LASiU Posted December 9, 2021 Share Posted December 9, 2021 Szukam pomocy z poradzeniem sobie z Aqara hub S1M w aplikacji Xiaomi Homer. Aplikacja znajduje ja i prawie się łączy a jednak nie może się połączyć z siecią? Co może być nie tak Sieć ma 2,4 Internet wszystko ok Zaktualizowałem bramkę w aplikacji Aqara I nic PROSZĘ O POMOC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted December 9, 2021 Developer Share Posted December 9, 2021 wczoraj pytales i dostales odpowiedz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LASiU Posted December 9, 2021 Author Share Posted December 9, 2021 dzięki nie zauważyłem. Będę w domu to sprawdzę i dam znać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LASiU Posted December 9, 2021 Author Share Posted December 9, 2021 Witam ponownie, SUPER UDAŁO SIE!! Teraz jest nowe pytanie bo kupiłem jeszcze włącznik podwójny z Aqary i właśnie chciałem go połączyć z bramką ale nie reaguje. Myślałem zeby może rozłączyć bramkę połączyć ją jeszcze raz aplikacją aqary i zobaczyć czy jest aktualizacja włączników, ale czy później będę musiał bramkę łączyć jeszcze raz tak samo z xiaiomi home ja na filmiku? chyba ze jest jeszcze inny sposób na te włączniki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted December 9, 2021 Developer Share Posted December 9, 2021 e1 mozesz uzywac w oficjalnej apce aqara lub mi home tylko na regionie cn. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LASiU Posted December 9, 2021 Author Share Posted December 9, 2021 (edited) Czyli na regionie chińskim tak? A w opisie sprzedającego było że w Europie też Edited December 9, 2021 by LASiU Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted December 9, 2021 Developer Share Posted December 9, 2021 to jego pytaj. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LASiU Posted December 9, 2021 Author Share Posted December 9, 2021 A jakiego typu musiał bym mieć żeby były ok? Bo jestem trochę laik w te klocki. A mam trochę zeczy już xiaomi I chce działać na ich aplikacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LASiU Posted December 10, 2021 Author Share Posted December 10, 2021 ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kornelius.Z Posted December 14, 2021 Share Posted December 14, 2021 W dniu 9.12.2021 o 13:07, rezmus napisał: wczoraj pytales i dostales odpowiedz. Witam, czy mógłbyś napisać jakie jest rozwiązanie tego problemu bo od wczoraj walczę z tym samym? Aqara M1S z polską wtyczką, zaktualizowana, działa w Aqara i aplikacji na iOS. W Xiaomi Home wykrywa ale nie może się połączyć z siecią w ostatnim kroku. Huba chciałem sparować z czujnikami temp. tymi kwadratowymi i dodać do Xiaomi Home z nadzieją, że będę miał historię temperatury w pomieszczeniach. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted December 14, 2021 Developer Share Posted December 14, 2021 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kornelius.Z Posted December 15, 2021 Share Posted December 15, 2021 (edited) W dniu 9.12.2021 o 19:19, rezmus napisał: Udało się! Trzeba w trakcie parowania szybko nacisnąć 10 razy, wtedy zgaśnie lampka, hub się zresetuje. Gdy znowu zapali się LED trzeba szybko nacisnąć 2 razy. Po tym wszystkim powinno powiedzieć "Please open Mi Home app." Pozdrawiam Edited December 15, 2021 by Kornelius.Z Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihhau Posted March 3, 2022 Share Posted March 3, 2022 W dniu 15.12.2021 o 16:27, Kornelius.Z napisał: Udało się! Trzeba w trakcie parowania szybko nacisnąć 10 razy, wtedy zgaśnie lampka, hub się zresetuje. Gdy znowu zapali się LED trzeba szybko nacisnąć 2 razy. Po tym wszystkim powinno powiedzieć "Please open Mi Home app." Pozdrawiam Cześć Wszystkim. Planuję również rozwiązanie Mi home + Aqara hub. Natomiast chciałabym sparować to z czujnikiem ruchu, ew. wykrycie ruchu przez kamerę aby aktywować alarm w Hubie. Czy jest to możliwe? Potrzebuję czujnika ruchu Aqara czy Xiaomi? Zadziała to z kamerą Xiaomi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piteron Posted March 7, 2022 Share Posted March 7, 2022 Zadziała Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brownman Posted January 25 Share Posted January 25 (edited) Witam wszystkich. Uprzejmie prosił bym o radę. Zakupiłem bramkę M1S gen2. Chciałbym ją dodać do aplikacji Xiaomi Home , lecz po mimo wielu prób nadal się to nie udaje. Do aplikacji Aqara na Android-a dodaje się bez problemu, jak również do Homekit w iOS . Wgrałem również mod Xiaomi Home z nadzieją że to pomoże lecz niestety nic. Po setnym razie prób resetowania urządzenia i 2 krotnego kliknięcia nic się nie dzieje. Wi-Fi jest ustawione na 2,4 , próbowałem również zmieniać DNS1 na 0.0.0.0 Zmiana regionu EU/Ch nic nie daje. W domu posiadam 2 bramki EU Xiaomi: 1. Centrum kontroli Mi 2. Centrala Smart Home Xioami 2 Czy muszę mieć jeszcze koncentrator (Xiaomi Mi Smart Home Hub) w takim przypadku? Hub M1S Gen 2 Production Date: 2022.04 SKU: AG036EUW01 A00177/YH1BL600261 Firmware version 3.5.0_0013.0004 Accessory ID 54EF443B4F69 sieć Wi-Fi jaka się pojawia: lumi-gateway-ag|002_miap4F69 Macie jakiś pomysł? Edited January 25 by brownman Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted January 25 Developer Share Posted January 25 m1s gen2 ma zablokowany tryb mi home w firmware. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brownman Posted January 25 Share Posted January 25 47 minut temu, rezmus napisał: m1s gen2 ma zablokowany tryb mi home w firmware. Dziękujemy za informację. Przynajmniej już się nie muszę męczyć szukając dalej rozwiązania i tracąc wiarę w swoje zdolności. Spróbuję w takim razie zwrócić produkt.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts