Nm.cichon Posted January 8, 2022 Share Posted January 8, 2022 Hej, mam problem. Mam czujnik Mi motion sensor 2, bramke v3 i appke mi home z regionem pl. Nie moge dodac wspomnianego czujnika w żaden sposób do swojego ekosystemu. Wczesniej elementy kupione w Chinach dodawały sie bez problemów. Czy ktos zna rozwiazanie, aby nie.zmieniac regionu na chinski (mam część systemu kupione w pl) i aby nie stracic historii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razo Posted January 8, 2022 Share Posted January 8, 2022 Na wersji zmodowanej Mi home motion sensor 2 działa bez problemu na regionie pl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted January 8, 2022 Developer Share Posted January 8, 2022 napisz gdzie masz problem. parujesz jak kazdy inny sensor ble z twoim kontem przez bluetooth. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nm.cichon Posted January 8, 2022 Author Share Posted January 8, 2022 3 godziny temu, rezmus napisał: napisz gdzie masz problem. parujesz jak kazdy inny sensor ble z twoim kontem przez bluetooth. Z samym dodaniem. Nie widzi tego czujnika po wejsciu w tryb parowania jak klikam na + lub jak chce recznie wybrac urzadzenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted January 8, 2022 Developer Share Posted January 8, 2022 resetowales go? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nm.cichon Posted January 8, 2022 Author Share Posted January 8, 2022 2 godziny temu, rezmus napisał: resetowales go? Czujnik? Tak, zarowno przyciskiem kilka razy jak i dla pewnosci baterie wyciagalem, a pozniej znow z przycisku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piteron Posted January 8, 2022 Share Posted January 8, 2022 Po resecie czujnika podczas wyszukiwania przez MH naciśnij krótko jeden raz przycisk na czujniku. Często to jedyny sposób na zalogowanie czujników Bluetooth do MH Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nm.cichon Posted January 8, 2022 Author Share Posted January 8, 2022 29 minut temu, piteron napisał: Po resecie czujnika podczas wyszukiwania przez MH naciśnij krótko jeden raz przycisk na czujniku. Często to jedyny sposób na zalogowanie czujników Bluetooth do MH Sprawdziłem teraz kilkukrotnie, nadal nie widzi. To pierwszy czujnik, który na razie mnie "przerasta". Nie wiem czy to ma znaczenie, ale w bramce ble mam w tym momencie 6 urządzeń (5x termo v2 i 1x door sensor v2) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piteron Posted January 9, 2022 Share Posted January 9, 2022 Ilość urządzeń nie ma tu chyba znaczenia. U mnie podpiętych jest 21 urządzeń. Bateria nowa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j13mk.pl Posted January 9, 2022 Share Posted January 9, 2022 @Nm.cichon jeśli takowe posiadasz, to wyłącz zainstalowane wszelkiego rodzaju antywirusy czy blokery reklam. Zabij apkę MH i spróbuj ponownie. Miałem kiedyś przypadek, że nic nie pomagało żeby dodać czujnik, a następnego dnia poszło bezproblemowo. Stwierdziłem, że musiało coś blokować możliwość parowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nm.cichon Posted January 13, 2022 Author Share Posted January 13, 2022 Niestety nic nie pomaga. Telefon przez swoj BT widzi czujnik, ale podłączyć sie nie daje. Aplikacja w ogole nie widzi. Muszę ogarnąć to jakoś sprawnie, bo mial na tarasie działać z żarówka i skusila mnie opcja dotyczaca reagowania w okreslonej jasnosci pomieszczenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted January 13, 2022 Developer Share Posted January 13, 2022 czekaj ty nie masz moda mi home? to nie masz szans dodac tego na eu, bo ten sensor w stock apce dziala tylko na cn. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts