Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Amazfit pace i co dalej

ukey
 Share

Recommended Posts

Witajcie !

Jestem nowy jeśli chodzi o tego smartłocza więc i mam kilka pytań. Jeśli cos było już na forum poruszane to przepraszam. Więc zaczynajmy 

1)Obecnie czekam na odblokowanie bootloadera i chce wgrać PFa jednak że "rzecz" nowa to czy się opłaca ? Bateria będzie dłużej działać ? Poprawi się czułość wyświetlacza? O język Polski nie pytam bo wiem że tam jest. Obecnie mam rom 1.3.5 (pech ciał że zrobiłem aktualizację). 

2)Jak to wygląda z appką na telefonie ? Bo już naprawdę zgłupiałem wgrałem tą z forum 2.0.1 PL dev i wszystko działa normalnie. Nawet mi fit synchronizuje się. Rozumiem że po zmianie softa zostaje na tej appce?

3) Czy istnieje jakaś opcja która działa by połączyć się z S Health od samsunga ? Obecnie testuje rozwiązanie mi fit -> google fit -> health sync jednak to nie działa.. a raczej działa jak chce. Strava wcale się nie  łączy i nie synchronizuje.

1. Jeśli zależy ci na języku polskim to się opłaca, co do baterii to masz o tym wątek -  wszystko zależy od użytkownika itp. Czułość wg mnie lepsza.

2. Apka to wersja CN, pf tylko z taką się paruje. Tak apka zostanie, nic się nie zmieni.

3. Nie sądzę byś to połączył z S health, to jest przeznaczone dla smartwatcha samsunga. Apka z forum łsynchronizuje się z mifit ale nie ze strava, jak chcesz synchro ze strava to będziesz musiał poczytać na forum xda i kombinować, widziałem tam jakieś rozwiązanie. Albo zostać na oryginalnym romie i wgrać aplikacje amazfitwatch z GP (nie ma wersji PL), aplikacja z GP synchronizuje się ze strava.

Ok więc wgrałem wszystko i wszystko śmiga jednak mam dziwny problem z liczeniem kroków. Zegarek łapie dziwne zawiechy i np podczas dnia na godzinę czy dwie przestaje liczyć kroki. Wcześniej na romie 1.3.5 takiego czegoś nie miałem. Również jakby czułość podczas liczenia spadła. Teraz by liczył muszę naprawdę mocno machać ręką. Ktoś miał podobny problem ?

No widzisz więc dla innych jest to jakaś wskazówka by tego nie robić :] Dodatkowo podczas uruchamiania mam info że luncher nie odpowiada i czy chce czekać czy zamknąć (co nie kliknę to i tak się uruchamia)... Więc jutro pewnie FR i stawianie na nowo bez dodatków. Pewnie zdam jakiś raport czy pomogło jeśli znajdę czas i może by dodać jakiś wpis że ten program bardziej szkodzi niż pomaga ?

• Like 1

Ok tutaj się udało i FC rozwiązał problem. Jednak pojawił się kolejny.. Budzik z telefonu nie jest przenoszony na zegarek. Więc jak ustawie na telefonie to wyświetla się tylko na telefonie. 

Kolejna sprawa to wyświetlenie kontaktów jak ktoś dzwoni to wyświetla się tylko numer. Czytałem by usunąć +48 jednak ja ich nie mam. Uprawnienia nadane. 

Edited by ukey

Budzik się nie przenosi z telefonu na zegarek. Zegarek ma swoje ustawienia budzika. Więc tak ma być.

Co do wyświetlania numerów to nie pomogę bo nie czytałem na ten temat gdyż nigdy nie miałem z tym problemów. Używam dual sim, orange i plus. Tu i tu zawsze wszystko działało jak należy, bez żadnego kombinowania,

Ok z kontaktami chyba dałem radę okazało się że muszę dodać +48 i wyświetla się kontakt prawidłowo :) co do liczenia kroków to muszę mocno ruszać ręką by liczył. Widać ten model może tak ma. Jeszcze może wgram na nowo pf i wtedy zobaczę. Swoją drogą ciekawi mnie jak on te kroki liczy po jakich czujnikach...