracji jak u Ciebie działa wyśmienicie......poza tym ze karteczki ponaklejalem bo z pamięcią juz nie tak 😁 Quote Link to post Share on other sites
Pat 6 Posted September 3, 2020 Share Posted September 3, 2020 8 godzin temu, piteron napisał: Ja dodawalem starą metodą wyboru czegokolwiek. Fakt że miałem problem z parowaniem ale to bardziej był problem mojego dostawcy internetu niz samego mihome. Ogólnie u mnie w takiej konfiguracji jak u Ciebie działa wyśmienicie......poza tym ze karteczki ponaklejalem bo z pamięcią juz nie tak 😁 U mnie nie chce się dodać, gdy wchodzę w "Wireless Scene Switch ( Four Button) mam napisane "undefined". Tą metodą nie daje sie sparować, gdy próbowałem metoda na jakikolwiek przełącznik by wyzwolić parowanie w bramce też sie nie udało, ale przyciski jakby działały ale "przejeły" inne nie wiem nawet jak to wytłumaczyć. Nie działąją mi dwa przyciski małe do lampek nocnych, które są połaczone przez relay i szlag mnie trafia. Później sprawdzę, bo może odcięcie zasilania pomoże. Quote Link to post Share on other sites
xiaomi 0 Posted September 3, 2020 Share Posted September 3, 2020 (edited) W dniu 2.09.2020 o 10:22, Strohs napisał: Ad1 - na tą chwilę nie ma wszystkie maja zbliżoną jasność. Sam myślę żeby kupić ze 3 szt wybebeszyć i zrobić 1 porządną lampę. Mam taką przeróbkę na 2 cobach od cree 2700 K. Niby moc ok 36W a daje 3 razy więcej światła niż lampa od xiaomi o mocy 32 W Ad 2 Zigbee działa ci niezależnie od dostępu do internetu - lokalnie. Tym samym szybkość odpowiedzi jest nieporównywalna. Miałem wyłącznik Aqary sparowany z żarówką wifi i czas odpowiedzi na serwerze EU był rzędu 2-3 sekund a czasami nie było odpowiedzi w ogóle (tj żarówka się nie zapalała). Przeszedłem na Zigbee (żarówka i wyłącznik) i problem się skończył. Dzieki za odpowiedz. Pokazesz jak wyglada ta twoja przerobka? Jest jakas inteligentna zarowka na gwint E14, ktora bedzie pasowac do takiego oswietlenia? Edited September 3, 2020 by xiaomi Quote Link to post Share on other sites
Strohs 1 Posted September 4, 2020 Share Posted September 4, 2020 Nie mam oświetlenia na E14 więc raczej nie pomogę (poza kinkietem przy lustrze ale tam nie potrzebuję smarta). Co do mojej przeróbki zdjęcie poniżej. Jest to przerobiony duży plafon. Oświetlenie pokoju jest na 2 obwodach. Pod pierwszym mam podłączoną żarówkę Aquara (traktuję je jako nastrojowe) sterowane przez przełącznik zegbee, na drugim 2 COBy 2700 z CRI ok 90 zasilane z przetwornicy o max mocy 40 W - daje więcej światła niż 2 stare 100W żarówki które były wcześniej wkręcone. Quote Link to post Share on other sites
Levy 6 Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 W dniu 2.09.2020 o 16:06, piteron napisał: W dniu 2.09.2020 o 10:55, Levy napisał: Panowie zmieniłem telefon na xiaomi i brak powiadomień alarmowych w trybie poza domem z bramki mi multi. A z ochrony podstawowej już są (np. Czujnik wody) , ktoś coś podpowie? Rezmus jako że masz największą wiedzę na temat mi home jesteś w stanie pomóc w tej kwestii? Quote Link to post Share on other sites
piteron 85 Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 Juz o to pytał[email protected] I lipa. Najgorsze jest to ze 6 letni Samsung pięknie współpracuje baaaa nawet nowy z antkiem 10 nie ma problemu.A Xiaomi jak zwykle zawsze cos.Ustaw sobie na razie powiadomienia na tel. Zawsze lepiej dostać cokolwiek niz absolutnie nic Quote Link to post Share on other sites
Levy 6 Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 W jaki sposób można to zrobić? Quote Link to post Share on other sites
piteron 85 Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 Dodaj do sceny wyslij powiadomienie na urządzenie Quote Link to post Share on other sites
Levy 6 Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 Ale w mi multi nie mam scen z alarmem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts