rzepa10 0 Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 4 godziny temu, rezmus napisał: poszukaj mojego posta ze 2 tygodnie temu, tam masz wszystko opisane i firmware do pobrania. Przejrzałem strony od 90 i nie mogę znaleźć. A gdyby miało chodzić o poniższy post to niestety nie zadziałało Quote Link to post Share on other sites
Developer rezmus 500 Posted August 21, 2020 Author Developer Share Posted August 21, 2020 (edited) to byla odpowiedz odnosnie kamerki hlc6. cateye nie mam i nie wiem, czemu ci nie dziala. mozesz mi udostepnic go na priv to zobacze potem. Edited August 21, 2020 by rezmus Quote Link to post Share on other sites
Nowak 29 Posted August 22, 2020 Share Posted August 22, 2020 Czy ktoś ma dziś problem z automatyzacją na Mi Multimode? 3 razy już restartowałem bramkę bo nie mogę włączyć/ wyłączyć światła. Żarówki Yeelight, włączniki bezprzewodowe aqara. Quote Link to post Share on other sites
kazek81 2 Posted August 22, 2020 Share Posted August 22, 2020 11 minut temu, Nowak napisał: Czy ktoś ma dziś problem z automatyzacją na Mi Multimode? 3 razy już restartowałem bramkę bo nie mogę włączyć/ wyłączyć światła. Żarówki Yeelight, włączniki bezprzewodowe aqara. Ja mam dzisiaj problem z kamerami imilab n2 Quote Link to post Share on other sites
rzepa10 0 Posted August 22, 2020 Share Posted August 22, 2020 W dniu 21.08.2020 o 19:54, rezmus napisał: to byla odpowiedz odnosnie kamerki hlc6. cateye nie mam i nie wiem, czemu ci nie dziala. mozesz mi udostepnic go na priv to zobacze potem. Nie mogę wysyłać prywatnych. Na jakie konto udostępnić Ci Loock CatY Quote Link to post Share on other sites
Nowak 29 Posted August 22, 2020 Share Posted August 22, 2020 W aplikacji mam loterię. Raz wszystkie włączniki Aqara są ofline, za chwilę żarówki Yeelight e14, potem brama. Znów wszystko online i w aplikacji można włączyć/wyłączyć ale nie fizycznie włącznikiem. Quote Link to post Share on other sites
czaqson 0 Posted August 23, 2020 Share Posted August 23, 2020 W dniu 6.08.2020 o 19:10, rezmus napisał: wszystko robicie na wlasne ryzyko dla chetnych wrzucam firmware do MJSXJ02HL/hlc6 w 2 wersjach. czyste 4.0.5_0105 i lekko zmodyfikowane, ktora umozliwia uruchomienie wlasnego kodu z karty sd podczas startu (run.sh przykladowy uruchamia telnet, user root pass ismart12). flashowanie wyglada tak: wrzucamy demo_hlc6.bin na karte pamieci (fat32) wylaczamy kamere i wkladamy karte wciskamy reset spinaczem wlaczamy kamere wciaz wciskajac reset czekamy 10-15s i puszczamy reset (led powinien byc bialy) czekamy 1-2 minuty na flashowanie i start kamery majac dostep telnet mozna przykladowo dac touch /configs/.EN zeby kamera zaczela mowic po angielsku jesli nie wiesz co robisz to radze uwazac z rootem. dla doswiadczonych userow zalaczam skrypt do (roz)pakowania firmware. rootfs/app to obrazy squashfs mozna sobie modyfikowac wedlug potrzeb. sudo unsquashfs -d out rootfs.bin sudo mksquashfs out rootfsmod.bin -b 131072 -comp xz -Xdict-size 100% firmware_hlc6_4.0.5_0105.zip 9 MB · 17 pobrań tools_hlc6.zip 1 kB · 14 pobrań firmware_hlc6_4.0.5_0105_mod.zip 9 MB · 14 pobrań Dzięki, oczywiście działa. Natomiast jest następne pytanie, mam dwie te kamery (magnetic) i chciałbym wykupić chmurę. Na regionie chińskim chyba się nie uda bo nie przejdę przez chińskie znaczki. Coś gdzieś widziałem o zmodyfikowanej wersji Xiaomi Home. Tam się uda ? Ewentualnie co muszę zrobić ? Bo na swojego nas'a się pewnie nie da. Quote Link to post Share on other sites
michal01 66 Posted August 23, 2020 Share Posted August 23, 2020 W pierwszym poście masz info o modzie apki, na niej możesz wykupić miejsce na chmurze. Lepiej wrzucić kartę i poczekać na aktualizację która pozwoli na zapisywania nagrywania z detekcji. Quote Link to post Share on other sites
tomiq75 68 Posted August 23, 2020 Share Posted August 23, 2020 Mam pytanie czy da się zmienić kolor w pluginie czujnika temperatury aby był jasny? Przy wyświetlaniu historii temperatury Quote Link to post Share on other sites
czaqson 0 Posted August 23, 2020 Share Posted August 23, 2020 4 godziny temu, michal01 napisał: W pierwszym poście masz info o modzie apki, na niej możesz wykupić miejsce na chmurze. Lepiej wrzucić kartę i poczekać na aktualizację która pozwoli na zapisywania nagrywania z detekcji. No ale z tym czekaniem to nie wiadomo czy w ogóle będzie się dało. Więc dla ułatwienia mogę pobrać tego moda i ustawić region Polski i dopiero wykupić chmurę ? Quote Link to post Share on other sites
michal01 66 Posted August 23, 2020 Share Posted August 23, 2020 Region musisz mieć CN w PL nie ma możliwości wykupienie chmury niestety. Quote Link to post Share on other sites
przemekbial 2 Posted August 23, 2020 Share Posted August 23, 2020 11 godzin temu, tomiq75 napisał: Mam pytanie czy da się zmienić kolor w pluginie czujnika temperatury aby był jasny? Przy wyświetlaniu historii temperatury Podpinam się Quote Link to post Share on other sites
michal01 66 Posted August 24, 2020 Share Posted August 24, 2020 Czy jest możliwość zmiany lub coś może trzeba zrobić żeby odkurzacz s55 jeździł wzdłuż a nie wszerz? Może trzeba jakoś bazę przestawić, chociaż stawiałem na dwóch prostopadłych ścianach i nie ma znaczenia i tak jeździ wszerz, jakieś pomysły? Quote Link to post Share on other sites
razo 5 Posted August 25, 2020 Share Posted August 25, 2020 Nawilzacz w wersji 2 przestał działać na regionie eu w wersji zmodowanej. Jest taki komunikat Quote Link to post Share on other sites
Developer rezmus 500 Posted August 25, 2020 Author Developer Share Posted August 25, 2020 (edited) podmien caly plugin ze strony moda. producent mimo dodania modelu chinskiego ca4 na inne regiony zrobily geolock w pluginie (jak roborock). bez moda nie bedzie dzialac na zlym regionie temat ogarniety. bedzie mozliwosc zmiany regionu nawilzacza w nastepnym modzie vevs. po jednorazowej zmianie regionu jak ktos chce lub musi (iphone) uzywac oryginalnej apki bedzie mogl bez problemu z niego korzystac Edited August 25, 2020 by rezmus Quote Link to post Share on other sites
Terminator007 9 Posted August 25, 2020 Share Posted August 25, 2020 9 godzin temu, rezmus napisał: podmien caly plugin ze strony moda. producent mimo dodania modelu chinskiego ca4 na inne regiony zrobily geolock w pluginie (jak roborock). bez moda nie bedzie dzialac na zlym regionie temat ogarniety. bedzie mozliwosc zmiany regionu nawilzacza w nastepnym modzie vevs. po jednorazowej zmianie regionu jak ktos chce lub musi (iphone) uzywac oryginalnej apki bedzie mogl bez problemu z niego korzystac Czyli z aktualnego EU będzie można przejść na CN ? Quote Link to post Share on other sites
tomiq75 68 Posted August 26, 2020 Share Posted August 26, 2020 Od jakiegoś czasu nie mogę się połączyć z kamerką Dafang... Przez dane mobilne. Wisi na łączeniu .... A dodam że przez wifi w której jest kamerka nie ma problemu. Region China... Pomożesz @rezmus ? Quote Link to post Share on other sites
Developer rezmus 500 Posted August 26, 2020 Author Developer Share Posted August 26, 2020 6 godzin temu, Terminator007 napisał: Czyli z aktualnego EU będzie można przejść na CN ? jak sie pojawi wersja eu i kupisz to bedzie mozna zmienic na cn i podpiac na regionie cn. wciaz mowimy o wersji z wyswietlaczem, bo tylko ona ma geolock zrobiony w ten sposob. 42 minuty temu, tomiq75 napisał: Od jakiegoś czasu nie mogę się połączyć z kamerką Dafang... Przez dane mobilne. Wisi na łączeniu .... A dodam że przez wifi w której jest kamerka nie ma problemu. Region China... sprawdz, czy w apn masz ipv4. na reszte i tak w zasadzie nie ma wplywu. mozesz jedynie testowac inny telefon, inny operator sim, inna siec wifi (niz ta z kamerka). 1 Quote Link to post Share on other sites
Ky0sHiR0 0 Posted August 26, 2020 Share Posted August 26, 2020 Pytanko mam 4x downlighty philips zhirui w końcu dały się sparować na nowym routerze ale niestety dodając je do grupy losowo jedna nie chcę czasami współpracować i np po niewykryciu ruchu nie gaśnie jak inne i zostaje z jedną włączoną. Jakiś pomysł na fixa? Quote Link to post Share on other sites
tomiq75 68 Posted August 26, 2020 Share Posted August 26, 2020 2 godziny temu, rezmus napisał: sprawdz, czy w apn masz ipv4. na reszte i tak w zasadzie nie ma wplywu. mozesz jedynie testowac inny telefon, inny operator sim, inna siec wifi (niz ta z kamerka). Dziękuję @rezmus Pomogła zmiana apn na ipv4. Quote Link to post Share on other sites
Terminator007 9 Posted August 26, 2020 Share Posted August 26, 2020 9 godzin temu, rezmus napisał: jak sie pojawi wersja eu i kupisz to bedzie mozna zmienic na cn i podpiac na regionie cn. wciaz mowimy o wersji z wyswietlaczem, bo tylko ona ma geolock zrobiony w ten sposob. A jak mam już kupiony model EU i użytkowany ( z wyświetlaczem AirPurifier 2S ) to czy też będę mógł to zrobić czy tylko dla nowego produktu ? Quote Link to post Share on other sites
Developer rezmus 500 Posted August 26, 2020 Author Developer Share Posted August 26, 2020 to dotyczy tylko tego modelu nawilzacza, bo ten sam model ca4 dali na cn/global, tylko w pluginie robia geolock. state urzadzenia smartmi maja po prostu inne modele cn/global. 1 Quote Link to post Share on other sites
piteron 85 Posted August 26, 2020 Share Posted August 26, 2020 2 godziny temu, Terminator007 napisał: A jak mam już kupiony model EU i użytkowany ( z wyświetlaczem AirPurifier 2S ) to czy też będę mógł to zrobić czy tylko dla nowego produktu ? Wydaje mi sie ze tu chodzi o nawilżacze nie oczyszczacze 1 Quote Link to post Share on other sites
Ky0sHiR0 0 Posted August 27, 2020 Share Posted August 27, 2020 (edited) 23 godziny temu, Ky0sHiR0 napisał: Pytanko mam 4x downlighty philips zhirui w końcu dały się sparować na nowym routerze ale niestety dodając je do grupy losowo jedna nie chcę czasami współpracować i np po niewykryciu ruchu nie gaśnie jak inne i zostaje z jedną włączoną. Jakiś pomysł na fixa? Jedna rzecz więcej się pojawiła. Jak dłużej nie są włączone światła to podczas włączania się Hub gada "Normal link confirmed" więc trochę cuda na patyku - miał ktoś tak? Edited August 27, 2020 by Ky0sHiR0 Quote Link to post Share on other sites
andrewxxx1 0 Posted August 28, 2020 Share Posted August 28, 2020 Czy może ktoś podpowiedzieć czy korzystając z tej aplikacji można przy sterować np. odkurzaniem zaznaczonych stref w odkurzaczu XIAOMI Mi Robot Mop 1C ? Czy można również ustawić że: 1. poniedziałek sprząta salon w trybie trubo. 2. wtorek sprząta kuchnię itd? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts