Lukiwolow Posted February 6, 2022 Share Posted February 6, 2022 Cześć posiadam ww robota (ten z wieżyczka, bez mopowania). Mam taki problem ze robot dosyć często gubi mapę lub ją mocno przekrzywia (nawet o 45stopji i nakłada mapę na mapę) w efekcie wjeżdża w nie pożądane przedmioty. Czyszczony jest regularnie, jest na to jakiś sposób ? I dodatkowo czy można ustawić stałe "rejony" czyszczenia tak jak w przypadku drugiej wersji tego robota ? Mam na myśli że klikam np. kuchnia i jedzie tylko tam, bez koniecznosci ustawiania zakresu czyszczczenia. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted August 17, 2022 Share Posted August 17, 2022 Czy masz w ustawieniach robota ustawione, żeby za każdym razem aktualizował mapę? Poza tym jeśli od zmapowania mieszkania wstawiłeś jakiś duży grat, robot może tracić orientację. Mi się tak zaczęło dziać po rozbudowaniu kuchni o wyspę. Jako tymczasowy fix pomogło zaznaczenie na mapie obszaru zabronionego w miejscu wyspy, do czasu ponownego zmapowania całego mieszkania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts