Kicio00 Posted January 5, 2022 Share Posted January 5, 2022 Witam nie znalazłem po szukajce tematu więc pytanie do was czy dcm01m ma taka samą dużą podwójną cewkę jak model 02 i jakie są ogólnie różnice między nimi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piteron Posted January 10, 2022 Share Posted January 10, 2022 Nie mam porównania do 02 . Ale moja 01 grzeje bardzo dobrze cała powierzchnią Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kicio00 Posted January 13, 2022 Author Share Posted January 13, 2022 W dniu 10.01.2022 o 22:43, piteron napisał: Nie mam porównania do 02 . Ale moja 01 grzeje bardzo dobrze cała powierzchnią Żeby zobaczyć bez rozbierania musiał byś włączyć w naczyniu zajmującym cala powieszchnie kuchenki i koniecznie z cienkim dnem niewielką ilość wody 0.5 cm może 1cm i wtedy powinno być dokładnie widać po bombelkach i da się zmierzyć cewkę. Jesli chcialo by ci sie wykonać taki test był bym bardzo wdzięczny bo naprawdę nigdzie nic w tym temacie nie da sie znaleźć... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piteron Posted January 13, 2022 Share Posted January 13, 2022 (edited) Wychodzi ma to że grzeje tylko 2/3 od środka. Ale sprawdziłem swoją "prawdziwą indukcję"i efekt jest podobny. W MI mniej więcej symbole na płycie pokrywają się z rozmiarem cewki Z opisów wynika ze różnice to właśnie nowa podwójna cewka i komunikacja NFC Edited January 13, 2022 by piteron Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ascd Posted January 14, 2022 Share Posted January 14, 2022 Czy możecie powiedzieć, czy ta kuchenka grzeje pulsacyjnie na niskiej mocy? Tzn czy przy ustawieniu np. 200W maszynka podgrzewa patelnie ciągle czy pulsacyjnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piteron Posted January 16, 2022 Share Posted January 16, 2022 (edited) Włącza i wyłącza podgrzewanie. Tak samo działa moja indukcja Electrolux. Tu można obejść to programem, ustawiając mała moc ale wysoką temperaturę Edited January 16, 2022 by piteron Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts