Smarmen Posted November 15, 2021 Share Posted November 15, 2021 Witam wszystkich Mam problem z realizacją swojego zamierzenia, więc proszę Was o pomoc. Mam XIAOMI WIRELEES SWITCH i bramę Mi Smart Home Hub v3 - chciałbym tym zestawem wysyłać powiadomienie alarmowe. Niestety - utknąłem na samym początku. W sieci jest mnóstwo pomysłów, jak można tym switchem włączać różne urządzenia, ale nie znalazłem tego, co mnie interesuje więcej. W aplikacji MiHome zrobiłem taką scenę automatyzacji: Długie naciśnięcie -> Wyślij powiadomienie do urządzenia (brama/HUB) Po naciśnięciu przycisku widzę w MiHome powiadomienie, ale chodzi mi o coś bardziej "agresywnego" - żeby nie umknęło odbiorcy, np. , najlepiej SMS lub Messenger. Jeśli to możliwe chciałbym też dodać jakąś treść komunikatu. Macie może jakieś sugestie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WaldekP Posted April 27, 2022 Share Posted April 27, 2022 Podłączam się pod pytanie. Interesuje mnie "mocniejsze" powiadomienie dla zmiany stanu XIAOMI Mi Smart Wireless Switch, najchętniej poprzez integrację z moją własną aplikacją. Najlepiej jako "subskrybcja" zdarzenia w postaci wywołania jakiegoś mojego REST'a. Czy ekosystem Xiaomi udostępnia oficjalnie (lub nieoficjalnie) API do swojego środowiska ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts