Developer Popular Post Kaudii® Posted May 17, 2019 Developer Popular Post Share Posted May 17, 2019 Witam Przyszedł czas na nowy ROM, bazujący na wersji 2.3.10.4 International. Oryginalny ROM jest wersją Multilanguage ( Angielski, 3 x Chiński, Rosyjski, Francuski, Hiszpański, Niemiecki, Polski i Włoski). Kwestia kilku języków jest oczywista, dodano również Auto Pauzę, ja dodałem od Siebie Mi Home i moje tłumaczenia . Rom nosi nazwę Stratos_US_PL_2.6.0_by_Kaudii , zawiera język Polski na bazie moich tłumaczeń w miejsce oryginalnych, skróty dni tygodnia w alarmach po Polski, dodane Tweaki dla poprawy zużycia baterii, responsywności ekranu i kilka innych, reszta zgodna z Oryginałem. Ważne Wszystko co robicie robicie na własne ryzyko i odpowiedzialność, ani ja ani forum nie odpowiadamy za poniesione szkody. Kwestia instalacji jest banalnie prosta, dostajecie system zamknięty w instalatorze, wystarczy stosować się do informacji w nim zawartych a instalacja powinna być łatwa i bezproblemowa. Wymagania: - firmware zegarka bez znaczenia - odblokowany Bootloader - konieczne rozparowanie zegarka z apliakacją Instalacja: - rozparuj zegarek z telefonem - ściągnij plik Stratos_US_PL_2.6.0_by_Kaudii.exe - zaloguj się na forum w przeglądarce i pozostań na stronie FORUM - instalator poprosi o KEY , otworzy się nowa strona w przeglądarce, skopiuj KEY z strony Generatora - zostanie poprawnie wygenerowany jeżeli jesteś (zarejestrowany i zalogowany) i nie posiadasz BANa - postępuj zgodnie z pytaniami/zaleceniami instalatora Na pewno instalacja i funkcjonowanie jest prawidłowe . Cały proces wgrywania Systemu może trwać 15-20 min, nie odłączać zegarka od komputera aż instalator wam oznajmi, iż pliki instalacyjne zostały usunięte z zegarka. System posiada Root-a. Posiada również Tweaki dla poprawy baterii, responsywności, czułości dotyku i wiele innych. Tweaki są inspirowane tymi użytymi przez @S3V3N w swoich Romach. Nie mniej jednak wszystkie znalezione w sieci i zastosowane po zapoznaniu się z informacjami do jakich celów ich użyć, nie są bezmyślnie skopiowane, każdy kto zechce służę linkami do źródeł z jakich je zaczerpnąłem. Paruje się z Aplikacjami Amazfit CN jak i z GP, oraz na iOS. ROM zrobiony na potrzeby forum! Nie zezwalam na jego powielanie, publikację, bez mojej zgody. Mówię stanowcze nie dla wykorzystywania go w celach zarobkowych. Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Credits: Podziękowania za wsparcie i pomoc w pracy nad tym projektem dla : @Neuer_User - z Forum XDA za kernel i root @Google - za nieograniczone źródło informacji @Kaudii - za tłumaczenie, kompilację Romu @Lector - za pomoc w tłumaczeniu tarcz zegarka , pomoc w stworzeniu instalatora oraz zabezpieczenie @S3V3N - za przekazanie dużej ilości wiedzy, za pomoc w przyswojeniu wiedzy i rozwoju umiejętności, umożliwiających mi tworzenie aplikacji i Romów @k2002 - za udostępnienie dźwięków do aplikacji Sporty 730 45 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
korno Posted May 18, 2019 Share Posted May 18, 2019 Zainstalowane. Działa z aplikacja dev 2.8.0. Dziękuję i pozdrawiam. 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maslosky Posted May 19, 2019 Share Posted May 19, 2019 Wielkie dzięki za kolejny kawał dobrej roboty! Instalacja bardzo gładko przebiegła, instalator jak poprzednio - pierwsza klasa. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pabic Posted May 20, 2019 Share Posted May 20, 2019 Rom wgrany. Teraz trochę zabawy by go sprawdzić. Dobra robota. Gratulacje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
WIECH Posted May 20, 2019 Share Posted May 20, 2019 Bardzo dzięki. Super robota.Instalacja bez problemów. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted May 20, 2019 Share Posted May 20, 2019 W dniu 17.05.2019 o 22:58, Kaudii® napisał: Ukryta Zawartość Polub lub odpowiedź na ten temat, aby zobaczyć ukrytą zawartość. Mały offtop. Sorry nie mogłem. Jak pobrać ukrytą zawartość Kappa 29 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted May 20, 2019 Administrator Share Posted May 20, 2019 @szablix polub czyli daj łapkę pod postem. Nie trzeba robić bałaganu w wątku. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted May 20, 2019 Share Posted May 20, 2019 (edited) @Lector wiem doskonale , to była taka aluzja do poprzednich wszystkich pytań, że nie działa itd. sorry. Dobra a teraz na poważnie, czy ten komunikat o błędzie usunięcia folderów jest poprawny ? Przesuniecie Edited May 20, 2019 by szablix 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
snow.leopard Posted May 21, 2019 Share Posted May 21, 2019 8 godzin temu, szablix napisał: Dobra a teraz na poważnie, czy ten komunikat o błędzie usunięcia folderów jest poprawny ? Wygląda jakby komp stracił połączenie z zegarkiem i nie wyczyściły się pliki instalacyjne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted May 21, 2019 Share Posted May 21, 2019 Ostatnio jestem uczulony na utratę połączenia pomiędzy komputerem i zegarkiem, także starałem się mieć to pod kontrolą i wydaje mi się, że nie nastąpiło zerwanie połączenia. Dlaczego tak uważam ? Wcześniej gdy następowało zerwanie połączenia instalator się zatrzymywał. Dobra zrobię w domu FR, bo i tak mi źle przywróciło treningi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted May 21, 2019 Author Developer Share Posted May 21, 2019 @szablix wiem o tym błędzie w instalatorze, wynika on z zdublowania komendy kasowania, nie ma wpływu na nic , więc nie chciało mi się tego poprawiać, w kwestii przesunięcia jest to możliwe bo szczerze mówiąc robiłem to grafikę od nowa po utracie danych i mogło tak wyjść, sorry za niedoróbkę ale nie zwróciłem na to uwagi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reksio Posted May 21, 2019 Share Posted May 21, 2019 Witam, mam problem z kodem do instalatora co mogę zrobić aby to przejść? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted May 21, 2019 Share Posted May 21, 2019 6 godzin temu, Kaudii® napisał: @szablix wiem o tym błędzie w instalatorze, wynika on z zdublowania komendy kasowania, nie ma wpływu na nic , więc nie chciało mi się tego poprawiać, w kwestii przesunięcia jest to możliwe bo szczerze mówiąc robiłem to grafikę od nowa po utracie danych i mogło tak wyjść, sorry za niedoróbkę ale nie zwróciłem na to uwagi To nie chodzi, że mi przeszkadza ten błąd graficzny, tylko myslałem, że znowu cos u mnie :). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reksio Posted May 21, 2019 Share Posted May 21, 2019 Czyli jak mam zainstalować ten Rom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted May 21, 2019 Administrator Share Posted May 21, 2019 @Reksio a co masz? Strona się otwiera? Bo nie piszesz w wątku do którego jest link ze strony z kodem. A założyłeś niepotrzebnie drugie konto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reksio Posted May 21, 2019 Share Posted May 21, 2019 Ok. dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cwynu Posted May 22, 2019 Share Posted May 22, 2019 Kolejny raz dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
mientus17 Posted May 24, 2019 Share Posted May 24, 2019 Witam. Po instalacji romu, pojawił się problem z synchronizacją ze Stravą. Amazfit Watch łączy się ze stravą ale nie przenosi treningów do Stravy. Jakieś sugestie macie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
G33 Posted May 24, 2019 Share Posted May 24, 2019 Godzinę temu, mientus17 napisał: Witam. Po instalacji romu, pojawił się problem z synchronizacją ze Stravą. Amazfit Watch łączy się ze stravą ale nie przenosi treningów do Stravy. Jakieś sugestie macie. Ja nie mam problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reksio Posted May 24, 2019 Share Posted May 24, 2019 Witam odnośnie instalacji Romu to też nie mogę zainstalować na tym pierwszym koncie, co mogę zrobić aby nie wyświetlało mi komunikatu: Użytkownik zablokowany! Problem z kodem do instalatora. Bardzo proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mientus17 Posted May 24, 2019 Share Posted May 24, 2019 42 minuty temu, G33 napisał: Ja nie mam problemu. Przeczytałem parę postów odnoszących się do tego problemu, i już w poprzednich romach się pojawiał u niektórych osób. Ale raczej nikt skutecznego rozwiązania nie znalazł. Albo znalazł rozwiązanie ale się nim nie pochwalił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted May 24, 2019 Administrator Share Posted May 24, 2019 4 godziny temu, Reksio napisał: Witam odnośnie instalacji Romu to też nie mogę zainstalować na tym pierwszym koncie, co mogę zrobić aby nie wyświetlało mi komunikatu: Użytkownik zablokowany! Problem z kodem do instalatora. Bardzo proszę o pomoc. Dalej nie piszesz w temacie do którego jest linka na stronię generatora kodów. Ostatni raz zmieniam przypisanie kodu, jeżeli ktoś będzie pisał po za wyznaczonym tematem i robił bałagan na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ultramagnus Posted May 25, 2019 Share Posted May 25, 2019 Super. Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
spaner Posted May 25, 2019 Share Posted May 25, 2019 (edited) zainstalowałem ten room jak i wersję CN, ale dalej nie pokazuje mi się aplikacja Mi Home. wydaje mi się że wszystko idzie poprawnie, zgodnie z instrukcją. jedyna różnica to taka że na końcu jak się zegarek uruchamia to trwa 4 minuty a nie 10 jak pisało w instalatorze. dlaczego tak się dzieje? Edited May 25, 2019 by spaner Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted May 25, 2019 Author Developer Share Posted May 25, 2019 komu jeszcze nie pokazuje się Mi Home w zegarku, ja u siebie sprawdzałem oba Romy czyli CN i US i na obu jest MI Home i działa, nikt tez inny nie zgłosił do tej pory tego problemu więc trudno powiedzieć w czym jest problem z twoim zegarkiem, a wróć może do oryginalnego CN i zobacz czy będzie 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts