Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

rezmus

[MOD] Xiaomi Home (Mi Home)

Recommended Posts

da sie, mam to gniazdko. tylko wez pod uwage, ze to typ F, a u nas jest E i nie podepniesz go pod nasze gniazdka z uziemieniem.

d07889cf1c.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Godzinę temu, rezmus napisał:

da sie, mam to gniazdko. tylko wez pod uwage, ze to typ F, a u nas jest E i nie podepniesz go pod nasze gniazdka z uziemieniem.

Dzięki wielkie za odpowiedź.

Dla chcącego...

Uf72c5ae082bf4229ba72264f9ff51331p[1].jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam problem z dodaniem kostki Aqara Cube. Nie da się jej "przeciągnąć" na serwer EU? Resztę osprzętu (w tym Gateway) mam z dystrybucji EU więc i serwer jest Europejski. Przy próbie sparowania z bramką pojawia się komunikat, że urządzenie nie jest kompatybilne. 

Używam Mi Home w najnowszej zmodowanej wersji 5.6.18.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Murio apka do parowania nie jest potrzebna. 3x click na buttonie na bramce (tryb parowania), reset kostki, powinno sie sparowac.

Edited by rezmus

Share this post


Link to post
Share on other sites
Godzinę temu, rezmus napisał:

@Murio apka do parowania nie jest potrzebna. 3x click na buttonie na bramce (tryb parowania), reset kostki, powinno sie sparowac.

O kurczę, czytałem Twoją wypowiedź w tym wątku, że to działa z większością czujników - nie spodziewałem się jednak, że z kostką też. Dziękuję! Które czujniki w takim razie totalnie nie dadzą rady?

A jak wygląda sytuacja z czujnikiem gazu? On chyba działa wyłącznie na serwerze chińskim?

Share this post


Link to post
Share on other sites

z modem zadziala ci na kazdym serwerze o ile firmware bramki to obsluguje, a czy firmware bramki eu obsluguje czujnik gazu to mozna tylko sprawdzic przez probe parowania.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 godziny temu, Finch napisał:

Czujnik dymu parowałem bez moda, wystarczyło 3 razy wcisnąć przycisk na bramce.

z bramka eu testowales?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gdzie jest instrukcja dokładna jak zautomatyzować sprzątanie strefowe na s50? Szukam i znaleźć nie mogę..

Share this post


Link to post
Share on other sites

A ja mam pytanie z takiej beczki , dlaczego nowe wersje mihome mnie wylogowują co jakiś czas na 5.5.66 tego nie nie ma a na 5.6.x niestety tak, czy to celowe działanie czy jakiś efekt uboczny ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 godzin temu, Kaudii® napisał:

A ja mam pytanie z takiej beczki , dlaczego nowe wersje mihome mnie wylogowują co jakiś czas na 5.5.66 tego nie nie ma a na 5.6.x niestety tak, czy to celowe działanie czy jakiś efekt uboczny ?

Nie jesteś jedyny ????.

Share this post


Link to post
Share on other sites

szczerze to nie wiem. mnie nie wylogowuje, ale malo korzystam i czesto sam skacze po kontach. na pewno nic jest to nic zamierzonego, ale bedzie ciezko zdebugowac.

Share this post


Link to post
Share on other sites

macie pewnie wybrany region china? to jeszcze moze byc taka kwestia, bo ostatnio widze, ze china chmura slabo chodzi (czeste timeout) i nie zaladuje sie np stan profilu to pokazuje, ze jestes wylogowany.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 godziny temu, rezmus napisał:

macie pewnie wybrany region china? to jeszcze moze byc taka kwestia, bo ostatnio widze, ze china chmura slabo chodzi (czeste timeout) i nie zaladuje sie np stan profilu to pokazuje, ze jestes wylogowany.

Wczoraj zmieniłem region na CN, wcześniej miałem PL i też wylogowywało.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam

Zainstalowałem aplikację w wersji 5.6.9 i niestety widzi tylko urządzenia EU a odkurzacza podpiętego pod Chiny nie. Co może być przyczyną?

Share this post


Link to post
Share on other sites

mod umozliwia podpiecie urzadzen pod dany region, a nie rownoczesne korzystanie z urzadzen juz podpietych na rozne regiony.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam pobrałem owego moda do oczyszczacza mi 2s, nastawiłem automatyzację lecz nic się nie dzieje :( Oczyszczacz kupiony na ali z Czech. Region ustawiony na Polskę. (na chinach nie wyszukiwało)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...