jgn Posted December 23, 2021 Share Posted December 23, 2021 (edited) Witam stoję przed wyborem ogrzewania , gaz czy prąd. Korci mnie Fotowoltaika i folie grzewcze ale tez piec gazowy. Zaznaczę ze gaz mam w drodze. A może są inne rozwiązania . Przepraszam jeśli pytanie się powtarza i dziękuje za konkretne odpowiedzi Poza tym jak zapatrujecie się na automatyke domową jak tutaj: http://ebudowanie.eu/czym-sa-panele-hmi-i-kiedy-sa-one-uzywane/ ? Edited November 8, 2022 by jgn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted March 31, 2022 Administrator Share Posted March 31, 2022 Jak masz kasę, dofinansowanie to fotowoltaika i pompa ciepła. Rok temu przerabiałem przyłącze gazu pod nowo budowany dom (stary burzyłem) i gdybym w tedy wiedział iż odkopanie rury w linii ogrodzenia i wstawienie tam kolanka + skrzynki na licznik wyniesie mnie prawie 10 000 zł, to bym zrezygnował całkowicie pewnie z gazu. Do tego doszły mi oczywiście koszty przyłącza domu do tej skrzynki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts