Developer rezmus 518 Posted July 31, 2020 Author Developer Share Posted July 31, 2020 mozna. czy lepiej to nie wiem, bo w zasadzie nie korzystam przez lte. 1 Quote Link to post Share on other sites
Developer rezmus 518 Posted July 31, 2020 Author Developer Share Posted July 31, 2020 15 godzin temu, Levy napisał: Jaka jest najnowsza wersja softu bramki mi multi? Jest jakiś nowszy na eu niż ten? na eu nie ma zadnego ota. na cn bylo przez jakis czas ota 1.4.6_0030, ale teraz widze, ze zostalo zdjete i 1.4.6_0012 jest ostatnie. czesc osob ma z 0030 problemy z sensorami, ktore ida w offline i nawet slyszalem o brickach podczas aktualizacji, pewnie dlatego sciagneli. dlatego nigdy nie spiesze sie z aktualizacja, bo jesli cos dziala OK to moze byc tylko gorzej 2 1 Quote Link to post Share on other sites
KristofX 61 Posted July 31, 2020 Share Posted July 31, 2020 (edited) 16 godzin temu, Levy napisał: Jaka jest najnowsza wersja softu bramki mi multi? Jest jakiś nowszy na eu niż ten? na EU nie ma bo to hub CN, ja aktualizowałem jakieś 2 tyg. temu i mam 1.4.6_0030 a Rezmus odpisał, nie widziałem 😁, dodam, że ja nie mam problemów z 0030 Edited July 31, 2020 by KristofX Quote Link to post Share on other sites
Levy 6 Posted July 31, 2020 Share Posted July 31, 2020 Pytam bo u mnie sporadycznie czujka wykrywa ruch jest w dzienniku, a scena się nie uruchamia. Na hubie z kamery g2 tego nie było. Więc czekam na jakis nowy soft Quote Link to post Share on other sites
michal01 66 Posted July 31, 2020 Share Posted July 31, 2020 9 godzin temu, tomiq75 napisał: Mam pytanie do posiadaczy kamerek magnetic mount... Czy też macie problemy przy połączeniu i podglądzie przez sieć komórkową? Tam brak obrazu? Dodatkowo czy jeżeli mam udostępnioną kamerkę od kogoś to też brak obrazu.? @rezmus Pytanie czy można dodać kamerkę na serwer EU? I czy lepiej to chodzi niż na China? U mnie nie ma problemu, mam EU. Też zmień wiele szybciej się ładuje, na CN średnio to działało. 1 Quote Link to post Share on other sites
Jarko1975 0 Posted July 31, 2020 Share Posted July 31, 2020 (edited) Witam Aqara HUB v3 + czujniki, wyłączniki itp W aplikacji Aqara Home jest coś takiego Jeżeli "xxxxxxx" To > Hub Play alarm sound and flashlight Stop ringhtone and flickering W Mi Home tego nie ma, jest jakiś sposób żeby to było ? Druga sprawa, jest jakiś sposób na coś takiego ? Jeżeli "xxxxxx" To wyślij komendę do Google Assistant pzdr Edited July 31, 2020 by Jarko1975 Quote Link to post Share on other sites
tomiq75 68 Posted August 1, 2020 Share Posted August 1, 2020 Czy po zdublowaniu aplikacji można część urządzeń mieć na serwerze EU a niektóre na China? Czy będą konflikty? Quote Link to post Share on other sites
dymeq23 0 Posted August 1, 2020 Share Posted August 1, 2020 Pany, pomocy. Mam bramkę Xiaomi Gateway w wersji CH. Gdy nie używałem zmodowanej paki mogłem wgrywać dźwięki. Teraz gdy mam apkę zmodowaną, a chińską bramkę podpiętą do serwera EU, to nie mogę wgrać dźwięków. Odopowiednia opcja jest, ale przy próbie wgrania pojawia się komunikat "spróbuj później". Załączam screenshot. Proszę o pomoc, to dla mnie ważne. Quote Link to post Share on other sites
tomiq75 68 Posted August 2, 2020 Share Posted August 2, 2020 7 godzin temu, dymeq23 napisał: przy próbie wgrania pojawia się komunikat "spróbuj później". Załączam screenshot. Prosz Niestety serwery EU nie obsługują wygrywania dźwięków. Dlatego też wróciłem na Chiny... Bo dźwięki a raczej komunikaty są ważne dla mnie informując o zdarzeniach pogodzie otwartych drzwiach. Quote Link to post Share on other sites
dymeq23 0 Posted August 2, 2020 Share Posted August 2, 2020 (edited) 1 godzinę temu, tomiq75 napisał: Niestety serwery EU nie obsługują wygrywania dźwięków. Dlatego też wróciłem na Chiny... Bo dźwięki a raczej komunikaty są ważne dla mnie informując o zdarzeniach pogodzie otwartych drzwiach. Czy nie można jakoś tego obejść? Serio nie ma opcji wejścia w jakiś manualny sposób do centralki i podmiany/dorzucenia MP3 lub podpięcia centrali na serwer CH, ale żeby działał/był widoczny ma EU? Edited August 2, 2020 by dymeq23 Quote Link to post Share on other sites
tomiq75 68 Posted August 2, 2020 Share Posted August 2, 2020 (edited) 3 godziny temu, dymeq23 napisał: Czy nie można jakoś tego obejść? Serio nie ma opcji wejścia w jakiś manualny sposób do centralki i podmiany/dorzucenia MP3 lub podpięcia centrali na serwer CH, ale żeby działał/był widoczny ma EU? Już kiedyś o tym pisałem z kolegą @rezmus Na daną chwile nie ma takiej opcji.. Edited August 2, 2020 by tomiq75 Quote Link to post Share on other sites
Strohs 1 Posted August 3, 2020 Share Posted August 3, 2020 Mam problem z powiadomieniami z czujnika temperatury i wilgotności z ClearGlass (ten zintegrowany z zegarkiem). Otrzymuję powiadomienia "push" ale w języku chińskim. Kiedy jednak wchodzę do wiadomości w aplikacji to są one w języku angielskim. Używam zmodowanej apki z ustawieniem języka angielski (trudno mi przetrawić tłumaczenie translatorem google w aplikacji). Zaznaczam że zmiana języka na polski nie pomaga - dalej powiadomienia są po chińsku. Quote Link to post Share on other sites
piteron 90 Posted August 3, 2020 Share Posted August 3, 2020 Mam dokładnie to samo. Powiadomienia wysyła chmura wiec zmiana w aplikacji nic nie dają. To samo jest z czujnikiem dymu i gazu. Powiadomienie mówi o za niskiej lub za wysokiej temperaturze i wilgotności Quote Link to post Share on other sites
Strohs 1 Posted August 3, 2020 Share Posted August 3, 2020 Masz może powiadomienie o stanie baterii dla tych czujników ? U mnie informacja o tym jest niedostępna. Natomiast dla okrągłego czujnika e-ink jest informacja typu "OK". Ale ten z kolei łączy się tylko przez BT telefonu pomimo że jest widoczny jako podłączony do bramki. Mam bramkę v3 z Cn - ta na kabelek USB. Quote Link to post Share on other sites
piteron 90 Posted August 3, 2020 Share Posted August 3, 2020 Też nie mam informacji o baterii. Zarówno na CN jak i EU. Podlaczone to bramki Aqara jak i bramki MiMulti Quote Link to post Share on other sites
Developer rezmus 518 Posted August 4, 2020 Author Developer Share Posted August 4, 2020 polski voice pack do s6 maxv jak ktos potrzebuje. tanosv_pl.pkg Quote Link to post Share on other sites
jurislawek 1 Posted August 4, 2020 Share Posted August 4, 2020 Coś kombinują bo nie działają automatyzację z chmury na oczyszczaczach 3H i kamerze IMI 360 fullhd global. Jak u was sytuacja. Quote Link to post Share on other sites
piteron 90 Posted August 4, 2020 Share Posted August 4, 2020 U mnie OK Quote Link to post Share on other sites
Developer Kaudii® 13,751 Posted August 4, 2020 Developer Share Posted August 4, 2020 5 godzin temu, rezmus napisał: polski voice pack do s6 maxv jak ktos potrzebuje. tanosv_pl.pkg 2 MB · 1 pobranie A do S6 też podejdzie, czy nie ma szans Quote Link to post Share on other sites
Developer rezmus 518 Posted August 4, 2020 Author Developer Share Posted August 4, 2020 nie, ale pewnie za jakis czas bedzie oficjalnie. 1 Quote Link to post Share on other sites
Developer Kaudii® 13,751 Posted August 4, 2020 Developer Share Posted August 4, 2020 Jakoś angielski mi nie przeszkadza, ale miło by było mieć w PL Quote Link to post Share on other sites
tomiq75 68 Posted August 4, 2020 Share Posted August 4, 2020 Czy ktoś się orientuje gdzie można sprawdzić czy firmware do urządzeń eko systemu Xiaomi będzie aktualizowany? I przede wszystkim kiedy? Lub gdzie można zgłaszać jakieś bugi itp.aby nie były bez echa? Quote Link to post Share on other sites
CiekawyŚwiata 8 Posted August 4, 2020 Share Posted August 4, 2020 (edited) 2 godziny temu, tomiq75 napisał: Czy ktoś się orientuje gdzie można sprawdzić czy firmware do urządzeń eko systemu Xiaomi będzie aktualizowany? I przede wszystkim kiedy? Lub gdzie można zgłaszać jakieś bugi itp.aby nie były bez echa? Na wszystkie pytania, odpowiedzi to: nie/nigdzie/nie wiadomo (dopasuj do pytania) :] Edited August 4, 2020 by CiekawyŚwiata 2 Quote Link to post Share on other sites
Developer rezmus 518 Posted August 5, 2020 Author Developer Share Posted August 5, 2020 zrobilem recovery firmware 4.0.5_0105 do kamery mi magnetic mount (MJSXJ02HL / hlc6), ktory mozna wrzucic za pomoca karty pamieci. jak ktos chce sprobowac (na wlasne ryzyko) to niech da znac. Quote Link to post Share on other sites
michal01 66 Posted August 5, 2020 Share Posted August 5, 2020 8 minut temu, rezmus napisał: zrobilem recovery firmware 4.0.5_0105 do kamery mi magnetic mount (MJSXJ02HL / hlc6), ktory mozna wrzucic za pomoca karty pamieci. jak ktos chce sprobowac (na wlasne ryzyko) to niech da znac. Poszło pw Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts